Hur man bygger en Pergola på ett däck

In Hem
Advertisement

När du har lagt ett däck till ditt hem, kan du upptäcka att det är för varmt och soligt att njuta av i midsommar. Du kan lägga till en fristående pergola till däck för att skapa ett rum utanför, med tvärbalkar för skugga och en spaljé att lägga växter till en eller flera sidor, för att hålla det ännu kallare. Bygga det från samma träslag som däcket så att den smälter in naturligt.

Saker du behöver

 • pergola blåkopia

  Tillstånd (er), om nödvändigt

  Måttband

  Krita

  Kritstreck

  4 6-öre naglar

  4 4-by-4-tums inlägg, 9 fot lång

  Kontursåg

  Cirkelsåg

  Borra

  4 6-för-1/2-tum vagnsbultar

  Ratchet för bultar

  4 2-by-8-tums-by-10-fotstöd

  Flera 2 1/2-tums galvaniserad träskruvar

  8 7-för-1/2-tum vagnsbultar

  5 2-av-6-tums-by-10-fotstöd

  Bets

  trä tätningsmedel

  Penslar

  3-by-8-fots planter

  Spalje

  klätterväxter

  Parasoll (tillval)

Förbered dig på att bygga den Pergola

Välj en grundläggande plan för en 8-by-8-fot pergola från de många tillgängliga på Internet. Kontrollera med din stad eller kommun byggavdelning för att lära sig om det finns några byggnormer som kan påverka byggandet av din pergola, och om du behöver för att få bygglov. Om så är fallet, få rätt tillstånd innan du börjar byggandet.

Se till att dina däck är stor nog att rymma pergolan, och att det höjs tillräckligt högt från marken så att du kan få under det att fästa de upprättstående balkarna till däckets bjälklag. För en 8-by-8-fot pergola, måste du åtminstone 4 fot på två sidor av det, och mer om du inte vill pergolan att helt fylla däcket.

Skaffa material som krävs i planen. Detta kommer att inbegripa stolpar, brädor, skruvar och en mängd verktyg.

Lägg ut 8-by-8-fots område pergola kommer att uppta. Använda ett måttband för att noggrant mäta längden från utsidan av varje stödstolpe på utsidan av den intilliggande stödstolpen. Ställa in det så att stolparna är bredvid innerkanten av en regel. Använd krita för att markera var stolparna ska gå.

Bygg Pergola

Hitta den inre kanten av en balk under däcket. Detta kommer att vara startpunkten, så markera den med krita. Använd tejp för att mäta 8 fot längs regeln, och göra ett annat varumärke där. Använd en krita linje för att markera gränsen mellan dessa två punkter på toppen av däck.

Markera punkter med en 6-öre spik. Mäta de andra tre benen i pergola på samma sätt, och markera varje hörn med en spik.

Start vid första hörnet och använda någon av de fyra-av-4-tums inlägg att rita formen av hålet på den gallergolv. Skär 4-by-4-tums hål med en sticksåg eller cirkelsåg. Med din assistent, står en av stolparna på sin ände och placera den i hålet.

Borra 2,5-tums hål genom regeln och stolpen. Fäst pol till regeln med en 6-för-1/2-inch vagnsbult. Upprepa för de övriga tre fyra-gånger-4-tums inlägg. Mät varje inlägg till en höjd av 8 fot från däck, markera 8 fot linje hela vägen runt stolpen och skär dem på den höjden.

Rada upp två av de två-by-8-tums-by-10-fots styrelser att använda som tvärbalkar. Skruva fast dem tillsammans med träskruvar, som arbetar från båda sidor. Upprepa med de andra två brädor som storlek.

Fäst ett par av korten, eller tvärbalk, till 4-gånger-4-tums inlägg med hjälp av två av de 7-by-1/2-tums vagnsbultar. Den övre kanten av tvärbalken måste vara ännu med toppen av inlägget, och kanterna på tvärbalken måste sträcka sig med samma avstånd på varje sida. Upprepa på motsatt sida så att crossbeams är parallella med varandra.

Ta fem 2-av-6-tums-by-10-fotstöd (takbjälkar) och markera mitten av varje. Lägga dem över crossbeams så att två av dem korsa stödstolpar och de övriga tre är alla på samma avstånd från varandra. Se till att samma mängd sträcker sig över crossbeams, sedan säkra dem till både crossbeams med träskruvar.

Avsluta Pergola

Stain trä pergolan att matcha dina däck, om dina däck är färgade. Försegla träet efter färgning den.

Ställ en lång rektangulär planter längs den soligaste sidan av pergolan. Fästa en trellis till den sidan. Växt klätterväxter i planter så att de växer upp spaljén och ge mer skugga.

