Hur bota Gerberatusenskönan Svamp

In Trädgård
Advertisement

Hur bota Gerberatusenskönan Svamp


Din Gerbera daisy (Gerbera jamesonii) kan ge efter för mjöldagg när vädret svalnar i slutet av växtsäsongen. Denna infektion kan orsakas av olika svampar som trivs i fuktiga förhållanden och sprida sina sporer lätt genom luftströmmar och stänk vattendroppar. Medan många kemiska preparat för mjöldagg är lätt tillgängliga, kan kombinationen av sunda kulturella praktiker och hemlagad rapsolja fungicid leverera ännu bättre resultat. Svampar inte bygga upp motståndskraft mot olje fungicider eftersom de snabbt göra med kemiska preparat. Detta innebär att du kan bota Gerbera s svampen utan krångel eller bekostnad av upprepade gånger byta farliga syntetiska behandlingar. Hardy i US Department of Agriculture växt hardiness zoner 9 till 11, dessa färgstarka präst vanligen odlas som ettåriga i kallare områden.

Saker du behöver

 • Ren, skarpa saxar

  Plastpåse

  Canolaolja

  Plastbehållare med lock

  Flytande Kastilien tvål eller icke-avfettning flytande diskmedel

  permanent markör

  Bakpulver

  Sked

  Plast sprayflaska

Inspektera Gerbera daisy blommor, blad, stjälkar och skjuter dagligen för tecken på mjöldagg, särskilt under de kallare månaderna på hösten och vintern. Titta noga för pulver vita fläckar eller fläckar på alla anläggningens ytor. Blad gulnar eller blir brun och dör så småningom. Detta svampinfektion minskar typiskt tillväxt, så växten kan verka hämmad som det är i dålig hälsa i allmänhet.

Isolera infekterade Gerbera från alla dina andra växter omedelbart för att förhindra spridning av sjukdomen till friska exemplar. Efter några månader av flitig behandling, bör du kunna återvända sjuka Gerbera till sin forna lyckligt hem.

Hand plocka alla infekterade delar utanför anläggningen så fort du ser några vita fläckar. Använd rena, skarpa sax att beskära en del av stjälkarna från mitten av anläggningen om det är extremt full. Detta uppmuntrar god luftcirkulation, som mjöldagg är inte förtjust i. Placera alla de infekterade klippet i en plastpåse och knyt den ordentligt stängd. Avyttra påsen i papperskorgen. Lägger inte sjuka blad till komposthögen.

Tillsätt 1 kopp rapsolja till en plastbehållare. Häll i 1 matsked av flytande Kastilien tvål eller icke-avfettning flytande diskmedel för att göra en trädgårds oljekoncentrat. Cap locket ordentligt och skaka behållaren kraftigt för att blanda tvål och olja. Skriv formeln tydligt på behållare med märkpenna. Förvara oljekoncentratet i en mörk, sval plats på obestämd tid.

Rör 1 ½ tsk bakpulver i en kopp hett vatten. Rör tills bakpulver är helt upplöst. Häll lösningen i en plast sprayflaska. Lägg 1 ½ tsk oljekoncentratet. Skaka kraftigt för att blanda ordentligt. Använd blandningen direkt.

Spraya oljeblandningen generöst på alla ytor på Gerbera daisy att belägga dem till den grad av avrinning. Var särskilt uppmärksam på undersidan av bladen, som tenderar att glömmas bort. Agitera sprutan efter flera spritzes att hindra oljan från att separera från vattnet. Den bästa tiden att behandla mjöldagg är på en dag när temperaturen inte överstiger 85 grader Fahrenheit, det finns ingen vind och ingen nederbörd i prognosen. Kassera oanvänd lösning. Upprepa ansökan var fyra till sex dagar för resten av växtsäsongen.

Håll Gerbera daisy lövverk så torr som möjligt. Mjöldagg sprider och växer snabbt på växtytor som förblir fuktiga under långa tidsperioder. Stänk inte vatten på anläggningens bladverk som detta snabbar och stärker spridningen av svampen. Do not dimma infekterade växten för återstoden av säsongen.

