Hur kan jag skydda mig från min make skulder?

In Rättslig
Advertisement

Hur kan jag skydda mig från min make skulder?


När du gifta, kan sammanslagning din ekonomi vara den svåraste delen av ekvationen. Om du har en bra kredithistorik och din man inte har en massa beslut att göra om hur man kan stödja er ekonomiskt som ett par utan att din mans dåliga krediter att dra ner dig. Skydda dig från din makes skulder blir ännu mer angeläget om du är i färd med att skilsmässa.

Gemensamma skulder och Solo skulder

När du gifta, har din kredit rapport inte gå samman med din mans rapport. De konton som du har i ditt namn innan du gifte är enbart din och detsamma gäller för de konton din man har i hans namn. Men par ibland lägga varandra solo konton efter äktenskapet, vilket gör dem gemensamma konton. En borgenär av ett gemensamt konto kan välja att komma efter dig eller din man för hela skulden, även för det belopp som din man skyldig innan du sattes till kontot. Alla konton du öppnar gemensamt medan du är gift visas på båda dina kreditupplysningar, och du kommer båda att påverkas av misskötsel.

Skydda dig under äktenskapet

För att skydda dig från din makes skulder under äktenskapet, inte tillåter honom att lägga till ditt namn någon av hans konton med dålig betalningshistorik, även om tillsats av dig som en gemensam kontoinnehavare kunde hjälpa honom få sin ränta sänks. Var försiktig om de konton du öppnar gemensamt. Om man har en skuld problem, ta ansvar för att göra betalningar själv.

Skydda dig i skilsmässa

Om du bor i en stat med gemensam egendom lagar, såsom Arizona, Kalifornien, Idaho, Louisiana, Nevada, New Mexico, Texas, Washington eller Wisconsin, kommer du att vara ansvarig för eventuella skulder din make racked upp under ditt äktenskap. Detta gäller även om han ådragit sig skulden ensam och kontot är bara i hans namn, om ni båda underteckna ett avtal om att få dessa skulder behandlas separat. Om du bor i en gemensam lag egendom stat, båda parter är skyldiga skulden på gemensamma konton och varje ovanligt skyldig skulder på enskilda konton.

Skydda dig vid dödsfall

Generellt sett skulle din mans egendom vara ansvarig för att betala skulder i sin individuella namn på hans död, och du skulle bara behöva betala de skulder som du ådragit gemensamt. Om hans egendom inte har tillräckliga tillgångar för att täcka alla sina enskilda skulder, fordringsägarna är typiskt av lycka. Men i gemensam egendom stater båda makarna är vanligtvis ansvariga för varandras individuella skulder, liksom de ådragit sig gemensamt.

You may also read!

Hur kan jag skydda datorn från mina grannar Spionera?

Hur kan jag skydda datorn från mina grannar Spionera?

Om du värdesätter din integritet och vill skydda personlig information på din dator, är det inte bara på nätet främlingar och hackare som du behöver oroa sig. Eftersom dina grannar vet du bättre än främlingar och du ofta har nära kontakt med dem, pla

Read More...
Hur kan jag få Testresultat från min gamla skola?

Hur kan jag få Testresultat från min gamla skola?

Hämta provresultat från en gammal skola kan vara en svår process. Mycket beror på hur länge sedan testet togs, vilken typ av examen det var och förändringar i skolan tidigare deltagit. Oavsett om du behöver provresultat för ett nytt jobb, entré till

Read More...
Hur kan jag hämta bilder från min dators hårddisk?

Hur kan jag hämta bilder från min dators hårddisk?

Fotografier är viktigt för många människor, och om du inte kan hitta dem på datorn eller om datorn går sönder, kanske du tror att de är borta för gott, men detta är i allmänhet inte fallet. Joe Wilson, på Computer Läkare i Aberdeen, South Dakota, del

Read More...
Hur kan jag överföra textmeddelanden från min gamla Brutna telefon till min nya telefon?

Hur kan jag överföra textmeddelanden från min gamla Brutna telefon till min nya telefon?

Normalt kan en mobiltelefon tjänsteleverantör enkelt överföra kontakter och textmeddelanden från en gammal telefon till en ny telefon. Om telefonen är bruten, blir emellertid processen lite svårare. Om dessa uppgifter fortfarande kan nås på en trasig

Read More...
Hur kan jag överföra musik från min iPod till min iTunes-biblioteket?

Hur kan jag överföra musik från min iPod till min iTunes-biblioteket?

Din iPod, en bärbar musikspelare från Apple, kan hålla MP3 som du har kopierat från CD-skivor eller hämtat från iTunes Store. Du kan synkronisera musik från datorn med hjälp av gratis iTunes. Musiköverföring går vanligtvis i en riktning, från iTunes

Read More...
Hur kan jag flytta bilder från min digitalkamera till en dator?

Hur kan jag flytta bilder från min digitalkamera till en dator?

Digitala kameror används av både konsumenter och professionella. Inte nog med att de tillåter dig att ta bilder med hög upplösning, men att ladda ner bilderna till datorn gör det enkelt att dela med familj och vänner via e-post, sociala nätverk eller

Read More...
Hur kan jag skydda min Pond Från Raccoons?

Hur kan jag skydda min Pond Från Raccoons?

Raccoons älskar att äta fisk, inklusive din prisade dammfiskar. Damm ägare misstänker fladdermöss när damm fisk mystiskt försvinner eller lämnas illa skadade av tvättbjörn klor. Damm fisk kan dö av skador från en hungrig tvättbjörn. Raccoons kan ocks

Read More...
Hur kan jag stoppa saker från stör mig?

Hur kan jag stoppa saker från stör mig?

Livet har utmaningar, men det är särskilt svårt när de saker som händer ryck på dig hela dagen. Att besväras av något som hände förra veckan gör lite för att hjälpa oss att komma vidare. Genom att acceptera att du är normal, öva mindfulness, tanke er

Read More...
Hur kan jag skydda arv efter ingivandet konkurs?

Hur kan jag skydda arv efter ingivandet konkurs?

Konkursförfarandet kräver gäldenären (den person som ansökt om konkurs) att deklarera alla tillgångar och skulder till konkursförvaltaren (personen övervaka förfarandet). En speciell situation uppstår när en gäldenär får ett arv efter arkivering konk

Read More...