Återanvändning, Resell, återanvänder: Vad göra med en äldre PC

In Tech
Advertisement

Återanvändning, Resell, återanvänder: Vad göra med en äldre PC

Efter spänningen av att köpa en ny dator avtar, du är kvar att räkna ut vad man ska göra med den gamla datorn. Sälja den? Återanvända det? Återvinna det? Följ med när vi tittar på dina alternativ.

När du uppgraderar din dator, kan du behöva göra en hel del beslut längs vägen: Mac eller PC? Bärbar eller stationär? Budget eller prestanda? Men ett beslut du kan enkelt skjuta upp förrän du har slutfört köpet är detta: Vad gör man med den gamla datorn? Det visar sig att datorer, inte olikt en snickare hammare, har flera användningsområden långt utöver sitt ursprungliga syfte.

Du kan göra en hel del med en gammal dator, även om det inte längre är i funktionsdugligt skick. Från att hitta en användning för den runt huset, att sälja eller ens återvinning, finns det garanterat att bli en användning för det som passar dina behov.

Återanvänd din gamla dator

Återanvändning, Resell, återanvänder: Vad göra med en äldre PC

Det är enkelt att återanvända en äldre dator för uppgifter som att lagra viktiga säkerhetskopior eller dela mediefiler och dokument. Du kan aktivera fildelning att använda äldre dator som ett centralt läge dokument lagring, eller så kan du göra det till en mediasystem för hemmet. Tänk dig till exempel lagra alla familjens musik på en dator och som har tillgång till det från vilken dator eller enhet.

Windows-användare kan dela filer mellan datorer, även om en del av dem kör olika operativsystem. Ack, instruktioner varierar, men bara följa länken Windows-delning i referens nedan och välj ditt operativsystem för att få steg-för-steg-anvisningar direkt från Microsoft om hur du aktiverar fildelning.

Har en Mac? Ställ in delningsinställningar genom att öppna Systeminställningar, klicka på "Dela" och markera rutan bredvid "Fildelning." Härifrån kan du välja vilka mappar som ska delas över det lokala nätverket, ange ett lösenord för att få tillgång till mappar.

Ett annat alternativ: Om du "torka" all din personliga information från datorn, kan du ge det till ett barn, make eller förälder. Gamla datorer är ett bra sätt att introducera en nybörjare till datorer utan att spendera mycket - eller - pengar.

Sälja din gamla dator

Återanvändning, Resell, återanvänder: Vad göra med en äldre PC

För att kompensera kostnaden för att köpa en ny dator, kan du alltid försöka sälja din gamla maskin. Webbplatser som Craigslist och eBay båda erbjuder möjligheter för dig att förvandla din gamla dator till kontanter.

Vid försäljning på Craigslist du måste vara beredd att träffa potentiella köpare personligen, (är den lokala Starbucks alltid ett säkert kort) företrädesvis någonstans allmänheten, och ta itu med entusiastiska förhandlare. Inte lista din dator för sista dollar. Du kommer utan tvekan att bli ombedd att sänka priset, eller kanske till och med att handla för en annan vara eller tjänst. Ju högre du anger ett objekt, desto mer förhandlingsrummet har du när det är dags.

Populär auktionssajten eBay gör det enkelt att sälja nästan vad som helst till högstbjudande. Se till att du har några tydliga bilder och en fullständig beskrivning av datorn innan listning på eBay. Inkludera alla detaljer som du skulle vilja veta om du funderar på att köpa en begagnad dator: Hårddiskstorlek, processorhastighet, året köptes, och så vidare.

Dessa områden är också ett bra ställe att mäta strömmen som går priset för din dator. Du kan söka efter en liknande modell på vardera sida, se det pris till vilket de senaste auktionerna har upphört, eller vad nuvarande Craigslist annonser efterfrågar. Det är en bra idé att basera din fråga pris på det.

