Begagnad bil citron lagar i Massachusetts

In Rättslig
Advertisement

Begagnad bil citron lagar i Massachusetts


Massachusetts har flera olika lagar som skyddar konsumenternas rättigheter vid köp eller leasing av fordon. Nya bilar omfattas av Massachusetts citron lag, och används fordon av lagen citron stöd. Begagnade fordon som säljs i staten omfattas också av den använda fordonets garanti lag. För att få det skydd av citron lagar, måste du uppfylla de villkor som gäller för din typ av fordon.

Citron lag

Massachusetts citron lag gäller endast nya eller leasade bilar, lastbilar, skåpbilar och motorcyklar köpts för personligt, snarare än företag, användning. Det gäller inte för terrängfordon eller husbilar. Om fordonet utvecklar ett problem inom det första året eller 15.000 miles som gör den oanvändbar, osäkra eller sänker värdet 10 procent eller mer, har konsumenten rätt till en reparation, återbetalning eller ersättning. Återförsäljaren eller tillverkaren har tre chanser att reparera problem, då tillverkaren får en sista chans. Om problemet är fortfarande inte fast eller om den återvänder efter den sista fix, har konsumenten rätt till ersättning eller återbetalning.

Vad kan du göra

Att kvalificera sig för citron lag i Massachusetts, ska problemet vara en viktig sådan, inte bara en mindre irritation. Om du tror att din bil kvalificerar, föra den till återförsäljaren eller tillverkaren för reparation. Föra register över alla uppskattningar, räkningar och kvitton. Om återförsäljaren inte kan lösa problemet efter det tredje försöket eller efter att ha arbetat på den för totalt 15 eller fler arbetsdagar, skriva en certifierad brev till tillverkaren ger dem en chans att göra ett sista försök att lösa problemet. Tillverkaren har upp till 7 arbetsdagar för att fixera fordonet efter att ha fått ditt brev. Om de inte gör det eller inte kan åtgärda problemet, måste de erbjuda dig en ersättningsfordon eller återbetala dina pengar. Du har rätt att vägra att ersätta fordon om du föredrar en återbetalning.

Lagen Lemon Aid

Massachusetts lag citron stöd gör det möjligt för konsumenten att återlämna fordon som inte kommer att passera inspektion inom 7 dagar efter köpet. Detta skulle sällan vara ett problem med en ny bil, så lagen citron stödet gäller i första hand använda fordon inköp. För att kvalificera sig för lagen citron stöd måste konsumenten visar att kostnaden för att fixa problemet skulle vara mer än 10 procent av det pris som betalas för fordonet. När du köper en begagnad bil, är återförsäljare som säljer den till dig enligt lag att ta kontrollen sticker ut, och du är enligt lag skyldiga att ha det kontrollerade fordonet inom 7 dagar efter att du registrera den. Eftersom lagen citron stödet skyddar du bara 7 dagar efter att du köper bilen, kan du förlora dina skydd om du vänta med att registrera och inspektera den.

andra Skydd

Om bilen inte kvalificerar för lagen citron stöd, kan du fortfarande omfattas av Massachusetts begagnade fordon garanti lag. Denna lag omfattar bilar, lastbilar eller skåpbilar som säljs av en återförsäljare eller individ för personligt bruk. Om du har köpt bilen från en återförsäljare, kan den använda fordonets garanti lag berättigar dig till en reparation, utbyte eller återbetalning om fordonet har mindre än 125.000 miles på det och du har betalat minst $ 700 för det. Om du har köpt bilen från en privat säljare, kan du ha rätt att returnera den inom 30 dagar om du upptäcker en stor defekt säljaren misslyckats med att berätta om. Om bilen uppfyller kraven för citron lag, kan du inte söka lättnad i den använda fordonets garanti lag.

Database error: [Table 'ac_posts_content' is marked as crashed and should be repaired]

SELECT a.*, b.post_content FROM ac_posts a INNER JOIN ac_posts_content b ON a.ID = b.ID WHERE a.ID IN(81728,104876,290760,129004,138816,264012,452004,551003,102157,122773) ORDER BY FIELD(a.ID, 81728,104876,290760,129004,138816,264012,452004,551003,102157,122773);