Lokalisera Gerbera i en varm plats, företrädesvis över 75 grader. Utrymme flera växter så långt ifrån varandra som möjligt för att öka luftflödet. Vare sig starkt solljus möjligt. Dålig ventilation, otillräcklig ljus och temperaturer nära eller under 70 F främja mjöldagg tillväxt.

Tips

Naturvårdsverket godkänner rapsolja för skadedjur och sjukdomar hos växter.

Tvätta händerna och sterilisera dina redskap direkt efter du hanterar smittade Gerbera. Detta hjälper till att minimera risken för att sprida svampen från anläggning till anläggning.

Testa spraylösningen på en liten fläck av Gerbera innan du tillämpa den på hela anläggningen. Om det inte finns några tecken på skador efter två eller tre dagar, kan du vara säker på att det är säkert att använda för att behandla daisy för mjöldagg.

You may also read!

Hur bota fot svamp

Hur bota fot svamp

Fot svamp är oftast orsakas av en bakteriell uppbyggd på grund av dålig hygien. Svamp som växer på fötterna orsakar ofta en stark, oönskad lukt. Bortsett från obehagliga lukter, kan fot svamp också orsaka klåda och fjällning. Om den lämnas obehandlad

Read More...
Hur bota Nasal Svamp

Hur bota Nasal Svamp

Att ha en täppt näsa är obekväma oavsett hur situationen, och att få en förkylning eller influensa kan orsaka andningsproblem för en vecka eller mer. Men om du har varit sjuk i en ovanligt lång tid, det finns en liten chans att du kanske lider av en

Read More...
Hur bota nageln Svamp hemma

Hur bota nageln Svamp hemma

När svamp eller bakterier in i nageln sängen genom en spricka i nageln eller nagelband, kan resultatet bli att utveckla nageln svampen. Nageln svampen är behandlingsbar men under tiden kan vara fula, obekväma och pinsamt. Även om det är receptbelagda

Read More...
Hur bota mögla i lungorna

Hur bota mögla i lungorna

Aspergillus, eller svamp, är en vanlig mögel i din miljö. Aspergillus, till exempel, kan återfinnas i jord, hushållsdamm eller ens mat som kryddor. Typiskt, rids kroppen själv av aspergillus du andas. Men om du har ett försvagat immunsystem som orsak

Read More...
Hur bota Pizza Burn

Hur bota Pizza Burn

Vi har alla gjort det förut. Vi kan bara inte kunde vänta med att äta det läckra (om än ånga) bit pizza. Vi betalade för det nästa vecka med en svidande och peeling bränna på taket av vår mun. Naturligtvis är pizza inte bara gärningsmannen, men det ä

Read More...
Hur bota baby hicka

Hur bota baby hicka

Alltid det händer varje förälder vid något tillfälle, din nya packe av glädje har hicka och du kan inte bli av med dem. Baby hicka kan tyckas söt, men att ditt barn kan vara smärtsamt och irriterande. Det är ganska lätt att bota barnet hicka när du v

Read More...
Hur bota tandlossning

Hur bota tandlossning

Parodontit är ett förskott form av tandköttsinflammation som kallas gingivit. Munnen innehåller en hel del bakterier som reagerar med livsmedelskomponenter, såsom socker eller stärkelse för att bilda klibbiga färglös film eller plack på våra tänder.

Read More...
Hur man odlar svamp för Profit

Hur man odlar svamp för Profit

Framgångsrika svamp bönder välja de mest lönsamma sorter av svamp för odling, säkerställa lämpliga villkor för optimal tillväxt och hitta starka distributionskanaler som säkerställer produktens färskhet för kunderna. Från shiitakesvamp till tryffel,

Read More...
Hur bota Raw Lumber

Hur bota Raw Lumber

Hur bota Raw Lumber. Det tar år att bota rå timmer, men det är värt det om din hobby är att göra fina träslöjd. En bra möbelsnickare troligen kommer att ha en stash av exotiska träslag. För att få den bästa trä till ett överkomligt pris, köpa den inn

Read More...