Hur du känner när du tar Testosteron

In Hälsa
Advertisement

Testosteron, säger den amerikanska National Institute on Aging (NIA), är en viktig könshormon som produceras i den manliga kroppen; kvinnor producerar en mycket liten mängd också. Medicinska behandlingar för olika sjukdomar kräver testosteron, och hormonet också ofta missbrukas.

En potent hormon, har testosteron lika kraftfulla effekter på humöret. De många effekter av testosteron på hjärnan producerar en mängd olika känslor som skall undersökas noggrant innan du börjar ta läkemedlet.

Hur du känner när du tar Testosteron


Funktioner

NIA definierar testosteron som ett hormon med en viss typ av kemikalie som har kraftfulla effekter på hur mäns kroppar fungerar, och hur de utvecklas. Det kallas både androgena (ansvarig för manliga egenskaper såsom hårväxt och röstförändringar) och anabola (potentierande proteinsyntesen och därmed öka muskelmassa).

Producerad av testiklarna är testosteron ansvarig för uppkomsten av puberteten; nivåer av hormonet toppen i tidig vuxen ålder, gradvis minskande som män ålder. Ofta människor kräver medicinsk behandling med testosteron och hormon unika egenskaper kan få långtgående effekter - både positiva och negativa - på hur du känner.

njutbara känslor

Det finns många biverkningar av att ta testosteron - vare sig medicinskt eller olagligt - att människor finner ofta önskvärt. Vissa av dessa har godkänts av läkare, medan andra behandlas med försiktighet vid den medicinska gemenskapen.

Testosteronbehandling kan orsaka en ökning av libido, särskilt hos äldre män. Det kan också få dig att känna starkare, mer energi, och förbättra ditt humör. US National Institute on Drug Abuse (NIDA) konstaterar att många som tar testosteron uppger att de mår bra om sig själva samtidigt som den potenta androgen-anabola steroider. Däremot kan testosteron orsaka euforiska känslor av oövervinnerlig, vilket kan leda till försämrat omdöme och riskbeteende.

problematiska känslor

Testosteron kan inte alltid känns som en magisk kula för livets problem. Känslorna testosteronframbringar kan innebära problem för dig, dina nära och kära och dem omkring dig.

Känsla aggressiv är en vanlig biverkning av testosteron. Humörsvängningar kan variera från maniska eufori till extrem paranoia, säger NIDA. Ta testosteron kan inducera Ökad svartsjuka, vanföreställningar och kraftig irritation.

Psykiska problem

Som ett ämne som kraftigt påverkar hur du känner, utgör testosteron ett hot mot den psykiska hälsan, särskilt med långvarig användning. Svårighetsgraden av dessa problem beror på hur länge du har tagit testosteron, och hur mycket du har tagit.

En föga känt faktum, rapporterar NIDA, är att testosteron är beroendeframkallande. Den producerar kemiska förändringar i hjärnan, och hjärnan vänjer sig dem. När du plötsligt slutar att ta testosteron slutar kroppen producerar sitt naturliga testosteron för en stund, och som ett resultat, kan du gå in tillbakadragande. Abstinenssymptom innefattar depression, brist på energi och självmordstankar, bland andra.

överväganden

Det är viktigt att lära sig om hur testosteron gör du känner innan man beslutar att ta den medicinskt. Det är ett sådant kraftfullt hormon, kan det få dig att känna oövervinnerlig och energi en minut, aggressiv och irriterad nästa.

Erhålla testosteron lagligt från en läkare är det enda säkra sättet att ta hormonet. Gatu versioner av testosteron är oreglerade och kan vara skadad, oren, eller något helt annat.

Om du genomgår testosteronbehandling, och är orolig eller har frågor om hur det känns, prata med din läkare. Känslor som uppstår från hormonella förändringar i kroppen kräver en expert - ibland till och med en endokrinolog (hormonläkare) - att förstå och, vid behov, korrekt.

You may also read!

Hur man vet när du är full

Hur man vet när du är full

De flesta människor vet hur man livnära sig, men hur ofta har du av misstag gått över från att känna "full" att bli "fyllda" utan mening? Nedan följer några tips om hur man vet när du är full. Saker du behöver Assiett Glas med vatten L

Read More...
Hur man mäter när stickning en Cowl

Hur man mäter när stickning en Cowl

En kåpa, en slinga scarf med ändarna sys samman för att bilda en stor cirkel, är en av de mest mångsidiga stickprojekt du kan göra. Det är lämpligt för alla nivåer, från nybörjare till avancerad. Anpassa din att passformen som du vill genom mätningar

Read More...
Hur man känner igen tecken på att du har en Blown Head packningen

Hur man känner igen tecken på att du har en Blown Head packningen

Topplockspackningen är en tunn mall metall som sitter mellan cylindertoppen och motorblocket. Packningen ger en lufttät tätning som förhindrar kylmedel eller motorolja från att läcka in i cylindrarna och förorenar motorn. När en packning slag, ofta p

Read More...
Hur man känner igen tecken på graviditet när du är över 40

Hur man känner igen tecken på graviditet när du är över 40

Många kvinnor över 40 felaktigt tror att de kan inte bli gravid, och även när det finns vad som skulle vara uppenbara tecken på graviditet för andra, de går in i förnekelse. Vissa kvinnor över 40 felaktigt tror att dessa graviditet tecken är en tidig

Read More...
Hur kan man förhindra håravfall när du tar Waran

Hur kan man förhindra håravfall när du tar Waran

Waran, Panwarfin och Sofarin är varumärken för warfarin natrium, en antikoagulant. Antikoagulantia är blodförtunnande som förhindrar bildandet av farliga blodproppar. Håravfall är en mindre vanlig biverkning av warfarinbehandling som kan påverka män

Read More...
Hur man tvätta ansiktet när du tar Accutane

Hur man tvätta ansiktet när du tar Accutane

Accutane är en vanlig medicin används för att behandla akne. Det har tagit av män och kvinnor i alla åldrar och arbetar för att eliminera måttlig till svår akne över hela kroppen. Accutane är en kraftfull behandling med bevisad effektivitet. Det bör

Read More...
Hur kan man förhindra en svampinfektion när du tar amoxicillin

Hur kan man förhindra en svampinfektion när du tar amoxicillin

Jäst är vanligt förekommande i området runt vagina. Och ibland kan en överväxt uppstå och orsaka en svampinfektion. Flera faktorer bidrar till jäst infektioner. Ökar emellertid risken för en svampinfektion när man tar antibiotika, såsom amoxicillin.

Read More...
Hur gå ner i vikt när du tar prednison

Hur gå ner i vikt när du tar prednison

Receptbelagda läkemedel prednison minskar inflammation och behandlar en rad olika tillstånd, såsom artrit och polymyosit. Även effektiv, är viktökning en vanlig biverkning av långvarig prednison användning på grund av en ökad aptit och vätskeretentio

Read More...
Hur du ställer in datorn till kameran när du tar bilder

Hur du ställer in datorn till kameran när du tar bilder

Vissa digitalkameror är utrustade med en funktion som låter dig visa dina bilder på en dator när du tar dem. "Tethered mode" kräver en fysisk anslutning mellan kameran och PC eller laptop. Vanliga kabelanslutningar inkluderar USB och IEEE 1394,

Read More...