hemorrojder lättnad

In Hälsa
Advertisement

Även hemorrojder kan tyckas utväxter inom anal / rektal region, hemorrojder är inget annat än svullen, utbuktande blodkärl. Som dessa blodkärl växer, kan de brista och blöda, vilket resulterar i den ofta skrämmande åsynen av blod under en avföring. Vänster obehandlade, hemorrojder kan skjuta och leda till allvarligare komplikationer. Många behandlingar kan krympa och hantera hemorrojder. För att förhindra ytterligare flare ups, måste de som lider av hemorrojder genomgå vissa livsstilsförändringar utöver behandling av hemorrojder själva.

Extern hemorrojder lättnad

Hemorrojder som utvecklas på utsidan av anus är kända som externa hemorrojder. Vanligtvis smärtfri vid första, de flesta människor inte märker yttre hemorrojder tills de blöder och blodet pooler och proppar inom hemorrojder. Den resulterande klump kan vara ganska smärtsamt och om det spricker, kan det ge blod. För lindring av en mindre klump, medicin såsom Beredning H kan döva smärtan och hjälpa krympa hemorrojder. Dock bör en trombos (blod barnsäng) form i hemorrojder, behöver du antagligen ett snitt i klump för att dränera koagulera.

Mycket svullen yttre hemorrojder kan kräva ett kirurgiskt ingrepp (hemorrhoidectomy) för att avlägsna överflödig vävnad, men denna behandling används oftare för interna hemorrojder.

Inre hemorrojder relif

Inre hemorrojder utvecklas på insidan av anus. Vanligtvis människor med interna hemorrojder inte märker dem om de inte brista och blöda eller svälla så mycket att de skjuter under tarmrörelserna. För måttligt svullna inre hemorrojder, kommer läkarna vanligtvis injicera hemorrojder med medicin.

Om den injicerade medicinen inte korrekt krympa hemorrojder (eller dina hemorrojder har redan börjat sticka), kan din läkare välja gummi bandet ligation. Gummi bandet ligation är en behandling där läkaren kommer att avsluta små gummiband runt basen av hemorrojder, skära av cirkulationen till hemorrojder. Under loppet av ett par dagar, kommer hemorrojder vissna upp och överflödig vävnad kommer att falla av.

För hemorrojder som inte svarar på injektion, ligering eller andra behandlingar som infraröd koagulation (laserbehandling), kan en hemorrhoidectomy utföras. Under en hemorrhoidectomy, kommer din kirurg att ta bort överflödig vävnad runt hemorrojder. Eftersom överflödig vävnad runt hemorrojder kan leda till blödningar och hemorrojder återkomst, hemorrhoidectomies är de mest effektiva hemorrojder behandlingar.

Andra interna hemorrojder behandlingen ingår häftning (häftklamrar som skär av flödet av blod till hemorrojder) och värmeterapi.

Hemvård och förebyggande

Beroende på om du har inre eller yttre hemorrojder, hemvård kan eller inte kan hjälpa ditt tillstånd. För små yttre hemorrojder, salvor och varma Sitz bad kan lindra smärta och även hjälpa till att behandla hemorrojder. Inre hemorrojder, å andra sidan, kräver någon form av öppenvården.

En av de bästa övergripande sätt att "bota" hemorrojder är att anta livsstilsförändringar som förhindrar hemorrojder bildas. Dieter som är höga i fiber hjälpa ditt totala matsmältningen och möjliggöra tarmrörelser att lämna systemet lättare. Hydratisering mjuknar också pallen. Eftersom konstant ansträngning under tarmrörelser kan främja hemorrojder tillväxt, människor uppmanas att inte läsa på toaletten eller tryck för hårt, men det gick på toaletten. På samma sätt är människor rekommenderas att inte fördröja lust att gå på toaletten eftersom avföring kommer att trycka mot hemorrojder och ytterligare irritera dem, vilket ökar risken för blödning.

Database error: [Table 'ac_posts_content' is marked as crashed and should be repaired]

SELECT a.*, b.post_content FROM ac_posts a INNER JOIN ac_posts_content b ON a.ID = b.ID WHERE a.ID IN(310816,14049,128458,101403,358772,17873,116885,122888,136820,158173) ORDER BY FIELD(a.ID, 310816,14049,128458,101403,358772,17873,116885,122888,136820,158173);