Om du hellre vill undvika risken krångel med förhandlingar på Craigslist och inte vill oroa sig för det slutliga försäljningspriset på eBay, överväga handels i den gamla datorn. Sajter som Amazon, eBay och Gazelle (Apple-produkter endast) gör att du kan handla gamla elektronik i antingen kontant eller ett presentkort till respektive butik.

Fyll i alla obligatoriska formulär på någon av de handels i trevliga platser och se erbjudandet. Om du är nöjd med dollarbeloppet presenteras följa resten av instruktionerna för att skicka din gamla dator i. Några dagar senare du har pengar på ditt PayPal-konto eller ett presentkort i dina händer.

Återvinn din gamla dator

Återanvändning, Resell, återanvänder: Vad göra med en äldre PC

Om du märker att datorn inte är värt mycket, eller det är så gamla eller rundown att det inte skulle tjäna mycket syfte längre, kan du alltid återanvända det.

Du kan återvinna din gamla dator gratis i många fall. Apple erbjuder gratis återvinna tjänst, även erbjuda upp en Apple presentkort i utbyte mot att skicka in din gamla maskin. Artikeln har inte ens vara en Apple-produkt.

Best Buy erbjuder gratis återvinning drop-off centra i alla amerikanska butiker. Du kan lämna allt från en gammal dator till bildskärmar, till skrivare bläckpatroner och mer. Den bästa delen av Best Buy återvinningsprogram är kostnaden: Det är gratis. Gå in med din gamla utrustning, lämna den, och lämna känslan lite bättre om du gör din del av återvinning.

Om Apple inte kommer att acceptera ditt objekt och Best Buy är inte ett alternativ, ta Earth911.com. Denna webbplats listar återvinna centra över hela landet, så att du kan söka efter specifika återvinna platser baserat på vilka typer av material som de accepterar. Det kommer att lista center timmar, placering och om du kan förvänta dig några avgifter för objekt som du vill återanvända.

Torka din gamla dator

Återanvändning, Resell, återanvänder: Vad göra med en äldre PC

Innan du försöker att sälja eller få återvinna en dator, se till att du torka (med andra ord, radera) hårddisken och installera om operativsystemet. Detta kommer att förhindra att personlig information från att komma i orätta händer. När allt kommer omkring, kanske du inte vet vem du säljer datorn till och vem vet vad de kan göra om du lämnar personlig information bakom.

Att rensa dina data från en dator som kör Windows 8, kan du använda den inbyggda "Ta bort allt och installera Windows" -funktionen. Du måste gå till avsnittet "Allmänt" av "PC-inställningar" och bläddra till botten av sidan för att påbörja processen. Detta alternativ kommer att ta bort alla filer från hårddisken och installera om Windows 8; gör din dator redo för en ny ägare.

Windows 7-användare har en lite mer arbete att göra. Du måste ha Windows 7 installationsskivan eller - och det är inte så svårt som det låter - skapa en startskiva från en "ISO" fil med Windows 7 ISO Tool finns i länkarna nedan. När du har verifierat att du har en giltig kopia av Windows 7 för att installera efter torka hårddisken, ladda ner ett verktyg som heter Darik Boot och Nuke (DBAN). Köra verktyget per sina instruktioner att torka allt från din hårddisk, inklusive operativsystemet.

Torka din gamla Macintosh

Återanvändning, Resell, återanvänder: Vad göra med en äldre PC

Att torka en Mac startar i återställningsläge genom att starta datorn och hålla ner "Command" och "R" nycklar. Du startar i återställningsläge, där du kan använda Skivverktyg appen. Välj "Radera" -fliken i skivverktyg och vara noga med att klicka på knappen "Säkerhetsalternativ" att torka din hårddisk med ett minimum av tre passager. Den torka kommer att ta mycket lång tid, är det bäst att bara låta det gå över natten. Efter det är gjort, kan du sedan installera OS X med hjälp av återställningspartitionen eller installationsskivan som följde med din Mac.

