Återanvändning Amaryllis Lökar

In Trädgård
Advertisement

Efter att de har avslutat sin semester blommar, behandla Amaryllis (Hippeastrum spp.) Glödlampor rätt och du kan ha dem blomma igen nästa år. Medan glödlampor genomgår traditionellt en process som kallas "tvinga" så att de blommar inomhus i midvintern, de också växa utomhus i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 9 till 11. Du kan plantera dem utomhus i kallare zoner om du gräver upp dem och föra dem inomhus innan den första frosten.

För att hålla lökarna blommande år efter år, måste du uppmuntra lökarna att bygga energi mellan blommande cykler.

efter blomningen

Efter den sista av glödlampa blommor har bleknat, är det viktigt att förhindra växten från att slutföra sin tillväxtcykel och producerar frön. När blommorna har vissnat och blomstjälk har börjat gulna, skär stjälken av nära toppen av löken, noga med att inte skada bladen eller lampan själv.

Dricks

  • Innan du skär amaryllis stjälken, torka av skärbladen med en trasa indränkt i gnugga alkohol så att du inte sprider växtsjukdomar.

Borttagning av blommor och blomstjälk förhindrar fröbildning och kommer att uppmuntra anläggningen att sätta energi i blad tillväxt, vilket i sin tur kommer att bidra till anläggningen för att lagra energi i lampan för framtiden.

Riklig solljus är viktigt under denna tillväxtfas, så flytta anläggningen till den soligaste platsen i ditt hus. Vatten när de översta 2 inches av jord känns torr vid beröring, och gödsla en gång i månaden med en flytande krukväxt gödselmedel, såsom en 24-8-16 formel, späddes med en hastighet av 1/2 tesked i en liter vatten eller enligt anvisningarna på etiketten.

plantering Utomhus

Efter all risk för frost har gått under våren, flytta amaryllis utomhus till ett område som får minst sex soltimmar per dag.

Om du bor i USDA zon 9 eller högre, där amaryllis kan överleva vintern, kan du transplantera lampan i marken, plantera det på samma djup som det var i potten. Fortsätt till vatten och gödsla som tidigare. När planteras utomhus kommer lampan att återuppta sin naturliga tillväxtcykel och börjar blomma på våren i stället för på vintern.

I kallare klimat, hålla lampan i potten och begrava potten i trädgårdsjord. Vatten och gödsla som du gjorde under vintern inomhus. Sluta gödsling i slutet av september, och lyft potten och sätta anläggningen inomhus innan den första frosten.

Rest Period

Att ge anläggningen en period av vila efter du tar det inomhus kommer att påbörja processen med reblooming. Sätta potten i en mörk och sval plats, och efter bladen har vänt brun och vissen, ta bort dem. Låt anläggningen för att vila på den här platsen utan att vattna för åtta till tolv veckor.

Kontrollera lampan regelbundet under de första tecknen på ny tillväxt. När en ny blomstjälk visas eller fyra till sex veckor innan du vill att anläggningen för att rebloom, flytta potten i en varm, solig plats och vatten noggrant. Med regelbunden vatten och gott om ljus, bör anläggningen producera nya blommor inom en månad.

You may also read!

Hur man odlar Amaryllis lökar i glasbehållare

Hur man odlar Amaryllis lökar i glasbehållare

Amaryllis lökar (Hippeastrum spp.) Är tropiska lökar odlas för sina stora, färgstarka blommor. Dessa blomsterlökar producera två eller flera stora trumpetformade blommor i rött, rosa, orange, rosa, lax och vitt. Sorter är också tillgängliga i ränder

Read More...
Delar av en Amaryllis

Delar av en Amaryllis

Amaryllis är en glödlampa växt, liknande tulpaner och påskliljor. Med stora, färgstarka blommor, är amaryllis ofta odlas i vinter och tidig vår, eftersom den kan tvingas att blomma i växthus eller inomhus lätt, trots utomhus kall. Anatomi anläggninge

Read More...
Hur transplantation Amaryllis

Hur transplantation Amaryllis

Amaryllis (Hippeastrum spp.) Som har vuxit ur sina behållare nytta omplantering, och krukväxter kan transplanteras utomhus efter blomningen. Eftersom amaryllis är endast hardy i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 8 till 10, är ​​de oft

Read More...
Hur man håller Amaryllis stjälkar kort

Hur man håller Amaryllis stjälkar kort

Växande Amaryllis i rätt miljö håller stjälkar kort, så du behöver inte oroa dig för din anläggning hälsa. Om din amaryllis växer för snabbt eller för lång, är din anläggning riskerar att välta, få en trasig stjälk eller notering när blommorna öppna.

Read More...
Hur lång tid tar en Amaryllis Bloom?

Hur lång tid tar en Amaryllis Bloom?

Amaryllis (Hippeastrum spp.) Producerar flamboyant sommaren över outsize glödlampor. Tropiska växter växer utomhus endast i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 8 till 10, men de också göra ett plask som krukväxter där de ljusare sportlo

Read More...
Hur man odlar Amaryllis Lampor i vatten

Hur man odlar Amaryllis Lampor i vatten

Briljant färgade, lilylike blommor av amaryllis (Hippeastrum spp.) Fylla rummet med röda, rosa och vitt, en härlig tillägg till semestermittpunkten. Amaryllis lökar gro och blomma i vatten, vilket gör dem en snyggt komplement till din fönster trädgår

Read More...
Hur man lagrar Amaryllis Glödlampor

Hur man lagrar Amaryllis Glödlampor

Amaryllisar (Hippeastrum hybrider) odlas inomhus för vintern blommor och utomhus för våren eller sommaren blommor; de är härdiga i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 8 till 11. Nakna damer eller belladonna liljor (Amaryllis belladonna)

Read More...
Hur man odlar Amaryllis utomhus

Hur man odlar Amaryllis utomhus

I fritt dränerande jord och soligt eller delvis skuggade fläckar, amaryllis (Hippeastrum spp.), Växa väsen gratis. I varma klimat, kan de lämnas i marken under vintern. Amaryllis är härdiga i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 8 till 1

Read More...
Att tvinga Amaryllis Glödlampor för användning som Holiday center

Att tvinga Amaryllis Glödlampor för användning som Holiday center

Jag vandrade gångarna av min lokala hem och trädgård centrum häromdagen och såg en gigantisk visning av amaryllis lökar till salu. Du vet vad det betyder. Det är dags att få dessa barn planteras nu, eller du kommer att betala stora pengar för en blom

Read More...