En Principal Arkitekt Arbetsbeskrivning

In Karriär & Arbete
Advertisement

En Principal Arkitekt Arbetsbeskrivning


Arkitektur är ett område som blandar kreativitet med praktiska. Arkitekter utforma byggnader som är både vacker att titta på och funktionell i sin design. Den huvudsakliga arkitekten är både en designer och en chef. Hon avslutar sina egna projekt och leder ett team av arkitekter och supportpersonal laddade med ytterligare projekt också. Hennes team kan vara stor eller liten, beroende på organisationens storlek hon arbetar för.

arkitektoniska Uppgifter

Den huvudsakliga arkitekten arbetar på det övergripande utseendet och funktionalitet av byggnader och andra konstruktioner. Han strävar efter estetiskt tilltalande design samt säkra, ekonomiska och användbara utrymmen. Arkitekten anser det totala behovet av hans klienter som han motiv. Han träffar kunder innan designprocessen börjar och under hela projektet, och han interagerar också starkt med byggentreprenörer, inspektörer och andra personer inblandade i uppförandet av byggnaden. Vistas inom budgeten; ansluter sig till gällande byggnormer, zonindelning lagar och andra förordningar; och leverera projektet i tid är viktiga aspekter av detta arbete. Vanligast, arkitekter använde CADD (datorstödd design och utformning) och BIM (Building Information Modeling) teknik snarare än papper och penna.

ledningsuppgifter

Den huvudsakliga arkitekten förvaltar en personal, som normalt omfattar junior och senior arkitekter och andra supportpersonal. Hon är ansvarig för att delegera projekt, övervaka grupp arbetsplaner, övervakning arbetsflödet och att utveckla och upprätthålla mål, riktlinjer och rutiner. Hon kontrollerar regelbundet upp på hennes underlydande "framsteg för att säkerställa kvalitetsstandarder uppfylls och deadlines uppnås. Hon kan anställa, brand och disciplin personal, och hon ser hennes team har verktyg, utbildning och resurser som behövs för att vara effektiv i sitt arbete. Den huvudsakliga arkitekt måste ändamålsenligt hantera de konflikter och problem som uppstår under hennes laddning.

Arbetsmiljö

Majoriteten av en huvudarkitekt tid arbetat i ett kontor på ensamma, ofta datorbaserade uppgifter. Han har dock besöka byggarbetsplatser för att utvärdera utvecklingen av sina projekt. När på en byggarbetsplats, bär han skyddskläder, såsom en hård hatt, på grund av risken för skador. Timmarna på detta område kan vara lång, en US Bureau of Labor Statistics rapport 2008 hittade ungefär en av fem arkitekter sätter i mer än 50 timmar per vecka. Jobbet är också stressande; trycket att möta deadlines kan vara hög.

Krav

Innan han befordrades till huvud arkitekt, behöver en person att framgångsrikt arbeta som en junior och sedan en ledande arkitekt. De flesta arkitekter slutföra ett femårigt kandidatexamen i arkitektur examen. Många följa upp med en magisterexamen i arkitektur. En arkitekt avslutar en träningsperiod, under överinseende av en licensierad arkitekt, innan ett tillstånd licensiering examen - alla 50 stater kräver licensieringen. Denna träningsperiod kan göras som en praktik medan i skolan.

En huvud arkitekt måste ha de analytiska och konstnärliga kvaliteter som är nödvändiga för att utforma byggnader samt ledaregenskaper som självsäkerhet, självständighet och uppfinningsrikedom. Hon borde dessutom vara en bra drivkraft och en avgörande beslutsfattaren.

Betala

Enligt Indeed.com, $ 110.000 var den genomsnittliga årslönen för en huvud arkitekt och med april 2010.

Database error: [Table 'ac_posts_content' is marked as crashed and should be repaired]

SELECT a.*, b.post_content FROM ac_posts a INNER JOIN ac_posts_content b ON a.ID = b.ID WHERE a.ID IN(80496,305571,502749,90320,492805,446330,36594,41341,122196,244454) ORDER BY FIELD(a.ID, 80496,305571,502749,90320,492805,446330,36594,41341,122196,244454);