Hur man bygger inomhus TV-antenner

In Tech
Advertisement

Hur man bygger inomhus TV-antenner


Som den 12 juni 2009 har TV-stationer övergått till en digital sändning, så att alla inomhus tv-antenner måste kunna ta emot digitala sändningar. Allt som behövs i de flesta områden att dra i den digitala signalen är en enkel inomhus TV-antenn. Med vanliga objekt som du har antagligen hemma och bara en minimal investering för mindre elektroniska delar, kan du bygga en effektiv inomhus TV-antenn för att titta på signaler av hög kvalitet broadcast.

Saker du behöver

Kabelskalare / cutter

8 tråd galgar

Tång

Måttband

2-by-4, 21 1/2-inches lång

blyertspenna

Borra och 1/8-tums bit och utbytbara skruvmejselspets

Skruvar och brickor

2 koppartrådar, vardera 5 fot lång

eltejp

balun komponent

koaxialkabel

Skär av hängare krok och alla delar som kan vara vridna på toppen av trådhängarna, använder sedan en tång för att räta ut dem. Om det behövs, skala bort plasthöljet från galgar med Avisoleringstänger. Skär hängarna så att de är 14-inches lång, sedan vika dem på mitten så att de är V-formade.

Håll 2-av-4 vertikalt och markera 4-tums sida med två hål, ett intill den andra, en-tums isär och 2-inches från toppen.

Borra ett starthål vid varje markering. Använda från 1/8-tums borrkrona, något mindre diametern av skruven, för att borra ett hål i trä 1/4-tums djup, så att skruvgängorna skär in i träet, vrids skruven tar mindre ansträngning.

Starta en skruv med en bricka i varje hål, och sedan placera en V-formad hängare under varje bricka så hangarerna sticker ut åt sidan.

Linda slutet av en koppartråd tre gånger runt den första skruven, mellan brickan och den V-formade hängare, och dra åt skruven så brickan håller galgen och koppartråden tätt mot trä. Linda slutet av den andra koppartråden runt den andra skruven tre gånger, mellan brickan och den V-formade hängare, och dra åt skruven, igen så brickan håller allt tätt mot trä.

Markera en andra uppsättning av start hål 5 1/2-inches ner från de två första. Börja att skruva i två brickor och skruvar, och sätta in en V-formad hängare under varje bricka, sticker ut åt sidan, precis som i steg 2. Nu, kors och tvärs de två koppartrådarna, så att de gör en långsträckt X-form, och sedan linda varje tråd en gång runt sina respektive skruvar och dra ner brickorna.

Markera en tredje uppsättning av start hål 5 1/2-inches ner från den sista uppsättningen. Skruva in två brickor och skruvar, sätter ytterligare två V-formade byglar, och den här gången inte kors och tvärs koppartrådarna, köra dem parallellt med varandra, men gör linda dem en gång runt varje ny skruv och dra ner brickorna.

Markera två sista starter hål 5 1/2-inches ner från de två föregående. Börja skruvar och brickor, sätter två V-formade byglar, och återigen kors och tvärs koppartrådarna innan inslagning dem tre gånger runt de senaste två skruvar, mellan hangaren och brickan. Dra ner de sista två brickor och avbröt all överbliven tråd. Därefter spred de yttre ändarna av de V-formade byglar så att de är 3-inches bred. Den slutliga koppartråd konfiguration bör kors och tvärs i det första avsnittet, löper parallellt i det andra avsnittet, och kors och tvärs igen i sista avsnittet.

Fäst två ledningstrådar från balun komponent till de parallella koppartrådar, så att de kommer i kontakt med varje tråd. En balun är en billig bit av hårdvara du kan hitta på någon elektronik butik som består av två ledningstrådar anslutna till en koaxialkontakt. Ändarna av de balun leads har en C-liknande spänne som du kan koppla till koppartrådarna. Börja en start skruv och bricka bredvid varje koppartråd där balun leder komma i kontakt med koppar, och dra åt brickorna över varje förbindelse.

