Hur Can hela Crabapples

In Mat & Dryck
Advertisement

En söt behandla direkt ur burken, hem-burk crabapples är lätt att bearbeta. Dessa miniatyr äpplen bör plockas från trädet för konservering ändamål - crabapples som har sjunkit till marken är blåmärken och skadade och kommer inte att stå upp för konservering. Crabapples som har mognat i solen har ofta överlägsen sötma och mer rodnad på huden. Använd en långskaftad frukt plockare att nå den högsta frukten. Ca 1 pund av crabapples ger en 1-liter burk.

Förbered frukt

Tvätta crabapples och med en mjuk borste om så är nödvändigt för att säkerställa att skaftet området är rent. Undersök varje äpple för blåmärken och insektsangrepp. Klipp bort eventuella skadade områden.

Med en skalkniv, skär en liten konisk form för att ta bort blomändan. Blomändan innehåller enzymer som orsakar mosig frukt. Låt stjälkar intakt.

Peta cirka fyra hål i huden hos varje crabapple med en tandpetare eller is pick för att tillåta sirapen att penetrera.

Släpp den rengjorda frukten i en skål med kallt vatten som du har lagt till en tesked av ren askorbinsyra pulver per liter vatten eller sex krossade 500 milligram C-vitamin tabletter per gallon. Askorbinsyra bad förhindrar missfärgning.

Dricks

Stjälkarna hjälpa äpplena behålla sin form. Beror också fungera som små handtag för att plocka upp frukt från en serveringsbricka. Ta bort stjälkarna efter att ha öppnat burken för användning, om du vill.

Förbered burkar och lock

Tvätta burkarna i varmt tvålvatten och skölj. Låt burkarna nedsänkta i hett vatten, eller låt sjuda dem i canner vid 180 grader F tills du är redo att fylla dem. Alternativt, tvätta burkarna i diskmaskinen på en hel cykel och lämna dem i den oöppnade diskmaskinen tills den ska användas.

Tvätta burk lock och ringar i varmt tvålvatten och skölj. Placera dem i en kastrull eller skål och täck dem med kokande vatten. Låt locken i det varma vattnet tills du fyller burkarna. Kokning locken i en kastrull på stovetop kan över mjuka gummit och orsaka misslyckade tätningar under bearbetning.

Koka sirap och frukt

Göra en ljus sirap av 1 1/2 liter vatten och 3 koppar socker. Rör dem tillsammans i en kastrull stort nog att rymma alla crabapples. Värm sirapen under omrörning tills allt socker löst sig. Tillsätt crabapples, rör om dem i sirapen, och sjud under cirka 5 minuter för att värma upp frukten - äpplena bör inte bli mjuk.

Sked crabapples i de preparerade krukor lämnar en 1-tums headspace. När alla burkarna är fyllda med frukt, överföra den heta sirapen i en kanna och fyll burkarna till 1/2 tums under fälgarna. Infoga en tunn plastspatel eller plast kniv längs sidorna av burkarna för att tillåta luftbubblor att strömma ut.

Torka av gängorna och fälgar av burkarna med en ren, fuktig trasa. Ordna lock och dra åt ringarna ordentligt, bara tills du möter motstånd. Inte över dra ringarna.

Behandla burkar

Fylla canner halvfull med varmt vatten. Placera de fyllda, lockförsedda burkar på sträckbänken och sänka dem i canner. Vattennivån bör vara minst en tum ovanför topparna av burkarna; lägga till mer varmvatten vid behov. Sätt på locket på canner. Så snart som vattnet kokar, börja tidstyrande bearbetningen. Sju liter krabba äpplen kräver 25 minuters behandling.

Livet racket från canner. Ta bort burkarna med burk lyftare och placera varma burkar på en tråd bakning rack eller på handdukar på disken på en plats där de inte kommer att bli störd. Tillåter burkarna svalna under flera timmar eller över natten. Du kommer att höra lock "pop" som sälarna komplett under kylningssteget.

Efter burkarna är helt cool, ta bort ringarna från burkarna. Testa locktätningar genom att försiktigt lyfta kanterna på locken. De bör vara fast fastnat på kanterna av burkarna.

Om en burk locket är löst, kyla burken och äter de crabapples inom 2 eller 3 dagar.

Förvara burkarna i ett mörkt skåp eller skafferi vid rumstemperatur.

