Hur att plantera Stella de Oro Daylilies

In Trädgård
Advertisement

Hur att plantera Stella de Oro Daylilies


En miniatyr daylily med enorma prydnads punch "Stella de Oro" (Hemerocallis "Stella de Oro") packar ett överflöd av rikedomar på dess en fot hög bild. I US Department of Agriculture växt härdighet zoner 3 till 10, dess buttery-guld, Tillrufsad trumpet blommor öppet från slutet av våren till sensommaren. I mild vinter områden, dess graciöst övergripande lövverk förblir grön hela året. Växt det ordentligt, och en "Stella de Oro" kan så småningom producera 400 blommar i en enda växtsäsong.

När att plantera

Klimat dikterar den bästa tiden på året att plantera bare-root "Stella de Oro." I varm sommar, mild vinter klimat där marken inte fryser, faller plantering låter dem skapa och löv innan extremt varma temperaturer anländer.

I kallvinterklimat, växt bare-root "Stella de Oro" på våren åtminstone 60 dagar före sommartemperaturer kommer sannolikt att topp. Plantering under hösten ökar chanserna för rötterna "inte upprättandet innan marken fryser.

Så länge deras rot bollar inte störs, kan plantskola krukväxter gå i marken när jorden är genomförbart.

Var att plantera

För maximal blomning, "Stella de Oro" behöver minst sex timmars daglig solen. I de flesta fall, växter i direkt eftermiddagssol producera mer blommor än de som får mest morgonsolen. Undantagen är växter i mycket varma sommar klimat, och - i vissa fall - de planteras i skuggan av ljusa byggnader.

Ge varmklimatanläggningar fullt morgonsolen, med skugga mellan middagstid och sent på eftermiddagen. Indirekt, reflekterat ljus kan vara tillräckligt för bygg skuggade växter att blomma sitt bästa; om det inte är, är de lätt transplanteras. "Stella d'Oro" sällan blommor i djup skugga.

Aldrig växt "Stella de Oro" där dess giftiga blad kan fresta familjens katt.

Platsförberedelse

Förbered en plats tillräckligt stor för att åtskilja "Stella de Oro" dagliljor 1 till 1 1/2 fot isär.

Lossa de bästa en till en halv fot i plantering sängen med en spade eller rorkult och arbete i en 3- till 4-tums lager av en organisk jordförbättring, såsom väl åldern kompost eller gödsel.

Fungerar även i ett granulerat gödningsmedel med en 3: 1: 2 förhållande av kväve, fosfor och pottaska, såsom indikeras av de NPK siffrorna på etiketten. En tillverkare, till exempel, rekommenderar lätt skrapa 1 1/4 koppar sina 6-2-4 gödningsmedelsgranuler i varje 10 kvadratfot jord och vattna väl.

Följ din gödselmedel etikettens tillämpningsanvisningar, eftersom varumärken varierar beroende på formel.

planterings Metoder

Om barrots växternas rötter är torra, dränka dem i vatten för en eller två timmar före plantering. Vatten en torr kruka "Stella de Oro" tills vätskan går från dess dräneringshål.

Skär barrotsverkens blad fans tillbaka till sex till åtta inches ovanför rötter, trimma toppar i inverterad "Vs." Använd rena, vass sax desinficeras mellan nedskärningar i tvättsprit.

Gräva hål breda nog för rötterna i en kallvinterklimat, gräver tillräckligt djupt för rötter "toppar att sitta en tum under jordledningen. annorstädes 1/2 tum är acceptabla.

Håll en barrots växt upprätt, centrera den i ett hål och återfyllning med lös jord. Håll en behållare anläggningen med sin bas, invertera behållaren och långsamt går fria. Skaka rotklumpen försiktigt och trimma skadade eller omger ruttnar med skarp, desinficeras stamceller fräsar. Sprid rötterna, centrera den i ett hål och återfyllning.

