Hur får jag reda på där något köptes av dess streckkod?

In Företag
Advertisement

Hur får jag reda på där något köptes av dess streckkod?


I de flesta fall en streckkod inte ge information om var en produkt köptes. Den vanligaste streckkoden är UPC-koden, som finns på alla förpackade varor på livsmedelsbutiker. Den identifierar bara produkten (första fem siffror) och företaget (andra fem siffror). Dock kan ett företag göra en produkt som är specifik för en återförsäljare eller ett geografiskt område, i vilket fall produktidentifiering skulle ge någon information om var produkten köptes.

Streckkodstyper

Det finns över hundra olika streckkodstyper. De flesta streckkoder liknar UPC-koden, med en serie av tjocka linjer, tunna linjer och utrymmen som omvandlas till tal av skanningsprogrammet. Siffrorna oftast tryckt nedanför staplarna. Flera streckkodstyper kan kombineras till en enda kod. QR-koder är en nyare format som kan innehålla mycket mer data.

Bar Code Information

Streckkoder kan innehålla information om produkten, transporten, utgångsdatum och eventuella attribut användaren anger, även när ett objekt kommer att säljas. Streckkods systemet förvaltas av en internationell branschorganisation kallad GS1, men de bara överlåta egna prefix. Resten av siffrorna tilldelas av företaget, och innebörden av vissa nummer kan inte vara tillgängliga för allmänheten.

You may also read!

Hur får jag reda på om en gammal livförsäkring är värt något?

Hur får jag reda på om en gammal livförsäkring är värt något?

Folk köper livförsäkring vid olika tidpunkter i livet av olika skäl. När åren går, är det lätt att tappa bort politik och tappar sitt värde. Permanenta försäkringar som hela livet, universellt liv eller rörliga liv kontrakt universella är en politik

Read More...
Hur får jag en Copyright på något jag har skrivit?

Hur får jag en Copyright på något jag har skrivit?

Immateriell egendom, eller upphovsrätt, spelar ingen lag inte kräver skapare att göra något för att njuta av upphovsrättsligt skydd. Ett verk som du har skrivit, oavsett om det är en bok, novell, dikt, sång, eller någon annan form av immateriella rät

Read More...
Hur tar jag reda på hur mycket vägtullar?

Hur tar jag reda på hur mycket vägtullar?

Nästan alla stater i USA, liksom massor av länder, införa vägtullar. Hur mycket vägtullar Kostnaden beror på vägen, avstånd och typ av fordon. Många stater har också pass som tillåter frekventa förare en lägre kostnad vägtull. tollway Authority Många

Read More...
Hur får jag reda på om det ett e-post säger är sanning eller fiktion?

Hur får jag reda på om det ett e-post säger är sanning eller fiktion?

Falska e-postmeddelanden kan variera från en vild historia om en vandringssägen till en löjlig bluff lovande outtagna miljoner som kan bli din - om du skickar ett par hundra dollar till en komplett främling. Medan vissa e-postmeddelanden som sticker

Read More...
Hur får jag reda på om en person är en läkare?

Hur får jag reda på om en person är en läkare?

Läkare måste ha tillstånd att utöva läkaryrket av staten medicinska styrelsen i den stat där de tränar. Men hur vet du om någon har verkligen en licens? Du kan kontrollera att en person har en licens att utöva läkaryrket genom att kontakta staten med

Read More...
Hur får jag reda på varför det fanns polishelikoptrar i mitt kvarter?

Hur får jag reda på varför det fanns polishelikoptrar i mitt kvarter?

Höra bruset av en polishelikopter flyger över ditt hem kan vara enerverande. Har det skett en allvarlig bilolycka, en förlorad barn, eller polisen letar efter en förrymd fånge? Använd några gemensamma resurser för att ta reda på. Det är Public Record

Read More...
Hur får jag reda på om någon är gift utan att behöva betala en avgift?

Hur får jag reda på om någon är gift utan att behöva betala en avgift?

Om du försöker ta reda på om någon är gift, är den goda nyheten att äktenskap licenser är offentliga register. Vem som helst kan ta reda på om någon är gift genom att söka offentliga register för staten och län där vigselbevis lämnas in. Med tillgång

Read More...
Hur får jag reda på om min man har en hemlighet mobiltelefon?

Hur får jag reda på om min man har en hemlighet mobiltelefon?

Enligt Truthaboutdeception.com kommer uppskattningsvis 50% av alla gifta män fuska vid något tillfälle. När man har en affär, kommer en man nästan alltid lämna tecken på att du kan plocka upp. En hemlig mobiltelefon, tillbringade mer tid på sitt utse

Read More...
Hur får jag reda på när en Mac gjordes?

Hur får jag reda på när en Mac gjordes?

Även de bästa gjorda datorer ålder och så småningom dör. Om du vill veta hur gammal en särskild Apple-dator är, är det enkelt att ta reda på. Du kommer inte hitta den exakta födelsedag i eller på datorn, men du kan hitta dess serienummer, och med den

Read More...