Ett enkelt sätt att skriva Short

In Utbildning
Advertisement

Ett enkelt sätt att skriva Short


Många människor tycker att det besvärligt att ta full längd, handskrivna anteckningar. En enkel lösning är att använda stenografi. Det finns många tekniker och metoder för förkortning skrift, eller så kan du utveckla din egen metod. Dessa metoder varierar från komplexa stenografi som kräver nya former och figurer till andra alfabetiska metoder som främst innebär förkortningar och kräver mindre memorering.

Bestäm vilken stenografi metod är rätt för dig

Välj ett system som Gregg eller Pitman stenografi om du vill lära kursiv stil. Dessa system är konstnärlig, snabb och inte nödvändigtvis läsas av andra. Vissa system tillåter engagerade studenter att nå 160 till 200 ord per minut med en hel del övning.

Välj Handywrite systemet om du söker en kursiv system som är entydig när den läses. Detta kombinerar hastigheten på en metod som Gregg men lägger till en full uppsättning tecken för alla vokalljud. Detta minskar förvirring vid avkodning dina anteckningar efter att du har skrivit dem.

Välj ett alfabetiskt system om du inte vill lära sig nya karaktärer och har mindre tid att ägna åt att lära sig ett stenografi systemet. De viktigaste metoderna är Speedwriting, Easyscript och Keyscript. Alla anspråk på att vara mycket snabbare, lättare att lära sig och lättare att läsa än kursiva system. Alfabetiska system kan också användas när du skriver, och en ordbehandlare kan programmeras för att automatiskt avkoda din stenografi baserat på de gemensamma reglerna.

Välj Teeline att upprätthålla ett alfabetiskt systemet i motsats till en fonetisk system. Utvecklad av journalistik professorer i Storbritannien, utelämnar detta populärt system ofta vokaler för enkelhets skull. Det kräver inte kursiva tecken och inte använda standard bokstäver.

Öva, öva, öva

Hitta online-resurser för system du väljer. Många företag erbjuder avancerad utbildning i stenografi, vilket ofta kräver en avgift.

Skaffa en uppsättning av den alfabetiska system som används och de regler för att avkoda stenografi. Med dessa ensam, och tillräckligt praxis, bör du kunna lära förkortning utan att köpa eller deltar i en kurs.

Öva din stenografi skrift. Använd en mängd olika material för att öva konvertera till stenografi att ge dig själv en mängd skriva typer, ord och ordförråd.

Tiden själv som du skriver stenografi så att du har en baslinje för att mäta dina framsteg. Detta kommer att hjälpa dig att se dina resultat och motivera dig att fortsätta.

Tips

Med tanke på den ökande användningen av datorteknik, kommer den mest effektiva stenografi metod vara en som kan användas när du använder ett tangentbord och en ordbehandlare. Detta kommer sannolikt att innebära att många av de kursiva baserade stenografi system kommer att förpassas till historieböckerna.

You may also read!

Ett enkelt sätt att lära kranialnerverna

Ett enkelt sätt att lära kranialnerverna

För en sjukvårddeltagare, finns det ofta stora mängder information måste du behålla för att klara ett prov. När man studerar, att försöka olika metoder hjälpa dig att komma ihåg begrepp och termer är ett lämpligt sätt att förbereda sig för ett test.

Read More...
Ett enkelt sätt att linje Kökshyllor

Ett enkelt sätt att linje Kökshyllor

Lägga skyddande hylla foder är ett enkelt sätt att dekorera hyllor i alla rum. Du har många val när du vill ha ett enkelt sätt att rada hyllor, men fördelarna med att slutföra projektet förblir desamma. Hylla foder installera inuti eller ovanpå en oa

Read More...
Ett enkelt sätt att komma ihåg skelettet

Ett enkelt sätt att komma ihåg skelettet

Ett enkelt sätt att komma ihåg skelettet är att föreställa sig du bygger ett hus. Skelettet är sammansatt av tre delar: ben, muskler och bindväv. Jämför de tre delarna av skelettsystemet till byggmaterial. Benen utgör den träram av huset, eller skele

Read More...
Ett enkelt sätt att göra en Barney kostym

Ett enkelt sätt att göra en Barney kostym

Ända sedan den första episoden av Barney and Friends slog scenen i 1992, har stora, lila dinosaurie varit en älskad vän till barn överallt. Tio år på PBS har breddat Barney publik och många barn tycker om att klä upp som favorit dinosaurie. Du kan hi

Read More...
Ett enkelt sätt att komma ihåg kontinenter

Ett enkelt sätt att komma ihåg kontinenter

Jorden består av sju kontinenter. Asien, Afrika, Australien, Antarktis, Nordamerika, Sydamerika och Europa är de sju kontinenter. Växer upp, var du lärt kontinent i skolan och du kan ha barn som behöver lära kontinenter också. Vissa människor använde

Read More...
Mezze: Ett enkelt sätt att mata en folkmassa, lånad från Främre Orienten

Mezze: Ett enkelt sätt att mata en folkmassa, lånad från Främre Orienten

I Istanbul, Turkiet, gå in i någon restaurang där lokalbefolkningen äter och du hittar samma sak: ett urval av varma och kalla rätter på displayen. Du bara peka på de du vill, och ange om du vill ha en stor eller en liten servering. På så sätt får du

Read More...
Finns det ett enkelt sätt att märka alla mina vänner på Facebook?

Finns det ett enkelt sätt att märka alla mina vänner på Facebook?

Taggning är en funktion på Facebook som gör det möjligt att koppla en väns Facebook-profil till något du lägger upp på Facebook. Du kan märka vänner i en ställning eller inlägg på en annan väns vägg för att hålla informationen i en enda post, eller t

Read More...
Ett enkelt sätt att instick en Gångjärn

Ett enkelt sätt att instick en Gångjärn

Inskärning ett gångjärn är ett mycket nödvändigt steg när du installerar en helt ny dörr. Om inte gångjärn är försänkta ( "infälld") i kanten av dörren, kommer de att orsaka en ful gapet mellan dörren och dörrkarmen. Sätt att avhjälpa detta prob

Read More...
Vad är ett enkelt sätt att Avfettning kastruller och stekpannor?

Vad är ett enkelt sätt att Avfettning kastruller och stekpannor?

Så länge den hålls ganska varmt, matlagning fett förblir i ett flytande tillstånd, vilket ger en beläggning som håller kött och grönsaker fastnar grytor och kastruller. Som kokkärl svalna, så ökar fett, som så småningom hårdnar och stelnar i botten.

Read More...