Gulnande löv på en ung plommonträd

In Trädgård
Advertisement

Vissa problem som plågar plommonträd (Prunus spp.) Avslöjar sig när deras naturligt gröna bladen gulnar. Unga plommonträd - de som inte har producerat frukt ännu - ibland mer sårbara för svampsjukdomar och jord fertilitetsproblem än etablerade träd på grund av transplantation chock, som är störningen av sina rötter från grävs på en plantskola eller tas bort från en behållare. Träd måste övervinna effekterna av transplantation chock innan deras rötter blir - bokstavligen - jordad, vilket gör träden för att stå stadigt på egen hand.

Bladen av unga plommonträd kan också gulna på grund av otillräcklig vatten och bakterie- och virussjukdomar.

De första tre åren efter plantering en plommonträd - typiskt innan det bär frukt - är den mest kritiska för dess hälsosamma etablering.

Dricks

Den fleråriga utbud av de flesta plommonträd är över US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 3 till 9.

Kulturella och miljömässiga problem

Vattning

När ett träd upplevelser torkstress - inte tillräckligt med vatten för en sund tillväxt - bladen bränna och gulnar genom en process som kallas cladoptosis. Detta är en försvarsmekanism som gör trädet för att spara vatten genom att stänga av vattentillförseln till sina blad. När vattentillförseln krymper, bladen gulnar och faller från trädet.

Värmestress - vanligen under varma, torra somrar - orsakar liknande symptom för torkstress.

Dricks

  • En nyplanterad plommonträd behöver en till två inches vatten i veckan under det första året efter att planteras. Om naturligt regn inte tillhandahålla denna, måste du ansöka tre till fem liter vatten varje vecka runt trädet.

    Varje år därefter måste trädet en tum vatten varje vecka.

Gödsling

Till skillnad från de riktlinjer för omplantering andra träd, bör en plommonträd inte vara befruktade när du plantera det. En stöt av gödselmedel vid plantering tid är för hård för en ung, nyplanterad plommonträd och kan bränna bladen, vilket får dem att bli gul och sedan brun. Clemson Cooperative Extension experter föreslår följande befruktning regim: Vänta tills nästa vår (eller vårvintern) - när bladknoppar börjar öppna - före applicering en kopp av en granulär 10-10-10 gödningsmedel i en 3-fots diameter runt varje träd. I mitten av maj och igen i mitten av juli, tillsätt 1/2 kopp ammoniumnitrat eller kalciumnitrat i en två-fots diameter runt varje träd.

Under de följande åren, gör två gödnings applikationer - ett i mars och en annan i augusti. I mars, tillämpa en kopp 10-10-10 runt varje träd för varje år av ett träd ålder (till högst 12 koppar). I augusti, tillämpa en kopp ammoniumnitrat eller kalciumnitrat runt varje träd för varje år av ett träd ålder (till maximalt 6 koppar).

Dricks

Applicera gödselmedel jämnt till jorden från dropplinjen - den tänkta linjen på marken under den yttersta spridningen av armar och ben - mot bålen, var noga med att undvika en fot området runt stammen Vatten gödseln väl..

herbicid Injury

Kemikalier som används för att döda växter - typiskt ogräsmedel - kan skada nontarget växter genom kemisk drift eller förångning. Gulnande lövverk är resultatet.

Varning

  • Spraya inte herbicider på blåsiga dagar, eftersom de kan driva på en plommonträd.

    Spraya inte herbicider när temperaturen är över 85 grader F, eftersom sprayen kan förångas eller förvandlas till en gas som reser till, och lägger sig på en plommonträd.

svamp~~POS=TRUNC sjukdomar~~POS=HEADCOMP

Plommonträd är mottagliga för tre primära svampsjukdomar:

Verticillium Wilt

En kontrollampa symptom på Verticillium vissnesjuka är gulnade blad som behåller några gröna färg längs venerna. Skär öppna en filial och titta inuti. Om du ser strimmor precis under barken, är den skyldige troligen verticillium vissnar. Svampens patogen som orsakar sjukdomen kan lägga vilande i marken så länge som 10 år att attackera unga eller etablerade träd. Det finns inget botemedel mot denna sjukdom.

Armillaria Rotröta

Om ett ungt träd har planterats i ett område som har dålig dränering, under en tid av ovanligt hög nederbörd eller om du har overwatered det kan rötterna bli infekterade med Armillaria rotröta. Liksom Verticillium vissnesjuka är svamppatogen långlivade i marken, och det finns inget botemedel.

Peach Leaf Curl Svamp

Persika leaf curl, som orsakas av svamp patogener persikosvulst kan orsaka infekterade blad att gulna, rynka och curl. Om du ser dessa symtom, är det för sent att tillämpa en fungicid. Som en förebyggande behandling, kan du använda en fungicid två gånger per år - under hösten / senvintern som trädet går dvala och strax före bladknoppar öppnar i slutet av vintern / tidig vår.