Det finns många sätt att dra nytta av en gammal dator. Förvandla det till kontanter, inrätta ett mediacenter eller helt enkelt återvinning är alla bra alternativ. Mest av allt, inte känner forcerat att fatta ett beslut. Du har redan spenderat pengar på den nya datorn, och den gamla datorn kommer inte någonstans.

Läs Nästa:

You may also read!

Vad göra när en äldre katt går ned i vikt?

Vad göra när en äldre katt går ned i vikt?

Oförklarlig viktminskning bör vara orsaken till en resa till veterinären, särskilt hos äldre katter. I de flesta fall, indikerar viktminskning närvaron av en underliggande hälsotillstånd. Om du märker din katts matvanor förändras, eller om du blir me

Read More...
Vad gör Med kollagen Kosttillskott?

Vad gör Med kollagen Kosttillskott?

Kollagen är ett protein som ger bindväv på leder, muskler, senor, ben och hud. Det produceras naturligt av våra kroppar. Enligt Dr David Nelson i sin artikel för Center of Advanced Medicine, som människor ålder, den naturliga produktionen av kollagen

Read More...
På Co-Parenting med ditt Ex: Vad göra när det inte one-size-fits-all Instruktioner

På Co-Parenting med ditt Ex: Vad göra när det inte one-size-fits-all Instruktioner

Tidigt en morgon under de första veckorna av min första graviditet, jag vaknade upp med blodfläckar i mina underkläder och en konstig känsla i magen. Det fanns inte många platser och de var inte stor eller mörk, inte den typ av blödning min lånade ko

Read More...
Vad är några egenskaper för att arbeta med de äldre?

Vad är några egenskaper för att arbeta med de äldre?

Administrationen on Aging rapporter 39,6 miljoner människor i USA var 65 år eller äldre under 2009. Eftersom människor ålder, kan de utveckla hörsel, balans, minne eller synproblem. Vissa kan behöva läggas in på sjukhus av medicinska skäl eller kirur

Read More...
Vad kan man göra med halm Efter gräset växer?

Vad kan man göra med halm Efter gräset växer?

Täcker nysådda gräset med halm kommer att hjälpa behålla fukt och göra lyckad etablering av gräsmattan mer troligt, men vad gör man med halmen när gräset har vuxit? Du kan lämna den på gräsmattan eller kratta upp och använda den som kompost, som mark

Read More...
Vad kan man göra med skadade mynt?

Vad kan man göra med skadade mynt?

Mynt präglade i USA har en livslängd på cirka 25 år. De tidigaste mynten gjordes från koppar, guld eller silver. Dessa dagar, kvartal, Dimes och Nickels görs med en kopparkärna med en nickel lock. Pennies är tillverkade av zink med kopparplätering. D

Read More...
Vad kan jag göra med överbliven mogna bananer?

Vad kan jag göra med överbliven mogna bananer?

Om du har några bananer som börjar få lite för mogen, inte kasta ut dem. Medan alltför mogna bananer kan inte vara välsmakande rätt ut ur deras skal, kan du använda dem för att göra en mängd olika läckra rätter. När du känner till alla de möjligheter

Read More...
Vad kan man göra med gamla förlovningsringar?

Vad kan man göra med gamla förlovningsringar?

En förlovningsring har typiskt betydande emotionellt värde, så det kan vara svårt att skiljas med en du inte längre bär, vare sig på grund av en upplösning, dödsfall eller skilsmässa. Lyckligtvis finns det flera alternativ för att ge gamla förlovning

Read More...
Hur man gör själv ser äldre eller yngre Med Foton

Hur man gör själv ser äldre eller yngre Med Foton

I en ålder av digital fotografering, är snabbt och enkelt att redigera bilder. Det finns otaliga alternativ för att köpa digital fotoredigeringsprogram, liksom många gratis alternativ på nätet. Du vill forska mjukvara baserad på dina behov. Oavsett h

Read More...