Hur bota Nasal Svamp

In Hälsa
Advertisement

Hur bota Nasal Svamp


Att ha en täppt näsa är obekväma oavsett hur situationen, och att få en förkylning eller influensa kan orsaka andningsproblem för en vecka eller mer. Men om du har varit sjuk i en ovanligt lång tid, det finns en liten chans att du kanske lider av en svampinfektion. Normalt slem hålla sinus hålrum fria från främmande element, men när dessa passager blockeras av någon anledning, kan bakterier och andra mikrober växer och börjar orsaka problem. Det tillstånd som kallas "bihåleinflammation" är en bred term som används för att beskriva något tillstånd där näsgångarna är blockerade.

Diagnos

Vet skillnaden mellan symtom på akut bihåleinflammation, som orsakas av förkylningar och andra tillfälliga förhållanden och kronisk bihåleinflammation som de som orsakas av svamp. Om näsan är täppt för mer än åtta veckor, om du har ofta feber och en ihållande halsont, och om symtomen inte förbättras med over-the-counter läkemedel, då du kan ha en svampinfektion.

Se din läkare för att fastställa orsaken till din nasal problem. En av de första saker han eller hon kan göra är att ta röntgenbilder av din sinus håligheter. Detta är för att utesluta problem som en avvikit nässkiljeväggen (bruten näsa) eller ben sporrar som kan blockera din näshålan.

Låt läkaren vet om du har några allergier eller be honom att testa dig för dem. Människor kan ibland ha en allergisk reaktion mot små partiklar i luften omkring dem, i vilket fall läkare ordinera allergimedicin och rekommenderar att du håller ditt vardagsrum rent från damm och andra allergener som kan påverka din näsa i framtiden.

Schema ett hem inspektion för att kontrollera ditt hus för mögel. Det är möjligt att ditt hem innehåller en mögel angrepp som du inte kan se, och detta kan orsaka nästäppa, liksom allvarliga hälsoproblem.

Behandling

När du har formellt diagnosen en nasal svamp, låt din läkare för att avgöra det bästa tillvägagångs behandling för dig. Försök inte att behandla en svampinfektion på egen hand med over-the-counter läkemedel. Inse att antibiotika inte fungerar på svamp.

Vara förtrogen med din specifika diagnos, eftersom svampinfektioner är oerhört svårt att bli av med och kan fortsätta att återkomma för resten av ditt liv. Det finns tre huvudkategorier av svamp bihåleinflammation: allergiska, icke-invasiva, och invasiva. Den primära behandlingen för alla nasala svampinfektioner är kirurgi.

För allergisk och icke-invasiv svamp bihåleinflammation, innebär behandling genomgår ett mindre kirurgiskt ingrepp som kallas endoskopisk sinus kirurgi. Detta utförs genom att sätta in en liten teleskop i näsborren, och det kräver inga snitt. Lokalbedövning används, och resultaten är märkbara direkt. Du måste göra en långsiktig uppföljande behandling efter kirurgi.

Efter operation, behandla allergisk bihåleinflammation med kortikosteroider ordinerats av din läkare. Vetenskapliga studier har visat att uppföljande behandling med orala kortikosteroider minskar ditt behov av upprepad kirurgi med så mycket som 80 procent.

Invasiv nasal svamp är en livshotande tillstånd. Behandlingen är akut kirurgi och anti-svamp läkemedel. Invasiv svampinfektion är inte begränsad till sinus hålrum, och kommer att äta bort på vävnad, ben, och även hjärnan om de lämnas obehandlade. Denna typ av infektion är dödlig i över 50 procent av fallen, och kräver snabb och aggressiv behandling. Lyckligtvis är det extremt sällsynt.

Tips

Som med många hälsoproblem, kan du undvika nasal svampinfektioner i hög grad genom förebyggande. Se till att hålla allergier under kontroll, har ditt hem inspekteras för eventuella hälsorisker, bibehålla ett starkt immunförsvar genom att äta mycket frukt och grönsaker, och se din läkare omedelbart om du misstänker att du kan vara sjuk.

You may also read!

Hur bota fot svamp

Hur bota fot svamp

Fot svamp är oftast orsakas av en bakteriell uppbyggd på grund av dålig hygien. Svamp som växer på fötterna orsakar ofta en stark, oönskad lukt. Bortsett från obehagliga lukter, kan fot svamp också orsaka klåda och fjällning. Om den lämnas obehandlad

Read More...
Hur bota nageln Svamp hemma

Hur bota nageln Svamp hemma

När svamp eller bakterier in i nageln sängen genom en spricka i nageln eller nagelband, kan resultatet bli att utveckla nageln svampen. Nageln svampen är behandlingsbar men under tiden kan vara fula, obekväma och pinsamt. Även om det är receptbelagda

Read More...
Hur bota Gerberatusenskönan Svamp

Hur bota Gerberatusenskönan Svamp

Din Gerbera daisy (Gerbera jamesonii) kan ge efter för mjöldagg när vädret svalnar i slutet av växtsäsongen. Denna infektion kan orsakas av olika svampar som trivs i fuktiga förhållanden och sprida sina sporer lätt genom luftströmmar och stänk vatten

Read More...
Hur bota mögla i lungorna

Hur bota mögla i lungorna

Aspergillus, eller svamp, är en vanlig mögel i din miljö. Aspergillus, till exempel, kan återfinnas i jord, hushållsdamm eller ens mat som kryddor. Typiskt, rids kroppen själv av aspergillus du andas. Men om du har ett försvagat immunsystem som orsak

Read More...
Hur bota Pizza Burn

Hur bota Pizza Burn

Vi har alla gjort det förut. Vi kan bara inte kunde vänta med att äta det läckra (om än ånga) bit pizza. Vi betalade för det nästa vecka med en svidande och peeling bränna på taket av vår mun. Naturligtvis är pizza inte bara gärningsmannen, men det ä

Read More...
Hur bota baby hicka

Hur bota baby hicka

Alltid det händer varje förälder vid något tillfälle, din nya packe av glädje har hicka och du kan inte bli av med dem. Baby hicka kan tyckas söt, men att ditt barn kan vara smärtsamt och irriterande. Det är ganska lätt att bota barnet hicka när du v

Read More...
Hur bota tandlossning

Hur bota tandlossning

Parodontit är ett förskott form av tandköttsinflammation som kallas gingivit. Munnen innehåller en hel del bakterier som reagerar med livsmedelskomponenter, såsom socker eller stärkelse för att bilda klibbiga färglös film eller plack på våra tänder.

Read More...
Hur man odlar svamp för Profit

Hur man odlar svamp för Profit

Framgångsrika svamp bönder välja de mest lönsamma sorter av svamp för odling, säkerställa lämpliga villkor för optimal tillväxt och hitta starka distributionskanaler som säkerställer produktens färskhet för kunderna. Från shiitakesvamp till tryffel,

Read More...
Hur bota Raw Lumber

Hur bota Raw Lumber

Hur bota Raw Lumber. Det tar år att bota rå timmer, men det är värt det om din hobby är att göra fina träslöjd. En bra möbelsnickare troligen kommer att ha en stash av exotiska träslag. För att få den bästa trä till ett överkomligt pris, köpa den inn

Read More...