Hur att förnya ett australiskt pass

In Resa
Advertisement

Hur att förnya ett australiskt pass


Förnya din australiska pass är en måttligt enkel process, men måste du tillåta tillräckligt med tid för en korrekt pappersarbete för att rensa innan du lämnar landet. Många tjänstemän säger processen är snabbare på grund av de elektroniska metoder som har använts, men alltid ge dig själv extra tid ifall det finns förseningar.

Saker du behöver

gamla pass

Logga in på passports.gov.au, och gå till pass förnya avsnittet. Läs instruktionerna och starta förnyelseprocessen.

Ange ett giltigt passnummer, och svara på ett antal frågor som kommer att bekräfta din identitet. Detta steg gör att du kan komma åt och ladda ner ett ansökningsformulär redan ifylld med uppgifter som registreras av passexpeditionen.

Telefon den australiska pass Information Service, om du saknar Internet, på 13-12-32 och svara på samma frågor. Ett formulär kommer att skickas till dig. Fyll i formuläret och boka tid på posten. Ta två uppdaterade passfoton med dig. Observera att du inte kan le på din passfoto.

Betala sökandens arvode på posten när ansökan lämnas in. Cash, EFTPOS eller kreditkort accepteras, men de kommer inte att acceptera kontroller. Kostnaden är $ 200 per pass eller $ 100 per barn dokument om du vill ha en 32-sida pass. För frekventa resenärer, är avgiften $ 300 för en 64-sida pass. Om du är 75 eller äldre, avgifterna sjunka till $ 100 för en 32-sida pass och $ 150 för frekvent resenär version.

Räkna med ditt pass som ska skickas ut med rekommenderat brev. Ansökningarna i allmänhet behandlas i cirka 10 arbetsdagar, men för en extra $ 75 passexpeditionen kommer att ge en prioriterad service inom två arbetsdagar vändning. Du kan också välja att plocka upp din förnyade pass på en passexpeditionen.

Även rutin förnyelser är relativt enkla, kan ansökningar om första australiska pass inte lämnas in på nätet - inte heller kan förlängning av pass som löpte mer än ett år sedan, eftersom dessa anses vara nya tillämpningar.

Former för dessa måste plockas upp på ett postkontor och lämnas in där också. Som med förnyelse, dessa pass skickas med rekommenderat brev.

Om ett pass försvinner eller blir stulen utomlands, är fulla ersättare utfärdas inte längre av australiska diplomatiska. Konsulat utfärdar nu bara provisoriska pass, gäller för enkelresor tillbaka till Australien.

Väl hemma, betalar den igen för en ny pass samt straff för att ha pass förlorade eller stulna - även om denna händelse är av offrets kontroll.

Om en av Australiens beskickningar avancerar akut kontanter till en resenär, måste detta betalas tillbaka på en passexpeditionen innan ett nytt pass utfärdas.

Ett sista ord om giltighet: vissa länder inte erkänner besökare med pass löper inom sex månader eller inte kommer att sätta visum i sådana dokument. Så, beroende på dina destinationer, kan du behöva förnya lite tidigare än du tror.

Räkna med att betala ytterligare avgifter om ditt pass har förlorats eller stulits. Det kostar en extra $ 66 per dokument. Om du har förlorat två, det kostar $ 200. Om du förlorar tre, det kostar $ 400.

Tips

Nya australiska pass har en tjock, kartong-liknande center sidan. Detta gör det maskinläsbara och innehåller ett elektroniskt chip med information om hållaren.

Använd inte formuläret om din tidigare pass utfärdades när du var liten under 18 år.

Använd inte formuläret om din tidigare pass utfärdades som en begränsad giltighet eller Nödpass, en identitetshandling, Certificate of Identity eller en konventionsresedokument.

Använd inte formuläret om din tidigare pass är tillgänglig.

Använd inte formuläret om du förnyar ett barns pass.

Använd inte formuläret om din tidigare pass vinner eller blir stulen.

Använd inte formuläret om du har bytt namn.

You may also read!

Hur att förnya ett Bahamas pass

Hur att förnya ett Bahamas pass

Om du är en av de 255.000 Bahamas pass, kan tiden har kommit att förnya ett utgånget pass. Faktum är att även om du pass säger att det är giltigt för många år framöver, i april 2010 kommer alla Bahamians måste ha maskinläsbara pass (MRP), mer känd so

Read More...
Hur att förnya ett brittiskt pass i Kanada

Hur att förnya ett brittiskt pass i Kanada

Om du är en brittisk medborgare och du befinner dig i Kanada med ett utgående brittiskt pass, kanske du vill förnya ditt pass direkt. Du kan lämna Kanada och resa till Europa, eftersom det är mycket lättare att resa i Europa med en brittisk dokument.

Read More...
Hur att förnya ett nigerianskt pass

Hur att förnya ett nigerianskt pass

Livslängden för en nigeriansk pass är 10 år, med en ursprunglig giltighetstid på fem år. Efter de första fem åren, måste du förnya ditt pass, och efter 10 år som du behöver för att få ett nytt pass, även kallad en ny utbetalning. När du förnyar ditt

Read More...
Hur att förnya ett utgånget pass i Indien

Hur att förnya ett utgånget pass i Indien

Om du vill förnya ett utgånget pass i Indien den korrekta termen är "re-fråga." Ett utgånget pass kan inte förnyas och använda den termen kommer att göra en redan mödosam process praktiskt taget omöjligt. Om du samla rätt handlingarna hand och l

Read More...
Hur att förnya ett brittiskt pass Medan Overseas

Hur att förnya ett brittiskt pass Medan Overseas

Som en av drottningens lojala undersåtar du håller förmodligen det mesta up-to-date. Även utomlands, kan ditt pass vara den viktigaste punkten att hålla den aktuell. Denna förnyelseprocess kan ta sex veckor, så får denna kompletta långt innan du behö

Read More...
Hur att förnya ett franskt pass

Hur att förnya ett franskt pass

Regeringen i Frankrike är den enda regering som kan utfärda eller förnya ett franskt pass. Ett pass är ett officiellt regeringsdokument som ger innehavaren rätt att resa till och från sitt hemland. Det bekräftas även innehavarens identitet. Saker du

Read More...
Hur att förnya ett amerikanskt pass i North Carolina

Hur att förnya ett amerikanskt pass i North Carolina

Alla personer som reser med flyg, land eller till sjöss utanför USA måste visa bevis på medborgarskap för att åter komma in i landet. Presentera ett amerikanskt pass är en form av godtagbar identifiering. North Carolina invånare kan förnya passet per

Read More...
Hur att förnya ett amerikanskt pass i Filippinerna

Hur att förnya ett amerikanskt pass i Filippinerna

Om du är i Filippinerna när passet är förnyas eller upphör, måste du behandla en förnyad ansökan så fort som möjligt för att förhindra förseningar. Alla amerikanska pass förnyelse i Filippinerna tas emot av Manila USA: s konsulat och sedan skickas ti

Read More...
Hur att förnya ett amerikanskt pass By Mail

Hur att förnya ett amerikanskt pass By Mail

Förnya ett amerikanskt pass per post är det enklaste sättet att hålla dina resehandlingar aktuell och undvika en resa till ett pass behandlingscentrum. Du måste dock uppfylla några kriterier för att förnya per post. Ditt pass måste vara i din ägo, så

Read More...