Bäst efter träning mat att äta

In Mat & Dryck
Advertisement

När du just dödat den på gymmet (eller hemma, eller på banan ...) du förtjänar att äta. Men inte alla efter träningen måltider är skapade lika. De bästa alternativen innehåller mycket protein, som levererar aminosyrorna du behöver för att reparera och återuppbygga de trötta muskler, tillsammans med kolhydrater för att fylla på glykogendepåer så att musklerna inte känner alltför trött i morgon.

Dessa sju mellanmål (och mjöl) idéer passar räkningen, så de är alla bra alternativ för att göra morgondagens träning lika bra som dagens.

Bäst efter träning mat att äta

1. chokladmjölk

En post-workout måltid behöver inte vara komplicerat - om du är i en nypa, hälla själv ett glas chokladmjölk kommer att göra. Mjölken komplett protein (vilket innebär att du får alla de aminosyror som behövs för muskelreparation) och har naturligt socker som kroppen kan använda för att fylla på glykogennivåer. Och eftersom vätskor smälta så snabbt, kommer du att få det uppsving av energi ASAP.

Bäst efter träning mat att äta

Om du begränsar din extra sockerintag, välja reducerad socker chokladmjölk. För en rolig twist, förvandla din chokladmjölk i en läcker slaskigt.

2. grekisk yoghurt Parfait

Om du är mer på humör för en sit-down mellanmål, tanka efter en hård träning med en DIY grekisk yoghurt parfait. Grekisk yoghurt har nästan dubbelt så mycket protein regelbunden yoghurt och som mjölk, det är en komplett protein som har allt du behöver för muskel reparation. Frukt tillför frisk naturligt socker, utan behov av tillsats av sötningsmedel, och en sked granola på toppen lägger komplexa kolhydrater för mer långvariga energi.

Bäst efter träning mat att äta

Köpta müsli ofta laddade med tillsats av socker och konserveringsmedel, så din bästa insats är att göra din egen granola hemma. Använd detta recept - den är full av hjärt-hälsosamma ingredienser för att komplettera de kardiovaskulära fördelarna med din träning. Också prova på att göra din egen grekisk yoghurt hemma. Det är lättare än du tror!

3. keso tonfisk Smälta

Ett intensivt träningspass är den perfekta ursäkten för att njuta av lite krispiga, ostliknande comfort food - och, tack och lov, är faktiskt bra för efter träningen återhämtning en ostliknande tonfisk smälta samt! Ovanpå erbjuda massor av protein, tonfisk levererar omega-3-fettsyror, hälsosamma fetter som faktiskt kan bidra till att minska träningsvärk efter ett träningspass. Betjänar din tonfisk smälta på hela korn toast innebär att du får hög kvalitet kolhydrater och fiber, som båda tanka dina muskler och hålla dig full tills nästa måltid.

Bäst efter träning mat att äta

Gör din toast genom att ändra detta recept att använda keso i stället för mayo. Om du vill ha lite extra näring, tjäna din toast garnerad med microgreens för en vitamininjektion.

4. Protein Muffins

Kafé muffins kan se extremt lockande när du är hungrig efter ett träningspass, men de är oftast full av bearbetat socker och låg i väsentlig protein. Istället piska upp din egen hög protein versioner hemma att njuta av efter din träning. Vi rekommenderar dessa Batat muffins, som får sina hälsosamma kolhydrater från sötpotatis och havregryn, plus muskelbyggande protein från grekisk yoghurt och proteinpulver.

Bäst efter träning mat att äta

Dessa muffins har 270 kalorier per portion, och du kan ändra receptet om du behöver mer kalorier efter gymmet. Försök lägga hackade valnötter eller pekannötter, eller riven osötad kokosnöt för fler kalorier, protein och hälsosamma fetter.

5. Äpplen med mandel smör

Äppleklyftor drizzled med mandel smör är en klassiker för en anledning - mandelsmör levererar massor av högkvalitativt protein och fett, medan äpplen lägga naturliga socker, antioxidanter och massor av kostfiber.

Bäst efter träning mat att äta

Det bästa sättet att tjäna detta är att använda din egen hemmagjorda mandel smör, så att du kan se till att du inte får en massa tillsatt salt eller socker. Kolla in vår mandel smör recept, och gärna att ändra den till din smak - prova att lägga kakao, kanel, chai kryddblandning eller ens en liten kokosnöt att lägga till extra smak!

6. en proteinrik Smoothie Bowl

Det juicebar på ditt gym kan vara bekvämt, men risken är smoothies det är packade med socker - och eftersom vissa saft bar smoothies toppen vid 1200 kalorier eller mer, du kan sluta äta mycket mer än du har bränt under träningen . Istället tjänar upp en smoothie skål hemma, staplade hög med näringsrika pålägg.

