En Siamese katt med allergier

In Husdjur
Advertisement

En Siamese katt med allergier


Siamese katter är inte nödvändigtvis något mer allergibenägna än andra katter, men de är kända för att vara mycket intelligent, folk-orienterade och känsliga. Eftersom allergier kan förvärras av stress och ångest, kan allergiska symtom vara mer uttalad i siamesen. Eftersom Siamese är renrasiga katter, de är mer benägna att ha ett hem där manifestationen av allergier är bundna att vara märkt med en insiktsfull ägare.

Siameser med allergier kan behandlas på en mängd olika sätt men behandlingen är beroende av orsaken till allergisk reaktion.

Olika typer av allergier

Siameser verkar vara överkänslig mot vissa läkemedel som används för anestesi. Därför måste extrem försiktighet iakttas när en Siamese katt kommer till veterinären för ett förfarande som kan kräva katten att vara "sätts under." Till exempel kan en Siamese katt med en kontaktallergi behöver sedering i syfte för läkaren att ta bort ett prov av huden för biopsi för att utesluta hudcancer. I ett sådant fall kommer en Siamese katt behöver extra omsorg och uppmärksamhet.

Bortsett från allergier till mediciner, kan siameser lider av livsmedelsallergier, inandning allergier, kontaktallergi och lopp allergier. De metoder för diagnostisering av varje typ av allergi skiljer sig, liksom de behandlingar.

En Siamese katt med allergier


matallergi

Katter utvecklar ofta allergier mot vissa proteiner i kommersiella kattmat. De vanligaste allergenerna i kattmat är kyckling, fisk, kött, vete, mejeriprodukter och majs. Kött biprodukter är också vanligt förekommande i kattmat och kan producera allergiska reaktioner.

Mat allergier uppenbart på huden eller i mag-tarmkanalen. Siameser, som är starkt känslomässigt, kan vara mer benägna att uppleva matsmältningsproblem förvärras av ångest såsom kräkningar och diarré. Dessa är samma matsmältnings symtom på en födoämnesallergi och så gör en diagnos kan vara utmanande.

Hud relaterade problem inkluderar ansikts utslag, särskilt runt läpparna och öron, och överdrivet slickande av tassar, ben eller magen. Eftersom siameser kan vara mycket känslig, kan detta beteende bli tvångssyndrom, vilket leder till en känslomässig störning. Om detta inträffar, kan veterinären förskriva en ångestdämpande läkemedel såsom diazepam.

Det finns gott om receptbelagda livsmedel på marknaden för sällskapsdjur behandlas för födoämnesallergier. Däremot kan siameser vara petiga eaters så få katten att äta den föreskrivna livsmedel kan vara utmanande och göra behandlingen svår.

En Siamese katt med allergier


Inandning Allergier

Siamese katter är lika benägna att inandning allergier som andra katter. Inandning allergier är den vanligaste typen av katt allergier. Katter som lider av denna typ av allergi har en reaktion när de andas in pollen, gräs, dammkvalster och mögel. Alla luftburna ämnen kan ge allergi.

Till skillnad från människor, en katt som är allergisk mot något som han andas lider av intensivt kliande hud istället för nysningar. Klådan kan vara så illa att orsaka katten att repa sig förrän han blöder. Sekundära infektioner är ett problem med denna typ av allergi. På grund av känslighet i siameser kunde intensiv klåda leda till en tvångssyndrom.

Långsiktig steroidbehandling slagsmål inflammation och lindrar klåda och obehag; och ångestdämpande läkemedel kan vara särskilt användbart i siameser om klåda blir vanliga och svåra att kontrollera.

Kontaktallergi

En kontaktallergi uppstår när katten kommer i kontakt med något som han har utvecklat en allergi. Relativt ovanligt, är kontaktallergier förvärras av beröring saker såsom rengöringslösning, vissa växter och lammull.

Huden där djuret utsätts för allergenen kan blåsor. Denna typ av allergi vanligtvis påverkar endast områden på kroppen där det inte finns någon päls, såsom tassar och spetsarna av öronen. Borttagning av allergen löser problemet.

Flea Allergy

Som namnet antyder, är en loppallergi en allergisk reaktion mot en loppbett. Denna allergi kan vara mycket allvarlig, vilket gör att katten att dra ut fläckar av hans hår i ett försök att lindra känsligheten.

Loppor allergier är lätt elimineras med produkter som Frontline och Advantage.

You may also read!

Torr kattmat för katter med allergier

Torr kattmat för katter med allergier

Katter utvecklar ofta allergier och överkänslighet för de vanligaste ingredienserna i kommersiella foder till sällskapsdjur. Dessa allergier ofta resulterar i klåda, utslag och överdriven grooming, liksom matsmältningsproblem. Konventionella behandli

Read More...
Läkemedel för att ge en katt med allergier

Läkemedel för att ge en katt med allergier

Katter kan och lider ofta av ett brett spektrum av allergier. I själva verket 15 procent av alla katter i USA lider av en eller flera allergier, enligt SPCA. Lyckligtvis finns det behandlingar som är tillgängliga. antihistaminer Även om antihistamine

Read More...
Hur att exploatera en Siamese katt

Hur att exploatera en Siamese katt

Siameser har allt: vackra utseende och låg underhålls grooming krav. De är en ras som kan åberopas för att putsa sig. Men någon katt med päls, även den silkeslena, kort päls av en siames, kommer att kasta. Veckovis grooming kommer att kontrollera kat

Read More...
Vilka är de behandlingar för katter med loppor allergier?

Vilka är de behandlingar för katter med loppor allergier?

Loppor är alltid en olägenhet, men problemet blir betydligt sämre om en av katterna i ditt hem är allergisk mot loppor. Loppbett överkänslighet, som också är känd som lopp allergisk dermatit, är ett allvarligt tillstånd som kan orsaka din katt betyda

Read More...
Vanligaste hälsoproblemen av Siamese katter

Vanligaste hälsoproblemen av Siamese katter

Siamese katter är en av de ursprungliga orientaliska raser och har varit populära som husdjur i många år. Folk älskar dem för att vara mycket lojal så långt katter går. De har ofta beskrivits mer som små hundar än som katter. Siamese katter gillar at

Read More...
Hur man behandlar en katt med prednison

Hur man behandlar en katt med prednison

Om din katt har diagnostiserats med kattdjur artrit, är chansen din veterinär har ordinerat prednison för att behandla sjukdomen. Prednison är en antiinflammatorisk steroid; den kan behandla allergier, artrit eller andra typer av inflammation hos kat

Read More...
Hur man kan hjälpa en katt med emfysem

Hur man kan hjälpa en katt med emfysem

I kattdjur, emfysem resulterar i allmänhet från en annan lung fråga. För katter, uppträder svårigheten att få luft ut ur lungorna som kännetecknar emfysem oftast på grund av allergier eller kronisk obstruktiv lungsjukdom. Medan styra den bakomliggand

Read More...
Fakta Om White Siamese katter

Fakta Om White Siamese katter

Den Siamese katten - en av världens mest bestående och populära raser - härstammar från en albino kattras, så det är inte ovanligt att en kull att producera åtminstone en ren vit albino kattunge. Men annat än en ren vit päls under hela dess livslängd

Read More...
Siamese katt beteende

Siamese katt beteende

Om du uppskattar vänliga och tillgivna katter som också råkar vara på den vokala sida, kanske du siames rasen. Dessa smidiga arbetsföra kattdjur tenderar att vara mer kommunikativa än många andra typer av katter. Siameser har tydliga sång som i allmä

Read More...