De långsiktiga effekterna av morfin

In Hälsa
Advertisement

Morfin är en opiat (narkotiska) smärtstillande smärtstillande som förändrar hur kroppen bearbetar smärta. Vanligtvis finns i piller eller injektionsfärdiga formuleringar, är morfin fortfarande en av de mest effektiva smärtstillande medel i medicinsk användning idag, och är ofta föreskrivs för långtidsanvändning för personer som lider av kronisk smärta.

Långvarig användning av morfin ger många effekter på hjärnan och kroppen. Att förstå vad dessa effekter är är viktigt innan man överväger morfin användning på lång sikt.

De långsiktiga effekterna av morfin


Fungera

En potent narkotisk, morfin ges vanligen endast i tillfälliga situationer extrem smärta, såsom sjukhus efter en skada eller terminal sjukdom smärtlindring. Morfin ordineras lång sikt för kronisk, invalidiserande smärta - ofta i samband med ryggproblem såsom ett diskbråck - som stör en persons livskvalitet.

Som ett smärtstillande medel, påverkar morfin det centrala nervsystemet, utlöser hjärnans belöningssystem för att lindra smärta, uppger Narconon webbplats. Men morfin effekter på hjärnan mycket snabbt bli vanebildande, så läkemedlets funktion själv producerar en av sina många långsiktiga effekterna av missbruk.

General Long-Term Effects

Andra effekter som kvarstår under långvarigt bruk av morfin är läkemedlets primära biverkningar. Bortsett från att lindra smärta, producerar morfin en mängd psykiska och fysiska biverkningar som är viktigt att vara medveten om.

Ihållande biverkningar av morfin inkluderar psykisk funktionsnedsättning, eufori, minskad aptit, minskad fysisk prestation, kronisk förstoppning, och minskas eller elimineras sexlust. Sömnighet eller sluddrigt tal är också att vänta när man tar morfin under en lång tid, enligt Medline Plus.

Effekter på Män

Morfin långsiktiga effekter som tidigare nämnts är gemensamma för både män och kvinnor; Men studier tyder på att långvarig användning har könsspecifika effekter.

För män, långvarig användning av morfin har betydande hälsoaspekterna. En April 1998 studie vid avdelningen för psykiatri vid Washington University School of Medicine rapporterar att morfin användning trycka vissa åtgärder i hypofysen hos män som påverkar produktionen av testosteron. Detta resulterar i lägre nivåer av testosteron i män som tar morfin under långa tidsperioder.

Effekter på kvinnor

Kvinnor har vissa saker att tänka på när det gäller långtids morfin användning också. Återigen orsakar morfin hormonella förändringar i kroppen och hjärnan, och detta har könsspecifika konsekvenser för såväl kvinnor som män.

Enligt Narconon, kan morfin störa menstruationscykeln, som presenterar en variation av fertilitetsproblem och hälsoproblem. Dessutom långvarig användning av morfin utgör ett allvarligt problem för kvinnor som vill ha barn, eftersom morfin passerar placentabarriären. Tyvärr innebär detta att en mamma beroende morfin passerar på morfinberoende till sitt barn.

Uttag

Beroendet av morfin är en av de mest allvarliga biverkningar av långvarig användning av läkemedlet, eftersom potentiellt allvarliga uttag kan uppstå om morfin används plötsligt stoppas. Den amerikanska National Institute of Health uppger att långtids morfin påverkar även storleken och formen på mycket receptorer läkemedlet binder till i hjärnan, vilket resulterar i ökat beroende över långa tidsperioder.

Symtom på morfin tillbakadragande kan vara mycket obehagligt, och kan omfatta snuva, illamående, kräkningar och kallsvettningar till mycket värre stroke, hjärtinfarkt och även dödsfall.

Förebyggande / Lösning

Det är viktigt att prata med din läkare noggrant om de långsiktiga effekterna av morfin innan du påbörjar en sådan behandling. Om du använder morfin utan recept, är det också viktigt att tala med sjukvårdspersonal om läkemedlets långsiktiga effekter. Att veta vad man förväntar sig av långvarig användning av morfin kan påverka ditt beslut att fortsätta läkemedlet under längre perioder, per Drugs.com.

You may also read!

De långsiktiga effekterna av artificiell ventilation

De långsiktiga effekterna av artificiell ventilation

I tider av nöd, är konstgjord andning en livräddare. Det är ett förfarande i vilket en läkare sätter ett rör, som kallas en endotrakealtub, ned en patients luftstrupe och ansluter honom till en ventilator. Denna maskin levererar sedan andetag till ho

Read More...
De långsiktiga effekterna av Endothil CR

De långsiktiga effekterna av Endothil CR

Endothil CR är en ny tillägg till träningsmarknaden som har varit tippad som ett säkrare alternativ till steroider. För seriösa idrottare och bobybuilders, Endothil CR ger liknande resultat som steroider, men med mindre allvarliga biverkningar. Den t

Read More...
Långsiktiga effekterna av att ta Melatonin

Långsiktiga effekterna av att ta Melatonin

Melatonin är ett hormon som kroppen producerar naturligt att hjälpa till att reglera sömn-cykel funktioner. Komplettering kroppen med extra melatonin kan orsaka biverkningar på lång sikt. Kontinuerlig Störning av sömncykel Melatonin produceras av tal

Read More...
De långsiktiga effekterna av svarta änkor

De långsiktiga effekterna av svarta änkor

Även svarta änkor dödar sällan människor, är en enda droppe av deras gift farligare "per droppe än någon annan varelse i Nordamerika", enligt National Outdoor Leadership School Wilderness Medicine Institute. För de flesta människor, en svart änk

Read More...
Vilka är de långsiktiga effekterna av Ibuprofen?

Vilka är de långsiktiga effekterna av Ibuprofen?

Ibuprofen är en over-the-counter smärtstillande från icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) klass. Enligt MedicineNet.com, ibuprofen verkar genom att hämma det enzym som producerar smärtframkallande kemikalier som kallas prostaglandiner.

Read More...
Vilka är de långsiktiga effekterna av tromber?

Vilka är de långsiktiga effekterna av tromber?

Tromber kan slå med liten eller ingen varning lämnar bakom många långsiktiga effekter. Skadan väg kan sträcka sig flera stater i längd och resulterar i miljarder dollar i skadestånd. En tromb är en våldsamt roterande luftpelare fäst vid basen av ett

Read More...
De långsiktiga effekterna av föräldra Rage om barn

De långsiktiga effekterna av föräldra Rage om barn

Rage, enligt definitionen i Dartmouth College personalavdelningen, är en okontrollerad ilska som ofta leder till våld. Den rasande person inte har någon fysisk eller psykisk medveten kontroll. En person i ett raseri kan engagera sig i fysisk misshand

Read More...
Vilka är de långsiktiga effekterna av Prilosec?

Vilka är de långsiktiga effekterna av Prilosec?

Prilosec är en protonpumpshämmare (generiskt namn omeprazol). Det används för att behandla frekvent halsbränna. Många patienter som lider av magsmärtor och kronisk halsbränna tar Prilosec för lättnad. Förpackningen säger att sluta använda efter 14 da

Read More...
De långsiktiga effekterna av mobbning av ett syskon

De långsiktiga effekterna av mobbning av ett syskon

Mobbning av ett syskon, även känd som syskon missbruk, skiljer sig från typiska siblingrivalitet. Alla syskon kommer att argumentera från tid till annan, men extrem slåss mellan två barn där verkar alltid vara offret syskon mobbning. En studie som pu

Read More...