Bäst efter träning mat att äta

Ändra en av dessa recept att ta en skopa av din favorit proteinpulver. Och gärna lägga till ett duggregn av valnöt smör eller en sked av Chia frön - både leverera omega-3 fettsyror för att hjälpa avvärja ömhet i morgon (eftersom du inte behöver känna att det är dagen efter benet dag, eller hur? )

7. Bakad Ägg

Om du har lite tid att ägna åt matlagning efter träningen, piska upp några bakade ägg i tomater är ett bra sätt att återhämta sig. Ägg leverera komplett protein som är också otroligt lättsmält, så att du kan få dessa aminosyror till musklerna ASAP att stimulera återhämtning. Ägg innehåller också järn - ett näringsämne som hjälper till att bära energigivande syre till dina muskler - medan tomaterna lägga till C-vitamin för att hålla dina muskler och bindväv stark. Cheddar tillägger tillfredsställande cheesiness (egentligen, vi aldrig säga nej till ost!) Tillsammans med ännu mer protein.

Bäst efter träning mat att äta

You may also read!

Bästa Alkaline Balanserings mat att äta

Bästa Alkaline Balanserings mat att äta

När det gäller din kropp pH, kan även en liten avvikelse innebära skillnaden mellan liv och död (ingen överdrift!). Och medan din kropp har kontrollpunkter i stället för att hålla din pH i ett sunt spann, efter en hälsosam kost kan hjälpa. Förespråka

Read More...
De bästa mat att äta för att gå ner i magen fett

De bästa mat att äta för att gå ner i magen fett

Gå ner i vikt och magen fett kan vara svårt. Att hitta naturliga sätt att gå ner i vikt kan vara ännu svårare; särskilt med reklam reklam piller och fastan som hävdar att hjälpa människor att gå ner extra vikt utan ansträngning. Det har förekommit fo

Read More...
De bästa mat att äta innan ett test

De bästa mat att äta innan ett test

De bästa mat att äta innan ett test innefattar sådana med komplexa kolhydrater. Varför komplexa kolhydrater? Dessa tar längre tid för kroppen att bryta ner till socker, lämnar kroppen med möjlighet att använda dem som kontinuerliga energikällor. Någr

Read More...
Mat att äta efter att ha vattkoppor

Mat att äta efter att ha vattkoppor

När man har en visdomstand utvinns, är det viktigt att veta vad man ska göra efter ingreppet. Vad man ska äta och vad man ska undvika att äta bör diskuteras med tandläkaren eller muntliga kirurg som utför extraktion. Mat att äta Välj mjuk mat som kom

Read More...
Bra mat att äta innan fotbollsträning

Bra mat att äta innan fotbollsträning

Fotbollsspelare bränna kalorier under praktiken - så mycket som tusen kalorier för varje halv timmes spel och så mycket som 10.000 under sommar träning. Det är en hel del energi som en spelare behöver för att fylla på innan du går ut för att träna. M

Read More...
Mat att äta när du har gallsten

Mat att äta när du har gallsten

Enligt National Institutes of Health, uppskattar det att så många som 20 miljoner amerikaner har gallsten. Men de flesta människor med gallsten inte ens vet att de har dem. Dessa kallas tysta eller smärtfri gallsten. Även om det är alltid klokt att f

Read More...
Vad mat att äta på en Protein Diet

Vad mat att äta på en Protein Diet

Protein är ett viktigt näringsämne för våra kroppar, i synnerhet om vi vill gå ner i vikt och / eller har starka, tonade muskler. De som arbetar ute vet hur viktigt protein är mot att hålla musklerna från att få ont och skadade. Utan detta näringsämn

Read More...
Bra mat att äta med en mage virus

Bra mat att äta med en mage virus

En mage virus är en virusinfektion som påverkar magen och tunntarmen. Detta virus orsakar magkramper, illamående, kräkningar, diarré, frossa, feber, aptitlöshet och värk i kroppen. Den bästa behandlingen för magen virus är en till tre dagar av sänglä

Read More...
Livsmedel ska undvikas och mat att äta för Rosacea

Livsmedel ska undvikas och mat att äta för Rosacea

Göra kostförändringar kan hjälpa dig bättre kontroll symptom på rosacea, en hudåkomma som kan orsaka trasiga blodkärl och rodnad i ansiktet och ibland påverkar ögonen också. Inte alla människor upplever reaktioner samma mat, men att hålla ett registe

Read More...