Hur man använder Sharp EL-735 Beräkna finansiering

In Elektronik
Advertisement

Hur man använder Sharp EL-735 Beräkna finansiering


År sedan, människor beräknas affärsmässiga och finansiella ekvationer med hjälp av bönor, stenar och andra rudimentära instrument. Idag kan du använda mycket mer sofistikerad utrustning som Sharps EL-735 miniräknare. Denna handhållna enhet är utformad för att hjälpa människor att snabbt hitta svaret på gemensamma affärsmässiga och finansiella ekvationer.

Saker du behöver

Sharp EL-735-räknare

Grundläggande hantering Instruktioner

Tryck på knappen "ON", som ligger på toppen av EL-735 knappsats. Detta befogenheter på enheten. Observera att om räknaren redan är på den här knappen fungerar också som "break" nyckel som anges på etiketten. Breaking bidrar till att ge preliminära resultat när du anger en lång ekvation.

Växla EL-735 "Financial" läget i stället för "Statistik" -läge. Tryck på följande knappar i följd: ". Stat" "2nd F" och När i statistikläge, "STAT" blinkar på skärmen. När den finansiella läge visas ingen beteckning på skärmen.

Skriv in ett nummer genom att trycka på motsvarande knappar som var och en representerar siffrorna som du vill. Om du behöver använda ett decimal, tryck på knappen på den högra sidan av tangentbordet som är märkta med en centrerad punkt.

Stäng av negativ eller positiv karaktär av antalet, om du behöver, genom att trycka på "+/-" -knappen. Om att byta till ett negativt tal, visar displayen minussymbolen. Om talet är positivt, kommer ingen symbol.

Korrigera eventuella fel som du av misstag har ingått EL-735. För att ta bort ett antal - till exempel om du skrev 1,889 men egentligen menade 1,887 - träffade Backsteg, betecknad på knappsatsen med en pil som pekar åt höger. Om du vill radera hela numret visas, tryck på "C-CE" -knappen.

Balans ett checkhäfte

Ange ditt befintliga checkkonto balans i EL-735: s minne. För tydlighetens detta exempel använder vi $ 907,93. Typ "907,93" i räknarens display och tryck sedan på "X> M."

Subtrahera alla uttag du har gjort från en bankomat eller i en butik kassadisken. För tydlighetens detta exempel använder vi $ 40. Skriv "40" i räknaren, slå "+/-" för att stänga av "40" till "-40" tryck sedan på "M +" för att lägga detta nummer till den lagrade balans i räknarens minne.

Lägg till alla utestående checkar du har att du har skrivit från ditt konto. För tydlighetens detta exempel använder vi checkar på totalt $ 26,22, $ 65 och $ 11,75. Ange "26,22" och tryck på "M +" och sedan upprepa för de återstående kontrollerna.

Få balans. Tryck på "RM" för att se resultatet av dina beräkningar. Om du använder en pappersregister för att spåra dina pengar, anger räknarens resultat i registret.

beräkna Procentsatser

Skriv in heltal ur vilken man försöker beräkna en procentsats. Till exempel, låt oss säga att du vill veta vad som är 7 procent av 66. Skriv "66."

Tryck på "X" -knappen.

Ange procentsatsen, i detta fall "7."

Tryck "2nd F" och "%". Resultatet visas på EL-735 skärm.

Tips

För att återställa EL-735, använd spetsen på en kulspetspenna och tryck på infällda återställningsknappen på baksidan av EL-735. Detta tar bort allt på räknaren, inklusive ekvationer eller siffror som du skrev in i dess lagrade minnet.

You may also read!

Hur man använder Sharpies på fotopapper

Hur man använder Sharpies på fotopapper

Sharpies är ett bra val att använda på fotopapper, eftersom de inte kommer att skada ett foto och de visar upp på fotots yta. När torr, kommer en Sharpie inte gnugga bort av ett foto i typfall. Många människor gillar att använda Sharpies att undertec

Read More...
Hur man använder Excel för att beräkna en Sammanfattning Blad

Hur man använder Excel för att beräkna en Sammanfattning Blad

Oavsett om du är intresserad av en snabb beräkning av hur mycket pengar du har sparat för din nästa semester, hur många miles du kör den senaste veckan eller det totala antalet kalorier som förbrukas i en dag, din personliga assistent, Microsoft Exce

Read More...
Hur man använder Sharper Image ultraljud smycken renare

Hur man använder Sharper Image ultraljud smycken renare

Om du har fina smycken, kommer du att uppskatta hur mycket pengar du kan spara genom att städa bitarna hemma. Den skarpare bild Ultraljud Smycken Cleaner är utformad för att återställa den ursprungliga gnistan till dina diamanter, safirer och rubiner

Read More...
Hur man använder Excel för att beräkna uppskjutna intäkter

Hur man använder Excel för att beräkna uppskjutna intäkter

Om du är i affärer, är chansen att du har fått intäkter från en kund men har ännu inte lämnat en tjänst. Pengarna för tjänster eller varor som du har fått men ännu inte levererats på skjuts intäkter. Förutbetalda intäkter kan vara en faktor om du är

Read More...
Hur man använder Sharpie markörer på Folie

Hur man använder Sharpie markörer på Folie

Aluminiumfolie har många användningsområden i hemmet, inklusive förvaring av livsmedel, foder en ugn eller grill galler och även som giftwrap. Om du använder folie att linda föda innan du förvarar dem, märka objekt så att du känner till innehållet. N

Read More...
Hur man använder Sharpies på tyg

Hur man använder Sharpies på tyg

Ett populärt märke av permanent markörer, Sharpies är ett vanligt val för att rita på tyger. Så bekvämt som de är, med hjälp av permanenta markörer för att dra på tyget kan presentera några problem att om inget görs, kan förstöra designen du skapar.

Read More...
Hur man använder Trig att beräkna höjden sakernas

Hur man använder Trig att beräkna höjden sakernas

När du ser en lång föremål, såsom ett träd eller en flaggstång, kanske du undrar hur lång objektet är men inte har något sätt att nå toppen för att mäta höjden. Istället kan du använda trigonometri för att beräkna höjden av objektet. Tangenten funkti

Read More...
Hur man använder en formel för att beräkna tid med en lunchrast i Excel

Hur man använder en formel för att beräkna tid med en lunchrast i Excel

Microsoft Excel är ett kalkylprogram som låter dig mata in formler i fält. Dessa formler beräknar siffror och visa resultaten i ett Excel-fält. Du kan använda Excel för att beräkna arbetat med en lunchrast subtraheras från värdet timmar. Detta är en

Read More...
Hur man använder AceMoney Software

Hur man använder AceMoney Software

Konsumenterna har gott om valmöjligheter när det gäller person programvara. Det finns en rad av produkter med funktioner som hjälper dig att planera budgeten och betala räkningar. En populär personlig finansiera programmet är AceMoney. Det är relativ

Read More...