Varning

Du kan märka hävert, speciellt när du konservering hela frukten. Sifonering uppstår när lufttrycket tvingar en del av sirapen ut från under locket som de heta burkar avlägsnas från canner. Så länge locket tätningar som burken svalnar frukten är säker, även om du kanske märker missfärgning efter lång lagring. Råda bot på detta genom att vara flitig om att ta bort luftbubblor när du fyller burkarna.

variationer

Lägg till dina favorit kryddor, såsom kryddnejlika, kanel, kryddpeppar, riven muskot eller en touch av ingefära, till sirapen. Rör sirap som du häller det i burkarna att fördela kryddorna.

Lös kanel godis som en del av sockret i sirapen för att lägga till extra smak och röd färg.

Suppleant honung eller agave för hela eller en del av sockret i sirapen.

Blötlägg 7 matskedar russin, torkade korinter eller torkade tranbär i varmt sirap tills de sväller. Lägga lika mängder av plumped frukt till varje burk, sedan fylla med krabba äpplen och sirap. Process för 25 minuter.

You may also read!

Hur ta hand om Lollipop Crabapple träd

Hur ta hand om Lollipop Crabapple träd

Klubba crabapple är en långsamt växande, dvärg version av ett dekorativt crabappletree, heter på grund av sin trevliga, rundad form. Mogna höjd Lollipop crabapple är cirka 8 fot, med en lika stor spridning. Vita blommor visas på trädet på våren, följ

Read More...
Hur snabbt Crabapple träd växer?

Hur snabbt Crabapple träd växer?

Crabapple träd är populära prydnadsträd på grund av deras enkelt underhåll och visuella intryck hela säsonger, enligt Colorado State University Extension. Dessa nordamerikanska infödda blommar i april eller maj och sedan utveckla små, färgstarka fruk

Read More...
Hur man identifierar träd Thorn

Hur man identifierar träd Thorn

Flera vanliga träd har taggar. Taggar är en försvarsmekanism utvecklats av dem och faktiskt modifierade grenar. Du kan tala om dessa tagg trees isär genom att undersöka olika aspekter av deras utseende. Hagtorn, ryska oliv, honung gräshoppor, Osage o

Read More...
Hur gå ner i vikt med Haw Flakes

Hur gå ner i vikt med Haw Flakes

Haw flingor härrör från Hawthorne, en blomma eller ett träd med ätliga bär. De är ofta förväxlas med tranbär. Hawthorne själv tros bidra till att kasta pounds genom att öka din ämnesomsättning, eftersom fabriken emulgerar fett, omvandla den till ener

Read More...
Hur man identifierar Spring Blommande träd i Wisconsin

Hur man identifierar Spring Blommande träd i Wisconsin

Efter en kall och till synes ändlösa vinter, invånare i Wisconsin välkomna de första blommande träd på våren. En mängd fruktträd som växer i Wisconsin presentera tidiga vårblommar, inklusive ett tiotal sorter av äppelträd, plommon, körsbär, crabapple

Read More...
Hur man sparar en sjuk crabappletree

Hur man sparar en sjuk crabappletree

Om du vill spara din sjuka crabappletree måste du först diagnostisera sjukdomen och förstå hur man kan behandla det på rätt sätt. Flera sjukdomar kan påverka crabapple träd, inklusive äppelskorv, cankers, ceder-äpple rost, löv scorch, mjöldagg och so

Read More...
Hur man kör en kinesisk Raffle

Hur man kör en kinesisk Raffle

Kinesiska utlottningar vanligtvis används för att samla in pengar till välgörenhet eller organisation. Många hänvisar till dem som korg auktioner, tysta auktioner eller kinesiska auktioner. Om du vet hur du kör en kinesisk lotteri, har du möjlighet a

Read More...
Hur man startar en Home Staging Business

Hur man startar en Home Staging Business

Home staging företag kommer att sätta dig i stånd att hjälpa husägare presentera ett hem för försäljning, i sin bästa dager. Detta hjälper husägare att sälja huset snabbare, och ofta för mer pengar. Den home staging Industrin växer snabbt, och materi

Read More...
Hur man gör Formella klänningar Mer Modest

Hur man gör Formella klänningar Mer Modest

Bröllop, skoldanser och galor är bara några av de tillfällen som kräver en formell klädsel. Tyvärr har många av dagens mest populära stilar är ofta axelbandslös eller lågt skuren. Det finns några enkla saker du kan göra för att bidra till att göra nå

Read More...