Anslut ena änden av en standard koaxialkabel till balun kontakten och anslut den andra änden av koaxialkabeln till antennanslutning på TV: n. Antennen kan vara ful, men den digitala mottagningen blir anmärkningsvärt tydlig.

Tips

Wrap eltejp tre gånger runt toppen koppartråd där de två kablarna möts, så att de inte röra i avsnitten där de kors och tvärs.

Stuva antennen bakom TV-stativet så att det är utom synhåll. Inga fancy stativ är nödvändigt; du kan bara luta antennen mot TV-stativ eller mot väggen, och det kommer att fungera lika bra.

Om din TV är en äldre modell och inte kan ta emot digitala sändningar, kan du behöva en omvandlare rutan för att ändra den digitala antennsignalen till en analog signal. I detta fall ansluter antennen till omvandlaren box; omvandlaren rutan ansluter sedan till TV: n.

You may also read!

Hur man bygger en kortvågsradio antenn

Hur man bygger en kortvågsradio antenn

Kortvågsradio är fortfarande levande. Eftersom kortvåg studsar den övre atmosfären snarare än att skära igenom det, kan kortvåg sändningar i teorin nå platser runt om i världen. Naturligtvis, för att få bra mottagning, behöver en lyssnare en bra ante

Read More...
Hur man bygger en GPS-antenn

Hur man bygger en GPS-antenn

Om du någonsin har förlorat din GPS-signalen medan vandring under ett tak av träd eller i en kanjon, kan du inser behovet av en extern antenn. En GPS-mottagarens noggrannhet är beroende av styrkan hos satellitsignalerna. En extern antenn kan ge ökad

Read More...
Hur man bygger en billig antenn tuner för en Ham Radio

Hur man bygger en billig antenn tuner för en Ham Radio

En stor sak om amatörradio är att du kan spendera bokstavligen så mycket eller så lite som du har råd med och ändå njuta av hobby. I själva verket kommer du förmodligen njuta av det mer genom att bygga din egen enkel utrustning, och sedan knyta konta

Read More...
Hur man bygger en Yagi antenn

Hur man bygger en Yagi antenn

Yagi antenner skiljer sig från de flesta antenner. Anledningen är att varje Yagi antenn är utformad för att ta emot en tät band av frekvenser i enlighet med dess storlek. Storlekarna varierar från en fot till flera varv, så det är viktigt att känna t

Read More...
Hur man bygger Inomhus kaninburar

Hur man bygger Inomhus kaninburar

Om du planerar att hålla din kanin inomhus hela året som en del av din familj, måste du bygga en inomhus kanin bur. De flesta kaninburar är helt enkelt en nivå, rektangulära områden. Med tanke på att kaniner kan vara strö utbildad, gör din bur stor n

Read More...
Hur man bygger en TV antenn

Hur man bygger en TV antenn

En TV over-the-air antenn låter dig ställa in din TV till de fria sändningar från lokala TV-stationer. Denna antenn design är enkel och billig att bygga, och det kommer att ge kraftfulla och känsliga prestanda för både standard-definition och HDTV-sä

Read More...
Hur man bygger en Fractal antenn för HD

Hur man bygger en Fractal antenn för HD

Om du är trött på kostnaden för kabel-TV, kan en high-gain fraktal antenn vara tillhandahålla ett effektivt och billigt alternativ. Sedan 2009, over-the-air TV-sändning uteslutande erbjuds i digitala och HD-format. Om din HDTV har en digital antenn t

Read More...
Hur man bygger en HDTV-antenn

Hur man bygger en HDTV-antenn

Med tillväxten av lokala TV-stationer som erbjuder over-the-air high definition television (HDTV) sändningar, många tittare nu njuta av att titta HDTV-sändningar utan att behöva betala en kabel eller satellit leverantör för en HD-programmering paket.

Read More...
Hur man bygger en TV-antenn Combiner

Hur man bygger en TV-antenn Combiner

Om du har valt att använda en antenn för att ta emot TV-program i stället för en kabel eller satellit källa har du flera antennalternativ. Med dessa antenner kommer du plocka upp några TV-stationer bättre än andra. Kombinera två olika antenner för at

Read More...