Dricks

Tillämpa en fungicid innehållande kopparhydroxid, typiskt vid en hastighet av 1/3 till 5 1/3 teskedar i en liter vatten. Spraya alla gren och stam ytor efter blad droppe under hösten och innan lämnar öppna i slutet av vintern / tidig vår.

Bakteriell bladfläcksjuka

Bakterie patogen Xanthomonas campestris pv. Pruni kan infektera plommonträd, vilket gör att bladen gulna. Bakteriedödande behandlingar är ofta ineffektiva, men förebyggande koppar sprayer kan användas på samma sätt som lämnar droppe i höst.

Dricks

Tillämpa en fungicid innehållande kopparhydroxid, typiskt vid en hastighet av 1/3 till 5 1/3 teskedar i en liter vatten. Spraya alla gren och stam ytor efter blad droppe under hösten.

Varning

Innan du använder några bekämpningsmedel, inklusive herbicider, fungicider och baktericider, noggrant läsa och följa etikett riktningar och bekanta dig med de allmänna riktlinjerna för säker användning av bekämpningsmedel.

Peach mosaikvirus

Plommonträd infekterade av persika mosaikvirus är oftast långsamt blad under våren. När bladen inte dyka upp, de är små, gula och plisserade. Det finns ingen behandling för växtvirus; ta bort den infekterade träd omedelbart.

You may also read!

Vad gör man när en plommonträd inte kommer att bära frukt

Vad gör man när en plommonträd inte kommer att bära frukt

Ålder Matters Plommonträd typiskt inte bära frukt förrän de är tre till fem år. Din plommonträd kan helt enkelt vara för ung för att bära frukt. Fortsätt att ta hand om det och det kommer att producera frukt. Brist på plommon indikerar ett problem Fö

Read More...
Plommonträd Skadedjur

Plommonträd Skadedjur

Plommonträd (Prunus spp.), Som växer i US Department of Agriculture växt härdighet zoner 3 till 9, lider av färre skadedjur än andra fruktträd, men skadedjur kan fortfarande vara ett allvarligt problem. Att lära sig att identifiera de sjukdomar och i

Read More...
Hur man undervisar en unge att fånga en boll

Hur man undervisar en unge att fånga en boll

Att vara en aktiv vuxen kan vara så enkelt som att lära sig att fånga en boll som ett barn, enligt boken, "Boosting ditt barns Fitness" av Ceri Roberts. Främja fysisk aktivitet genom att bli involverad som förälder. Detta visar ditt barn att upp

Read More...
Hur att plantera en blommande plommonträd

Hur att plantera en blommande plommonträd

Blommande plommonträd (Prunus spp.) Är i allmänhet hardy mellan US Department of Agriculture växt härdighet zoner 3 till 10, beroende på art. De kräver ett visst antal kylning timmar på vintern, men med temperaturer mellan 32 och 45 grader Fahrenheit

Read More...
Lila plommonträd tappar löv

Lila plommonträd tappar löv

Det finns ett antal skäl för en lila plommonträd, även kallad den lila blad plommonträd, att förlora sina blad. De vanligaste hälsoproblemen som påverkar detta träd kräver omedelbar uppmärksamhet och pågående vård. Frost En sen frost kan skada en plo

Read More...
Hur man undervisar en ung flicka att träffa en Softball

Hur man undervisar en ung flicka att träffa en Softball

Softboll swing är en komplex rörelse som hjälper till att utveckla styrka, timing och koordination mellan hand och öga. Men eftersom det är så komplex, kan det vara svårt att lära ut till en unge. Du behöver en villig ung, en lämplig storlek softball

Read More...
Hur Spray för att förhindra Frukt på en blommande plommonträd

Hur Spray för att förhindra Frukt på en blommande plommonträd

Blommande plommonträd (Prunus spp.) Är uppskattad för sin rosa eller vitaktig våren blommar, mörk, rödaktig bladverk och en mängd tillgängliga former. Dessa små träd i allmänhet väljs för sina blommor och formulär och deras frukter är oftast inte sär

Read More...
Vad gör en ung bomulls kanin äter?

Vad gör en ung bomulls kanin äter?

Den östra bomulls är den vanligaste av de bomullssvanskaniner som finns i Nordamerika och de flesta känd för sin cottonball liknande svans. Cottontails är växtätare, vilket innebär att de äter växter. De söker sig till livsmiljöer i åkrar, ängar och

Read More...
Unge Valentine Box Decorating Ideas

Unge Valentine Box Decorating Ideas

Alla hjärtans dag är en rolig dag för barnen. Med alla godis ges, Alla hjärtans kort flyter runt och mer, är det inte konstigt att det har blivit så populärt. Skolor eller daghem har ofta hjärtans dag parter där de har barnen ta Valentine lådor för a

Read More...