Hög proteinhalt, låg Carb diet

In Hälsa
Advertisement

Hög proteinhalt, låg Carb diet


Low-carb, high-protein diet begränsa ditt intag av spannmål, grönsaker stärkelserika och socker, och öka ditt intag av protein och fett. En studie publicerad i Annals of Internal Medicine i September 2014 funnit att denna typ av kost var mer effektivt för viktminskning än en mager diet. Low-carb, kan hög-protein diet också förbättra kolesterolprofiler och hjälpa till med blodsockerkontroll hos diabetiker. Detta har dock äta plan även nackdelar, inklusive njurskada och ökad risk för hjärtsjukdom.

Gram kolhydrater i en lågkolhydratkost

Dietary Guidelines för amerikaner 2010 rekommenderar vuxna får 45 till 65 procent av dagliga kalorier från kolhydrater, kroppens främsta energikälla. Det är ungefär 225 till 325 gram kolhydrater per dag. Low-carb dieter rekommenderar betydligt färre kolhydrater - 60 till 130 gram per dag, enligt MayoClinic.org. Vissa dieter, såsom Atkins diet, gå ännu lägre, vilket gör att endast 20 gram netto kolhydrater - kolhydrater minus fiber - i den första fasen.

När du minska dina kolhydrater, måste du öka din protein och fettintag för att kompensera de extra kalorierna. I en hög proteinhalt, kommer low-carb diet, en stor del av de extra kalorierna kommer från protein.

Hur låg Carb diet arbete

Low-carb, kan hög-protein diet uppmuntra viktminskning eftersom du automatiskt klippa ut några ohälsosamma, kaloririka livsmedel, såsom kakor, kakor, godis, glass och söta drycker. Du är också skära ner på livsmedel såsom potatis som, trots att näringsrika, är också hög i stärkelse som omvandlas till socker i kroppen och sedan ange din blodomloppet som blodsocker, eller glucose.Your kroppen använder blodsocker till bränsle alla dina aktiviteter, men överskott av glukos lagras som fett. På en låg Carb diet, börjar kroppen att använda fett som en primär energikälla.

Eftersom protein är den mest satiating näringsämne, kan det hjälpa dig att kontrollera ditt kaloriintag samtidigt gå ner i vikt. Protein kan också stimulera thermogenesis, eller ökad metabolisk aktivitet, under matsmältningen, enligt en studie publicerad i American Journal of Clinical Nutrition i januari 2011.

Low-carb Dieters klarat sig i studier

I 2014 Annals of Internal Medicine studien low-carb gruppen förlorade ett genomsnitt av 8 pounds mer än den magra gruppen på ett år. De låga carbers förlorade också mer kroppsfett och hade högre nivåer av det goda kolesterolet och lägre nivåer av triglycerider än den magra gruppen.

Resultaten från en 12-veckors studie som publiceras i The Journal of Pediatrics mars 2003 fann att ungdomar på en låg Carb diet förlorade 11 pounds mer än de på en mager diet.

En studie publicerad i Diabetes i september 2004 fann att en fem veckors low-carb, proteinrik diet dramatiskt sänkt cirkulerande blodsockerkoncentrationen i deltagare med obehandlad diabetes.

potentiella risker

Begränsa carbintag till färre än 20 gram per dag kan orsaka ketos, en process där kroppen bryter ner fett för energi. Detta orsakar ämnen som kallas ketoner för att bygga upp i blodet och kan leda till symtom som huvudvärk, illamående, dålig andedräkt och mental och fysisk trötthet.

En kost rik på protein kan öka ditt intag av mättat fett, en ohälsosam typ av fett från animaliska livsmedel som kan orsaka hjärtsjukdomar. En studie som publicerades i BMJ i juni 2012 fann att regelbunden anslutning till en low-carb, high-protein diet, utan hänsyn till vilken typ av kolhydrater eller protein, var associerad med en ökad risk för hjärtsjukdom i svenska kvinnor i åldern 30 till 49 år under en period 16 år.

En låg-carb diet kan också anstränga njurarna och förvärra befintliga njurproblem. Risken för benskörhet och njursten kan vara högre och eftersom du kan förlora mer kalcium genom ökad urinering på en proteinrik diet.