Tamp marken lätt att eliminera luftfickor. Vatten transplantationer djupt nog för att dra rötterna, och täcka plantering sängen med en 2- till 3-tums lager av fuktbevarande organisk kompost.

Vattning efter plantering

Att etablera snabbt och prestera bra, "Stella de Oro" behöver en tum av vecko regn eller kompletterande vatten, eller cirka 6 liter per 10 kvadratfot jord.

När de översta 2 till 4 inches av jord känns torr eller är för kompakterad att gräva lätt, vatten långsamt så att de fukt sänkor till rötterna. För fabriker i lerig eller lerjord, är ett vattenhål i veckan i allmänhet tillräckligt. I sandig jord, vatten två gånger varje vecka med en-halv det begärda beloppet.

You may also read!

Hur att trans Stella d'Oro Daylilies

Hur att trans Stella d'Oro Daylilies

"Stella d'Oro" är en ljus gyllene, lågväxande olika daylily som växer bra i de flesta klimatzoner. Anläggningen är en av de mest populära sorter av daylilies, enligt Heritage perenner. Anläggningen har en lång blomning period och kommer rebloom

Read More...
Hur man odlar Stella d'Oro Dag Liljor Från Seed

Hur man odlar Stella d'Oro Dag Liljor Från Seed

Dagliljor härleda sitt namn från det faktum att varje blomma lever bara en dag. Tänk bara på att de är produktiv och upprepa mamelucker, så det är oftast en annan blommar att ta över platsen för den bortgångna. Dagliljor, infödda till östra Asien, är

Read More...
Hur att plantera gran träd

Hur att plantera gran träd

Över 50 arter av gran finns. De har barr i stället för blad och vissa kan växa 250 fot hög eller mer. Granar förökas genom sina vingformade frön, som lagras i trädens tallkottar. De flesta granar är mycket härdig men vissa behöver uppmärksamhet under

Read More...
Hur att plantera Hosta Seeds

Hur att plantera Hosta Seeds

På grund av sin hållbarhet och enkelt underhåll, Hosta växter är mycket populär bland trädgårdsmästare och de som vill bladverk som är enkel att växa. Du kan odla dina egna plantor från Hosta frön och producera rejäla exemplar du kan vara stolt över

Read More...
Hur att plantera en Blueberry Bush

Hur att plantera en Blueberry Bush

Blåbär på marknaden kan kosta så mycket som fem dollar per pint. Beroende på var du bor, kan du odla en blåbär buske i din egen trädgård och skörda frukterna i över tjugo år! Föreställ plocka pounds och pounds av antioxidantrika blåbär från din egen

Read More...
Hur att plantera olivträd

Hur att plantera olivträd

Sedan urminnes tider har olivträd planterats för att bära frukt, producera fint trä, olivblad och indirekt, olivolja. Välskötta träd kommer att producera dessa poster för upp till flera århundraden. Kustklimatförhållanden och kalkhaltiga jordar ger d

Read More...
Hur att plantera en Cactus

Hur att plantera en Cactus

Plantera en kaktus på gården kan lägga till en landskaps höjdpunkt som kommer att göra din trädgård attraktiv och spara på vattning samtidigt. När de är till och med minimalt etablerade, behöver kaktus behöver inte mycket vatten, om något. Kaktus väx

Read More...
Hur man kan dela Stella de Oro Daylilies

Hur man kan dela Stella de Oro Daylilies

En av de första och mest kända, åter blommande dagliljor är sorten "Stella de Oro" (Hemerocallis "Stella de Oro"), som är härdig i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 4 till 11. Det visades först 1975 och 10 år se

Read More...
Hur att plantera en liten örtagård

Hur att plantera en liten örtagård

Färska örter är en önskad ingrediens i många recept och att kunna gå ut bakvägen och plocka några blad möjliggör en kunnig kock för att krydda upp någon maträtt på ett kick. Du kan också hitta medicinskt bruk för dina örter. Även om du väljer att int

Read More...