Fäst en parasoll över toppen av pergolan om takstolarna inte ger så mycket skugga som du vill.

Tips

Att bygga en pergola är en två personer jobb, åtminstone. Få en vän eller två för att hjälpa dig med jobbet, och du kanske kan avsluta det i en helg.

Du kan hitta gratis planer för att bygga pergola på BuildEazy och träindustriWoodShop webbplatser, och till salu på Garden Structure webbplats. Du lokal timmer butik och byggvaruhuset kan också ha gratis planer.

Kom ihåg det gamla ordspråket, mäta två gånger, klippa en gång. Du behöver det med det här projektet.

Cedar är ett av de bästa skogen för att använda för utomhus strukturer som däck, steg, pergola och terrasser. Det inte ruttnar lätt och sällan smittad av insekter.

Varje gång du arbetar med elverktyg och trä, se till att använda rätt skyddsutrustning, inklusive handskar och skyddsglasögon. Se till att du har tillräckligt med ljus för att se bra.

De förskjutna hål bidrar till att hålla strukturen robust.

Du kan använda en figursåg eller router för att ge ändarna av tvärbjälkar och taksparrarna en design.

Blommande växter på en spaljé göra en stor vägg för solskydd och ytterligare dekorera pergola. De kan också göra en skärm större avskildhet från grannar.

You may also read!

Hur man bygger Box Steg för ett däck

Hur man bygger Box Steg för ett däck

Huset däck är ett genialt sätt att förlänga huset, och billig i jämförelse med kostnaden för ett tillägg. Däck kan oftast nås antingen från huvudbyggnaden eller via trappor från utsidan. Bygga box steg för ett däck är inte så svårt som att göra däcke

Read More...
Hur man bygger en pergola över ett fönster

Hur man bygger en pergola över ett fönster

En pergola kan ge skugga, öka integritet och lägga till en tilltalande känsla av inneslutning för ett uterum. När installeras över ett fönster, kan det förlänga samma egenskaper till angränsande utrymme inomhus. I de flesta fall, att placera en pergo

Read More...
Hur man bygger en Gate för ett däck

Hur man bygger en Gate för ett däck

Att göra en grind för dina däck är en enkel projekt, men du måste följa vissa kod krav utformade för säkerheten för människor att använda däck - särskilt barn. En kod-kompatibel design som fungerar för de flesta däck innehåller vertikala ståndare kop

Read More...
Hur man bygger steg Rails på ett däck

Hur man bygger steg Rails på ett däck

En ledstång är det bästa sättet att hindra människor från att falla på trappan från däck till bakgården. Det behövs minimal träbearbetning kunskap för att bygga en. Du behöver bara ett måttband och en såg för att få rätt vinkel på härkomst. Använd be

Read More...
Hur man bygger en plåttak Under ett däck

Hur man bygger en plåttak Under ett däck

Ljusa solen skiner ner på dig när du försöker att koppla av på din veranda kan vara en förtret. En lösning är att bygga en enkel plåttak som inte bara kommer att blockera direkt solljus, men kommer också att ge skydd mot dåligt väder när du ockuperar

Read More...
Hur man bygger en egen skärmad i däck

Hur man bygger en egen skärmad i däck

Screening ett däck kan ge dig en bekväm och avkopplande plats för familjens mat, avkoppling och lek. Skapa en skärmad i däck är lite mer komplicerat än att bara screena en täckt uteplats, Men din screening i däck kan användas som ett rum för en stor

Read More...
Hur att bryta en Bead på ett däck

Hur att bryta en Bead på ett däck

Du letar efter en enkel, smärtfri sätt att få ett däck från fälgen. Denna process, även känd som den går vulsten på ett däck, kan åstadkommas på en mängd olika kreativa sätt. Om du inte har tillgång till en däckmonteringsmaskin, som den typ som använ

Read More...
Hur man bygger en bokhylla med ett enda ark Plywood

Hur man bygger en bokhylla med ett enda ark Plywood

Om du vill ha en snabb och enkel bokhylla, se längre. Det är lätt att göra en snygg bokhylla från bara en enda plywoodskiva. Och det är mycket roligt att göra. Saker du behöver 5 fot x 10 fot ark av 3/4 tum plywood Måttband Cirkulär, bord, eller Just

Read More...
Lägga till en Pergola till ett däck

Lägga till en Pergola till ett däck

Om din befintliga däck behöver en renovering, sedan tillsätta en pergola till strukturen är en helg projekt som kan förändra ditt skrivbord. En pergola kan skapa skugga på en solig däck samt lägga väggar för att omvandla en öppen plattform i en helg

Read More...