Hur berätta om ett startrelä är dåligt i en Ford

In bilar
Advertisement

En dålig startrelä på din Ford fordon kommer att förhindra den nödvändiga elkraft från att nå startmotorn; misslyckas med att skära av strömmen; eller hålla motorn från att starta alls. Lyckligtvis alla Ford-modeller har en avlägsen relä nära batteriet, vilket gör det enkelt och bekvämt för felsökning. Denna guide hjälper dig att avgöra om startreläet på din Ford har gått dåligt, med hjälp av en bygel och en multimeter.

Saker du behöver

bygel

en assistent

Multimeter

Inaktivera tändsystemet. Om din Ford är utrustad med en distributör, dra ut tändspolen från distributören och krossade den till motorn med en bygel. Om bilen inte är utrustad med en distributör, kan du ta bort bränslepumpen relä eller säkring för dessa tester.

Har en hjälpare vrid tändningsnyckeln till "Start". Du bör höra ett tydligt klick som kommer från reläet. Om inte, se till att det finns en bra anslutning på styrkretsen tråd på reläet; detta är den lilla tråden på terminalen markerade med en "S." Om du hör en svag eller tjattrande klick vidare till steg 3. Om du hör en bra klick vidare till steg 4.

Anslut en bygel från den positiva batteriterminalen till "S" terminal på reläet. Be din assistent att vrida tändningsnyckeln till "Start". Om du nu kan höra en bra klick är reläet fungerar korrekt. Om det finns en svag eller tjattrande klick eller inget ljud alls, se till att alla anslutningar på reläet är rena och tät. Reläet fäste bör ha god kontakt med fordonskarossen. Om alla anslutningar är rena och tätt, men startreläet fortfarande inte fungerar, byt reläet.

Kontrollera spänningsfallet på varje kabelanslutning på startreläet. Rör proberna av en multimeter på båda sidor av samma anslutning vid reläet. Den positiva sonden på mätaren bör alltid vara på den sidan av anslutningen som leder till den positiva sidan av den elektriska strömmen. Be din hjälpare att åter vrida tändningsnyckeln till "Start". Multimetern ska registrera högst 0,2 enheter av spänningsfall på varje anslutning, enligt Ken Freund i "Electrical Manual Haynes Automotive." Annars, se till att anslutningarna är rena och tät. Om du fortfarande läsa en hög spänningsfall, byt ut relät.

Koppla ur kabeln i "S" terminal på reläet. Kontrollera resistansen mellan terminalen och relä fäste med hjälp av multimeter. Om det finns mer än 5 ohm mellan dessa två punkter, rengör monteringskonsolen. Om du fortfarande läsa en hög resistans, byt ut relät.

Kontrollera om inkommande spänningen vid reläet "S" terminal. Anslut den röda sond din multimeter till reläterminal och den svarta proben till en god grund av bland annat en metallhållare eller bult fäst vid motorblocket eller cylinderhuvud. Be din hjälpare att vrida tändningsnyckeln till "Start". Mätaren ska registrera spänning under testet; annars, se till att "S" anslutning och tråd är rena och bra förbindelser. Om voltmeter registrerar fortfarande ingen spänning, byt ut relät.

Database error: [Table 'ac_posts_content' is marked as crashed and should be repaired]

SELECT a.*, b.post_content FROM ac_posts a INNER JOIN ac_posts_content b ON a.ID = b.ID WHERE a.ID IN(264929,218062,428189,324924,431927,359702,491926,33863,360729,122592) ORDER BY FIELD(a.ID, 264929,218062,428189,324924,431927,359702,491926,33863,360729,122592);