Hur man bygger en miniatyr Van de Graaff generator

In Hem
Advertisement

Att göra en full storlek generator är en fråga om hårt arbete och engagemang. Att göra en miniatyr generator är ett roligt sätt att lära sig mekanik för att producera el samtidigt som ha lite kul. Van de Graff generator som producerar energi med hjälp av friktion. En stark och elastisk gummiband är bäst för riktlinjerna nedan.

Saker du behöver

 • Trä

  Borra

  PVC-rör

  leksak motor

  Markör

  Gummiband

  Penna

  gem

  sax

  suddgummi

  Lim

  Aluminiumfolie

  Glödlampa

  Batteri

montering

Ta en bit 2x4 trä och borra ett hål ungefär 2 inches från slutet. Välj en träbit som är mellan 12 och 16 inches lång. Hålet ska vara av samma storlek som den bit plaströr du tänker använda; en 1-tums diameter fungerar bäst.

Placera en bit plaströr (ca 12 inches i längd) i hålet i träet och placera axeln av en leksak motor bredvid den för att mäta. Använd en märkpenna för att notera den punkt på den inbäddade röret som är i linje med axeln.

Håll ett gummiband mot PVC-rör och mäta punkten på röret som markerar kanten av bandet när de sträcks ut från basen av motorn som den står på trä plattform. Var noga med att bekvämt sträcka ut bandet. Du vill inte att det ska vara alltför snäv och knäppa.

Ta bort röret från trä hål och borra genom de punkter som markerats i steg 2 och 3 och se till att gå igenom båda sidor av röret. Detta innebär att upprepa hålet i samma position på varje sida av röret.

Borra ytterligare hål i plaströret en i rät vinkel mot de 2 nedre hålen (cirka en tum ifrån varandra) och den andra direkt ovanför det övre hålet i steg 3. Båda hålen i Steg 5 bör endast punktera en sida av röret.

Isär två vanliga bläckpennor och rengör de inre delarna, ta bort allt bläck. Den del du är intresserad av är den del som håller bläck och skrivspets. Låt torka innan vi går vidare till nästa steg.

Skär den inre delen av pennan till ett öppet rör samma längd som innerdiametern för plaströret.

Konstruktion

Trä ett uträtat gem genom pennan röret skapade i steg 7 av den första sektionen och trimma med sax så att det ligger på en kvarts tum av överskottet gemet på varje sida av pennan röret.

Skjut klämman och rör kombination från steg 7 i avsnitt 1 i det övre hålet skapade i steg 5 med gummiband fäst. Se till att det inre röret du just har skapat rör sig fritt under trycket av gummibandet genom att vrida den med fingrarna.

Böj en rätade gem en fjärdedel av tum och placera genom lägre hål fäster sträckta gummiband i processen. Tanken är att sluta med två rullmekanismer bifogade av gummiband inuti slangen. Den nedre gem är både spett och vev.

Ta radergummit på en penna och spett den på kanten av den undre uträtat gem innan monteringen leksak motor. Detta innebär de suddgummi fungerar som en buffert mellan motorn och kanten på röret. Du kan använda superlim för att fästa radergummit permanent.

Fray ändarna av en bit av elektrisk tråd som bekvämt sträcker längden på slangen innan du ansluter den genom de resterande hålen i röret. De fransiga kanter av tråden bör vara mycket nära men ej i kontakt med nedre kanten av gummibandet i det nedre hålet de nötta kanter är definitivt röra gummibandet som du placerar den andra änden av tråden genom den återstående översta hålet.

Wrap aluminiumfolie smidigt runt en trasig glödlampa, skära av någon folie som berör metalldelen av glödlampan bas, innan monteringen glödlampa till den övre kanten av sliten tråd.

Bifoga ett 9-volts batteri till den lilla motorn och slå på för att fullborda kretsen. Om allt är korrekt ansluten vidrör folien täckt glödlampan bör olagliga en kort skarp överraskning.

Tips

Var alltid försiktig när du arbetar med kablar och elektricitet.

You may also read!

Hur man bygger en miniatyr Rums

Hur man bygger en miniatyr Rums

Det finns många anledningar att bygga en miniatyr rum. Oavsett om det är ett skolprojekt, prototyp för en verklig rum eller bara för att du njuta av att göra utsökta saker, bygga miniatyr rum är en spännande och trevlig hobby. Saker du behöver Graf p

Read More...
Hur man bygger en miniatyr husmodell med trä

Hur man bygger en miniatyr husmodell med trä

Miniatyr hus modeller kan användas för små flickor dockskåp eller att demonstrera rörmokeri och elektriska system i en fullskalig hus. En miniatyrmodell hus kan vara gjort av ett flertal material, även kartong. Följ dessa instruktioner för att bygga

Read More...
Hur man bygger en miniatyr Float School Project

Hur man bygger en miniatyr Float School Project

De många float mönster ses i parader sporrar fantasin hos unga och gamla. Barn är speciellt hänförd av olika karaktärer och scener på full storlek flyter. En miniatyr float gjort som ett skolprojekt tar visuell stimulans sett på TV och i-personer och

Read More...
Hur man bygger en miniatyr ångmaskin

Hur man bygger en miniatyr ångmaskin

En ångmaskinen är i grunden en värmedriven motor som är förändrad för att använda ånga som dess form av flytande bränsle i stället för bensin. Det finns andra bränslealternativ, såsom solenergi, hampa olja, och naturligtvis, elkraft. Här får du lära

Read More...
Hur man bygger en miniatyr fyr

Hur man bygger en miniatyr fyr

Fyrar är enkla konstruktioner och därför kan vara ett enkelt hantverk projekt också. För denna uppgift, kan du antingen använda dina crafting färdigheter för att forma din fyr ur ett ark av tunn kartong eller använda färdiga vardagliga material. Oavs

Read More...
Hur man bygger en miniatyr Vatten Powered Generator

Hur man bygger en miniatyr Vatten Powered Generator

Vill du veta mer om vattenkraft? Producera din egen kraft från en miniatyr vattenkvarn generator är ett enkelt sätt att komma igång. Principerna är desamma oavsett om det är en stor kraftverk levereras av en damm eller en pint-sized forskningsprojekt

Read More...
Hur man bygger en miniatyr av en berg-och dalbana av kartong

Hur man bygger en miniatyr av en berg-och dalbana av kartong

Att bygga en berg-och dalbana av wellpapp är ett lämpligt vetenskapligt projekt för högstadiet och gymnasiet vetenskap och fysik klasser. Dessa kartong berg-och dalbanor testa utformningen av grupper av studenter i klassen för att se vilken som hålle

Read More...
Hur man bygger en miniatyr San Fernando Rey Mission

Hur man bygger en miniatyr San Fernando Rey Mission

San Fernando Rey de España är den 17: e av 21 uppdrag grundades Alta --- eller övre --- Kalifornien. Grundades 1797, är dess kännetecken en lång byggnad på baksidan av uppdraget komplexet kallas "convento" känd för sina vackra valv. Modellen som

Read More...
Hur man bygger en miniatyr kyrka

Hur man bygger en miniatyr kyrka

Miniatyr kyrkor är lämpliga för att öka landskapet i en miniatyr järnväg skärm eller en jul by. De fungerar också bra som träd smycken, och även om det är svårt att hitta en i butikerna andra helst i december, gör din egen är enkel och billig, oavset

Read More...