En hälsosam Middle Ground

Komplexa kolhydrater såsom fullkorn, frukt och grönsaker är friska delar av en balanserad kost. De är rika källor till kostfiber, som du behöver för maghälsa, samt viktiga vitaminer och mineraler. Hellre än att klippa ut dessa hälsosamma livsmedel, i stället skära ut sockerhaltiga livsmedel och raffinerade-spannmålsprodukter som vitt ris och vitt bröd. Ät mer nonstarchy grönsaker och välj magert protein som vitt kött kyckling, fisk, tofu och bönor för att sänka intag av mättat fett.

You may also read!

Lätt hög proteinhalt, låg Carb diet Snacks

Lätt hög proteinhalt, låg Carb diet Snacks

Att hitta lämpliga snacks kan vara svårt när du är på en hög proteinhalt, låg Carb diet. Du kan inte bara piska ihop en smörgås, köpa en påse chips eller ta en blueberry muffin med kaffe, eftersom dessa poster är mycket kolhydrater och låg proteinhal

Read More...
Måltider för hög proteinhalt, låg Carb diet

Måltider för hög proteinhalt, låg Carb diet

Hög proteinhalt, låg Carb diet som Atkins diet är populära och effektiva sätt för människor att gå ner i vikt. Även low-carb dieter som före potentiella hälsorisker, såsom lägre fibernivåer, höga fettkonsumtion och ibland farligt låga kolhydrater niv

Read More...
Hög proteinhalt låg glycemic diet

Hög proteinhalt låg glycemic diet

När man ser att gå ner i vikt, du är naturligtvis intresserade av de mest effektiva sätten att slutföra uppgiften. En populär bantning lösning är en kombination av en högre protein diet med konsumtion av lågt glykemiskt index kolhydrater. Genom denna

Read More...
Hög proteinhalt, låg Carb Vegetarian Foods

Hög proteinhalt, låg Carb Vegetarian Foods

Vegetarisk kost är beroende av växtbaserade livsmedel för protein. De flesta av de växter, men packa massor av kolhydrater. Således, vegetarianer har svårt att följa sina vanliga kost samtidigt försöker titta på mängden kolhydrater som de konsumerar.

Read More...
Leversjukdom och en låg Carb diet

Leversjukdom och en låg Carb diet

Även myter har förökats försöker säga kopplingen mellan low-carb, high-protein diet och lever hälsa, är det faktum en lågkolhydratkost kan faktiskt vara till nytta för din lever. Även i närvaro av vissa sjukdomar, såsom alkoholfria fettlever, kan en

Read More...
Hur man skjuts viktminskning på en låg Carb diet

Hur man skjuts viktminskning på en låg Carb diet

En låg-carb diet kan vara en effektiv och snabb viktminskning metod. Det är centrerad kring konceptet att våra kroppar ska fungera korrekt och effektivt när vi konsumerar mest protein. Den identifierar kolhydrater som fienden i vår kamp för en frisk,

Read More...
Vilka livsmedel är i en låg Carb diet?

Vilka livsmedel är i en låg Carb diet?

Low-carb dieter är populära eftersom de är effektiva för viktminskning. De livsmedel som är tillåtna i en low-carb diet är ofta förvirrande att veta. Hög socker livsmedel rekommenderas inte i en låg-carb diet. Hög proteinhalt livsmedel rekommenderas

Read More...
Hög proteinhalt, låg fetthalt Vegetarian Foods

Hög proteinhalt, låg fetthalt Vegetarian Foods

Nötter, ägg och ost är populära källor vegetarisk protein men innehåller en hel del fett. Om du är vegetarian som skyr de flesta animaliska produkter, men följer en fettsnål diet plan, har du fortfarande gott om protein alternativ. Magra mejeriproduk

Read More...
Varför skulle man upp i vikt på en låg Carb diet?

Varför skulle man upp i vikt på en låg Carb diet?

Kolhydrater är kroppens föredragna energikälla. Det ger också kroppen med nödvändiga vitaminer, mineraler och fibrer. Fiber är det som håller ditt kolesterol ner och matsmältningssystemet i trim. Fiber fyller också snabbare och du stanna full längre,

Read More...