Hur man byter avloppsledning i källarvåningen?

In Hem
Advertisement

Med hjälp av tyngdkraften rinner huset hela lutning nedåt, så småningom gå med i huvud avloppsledning och lämnar huset. Ju lägre nivå av huvud avloppsledning, desto fler alternativ husägare har för installation armatur, såsom källar badrum eller våt barer. Tyvärr, när en nedgrävd avloppsledning måste bytas ut, vilket kan hända om den har en otillräcklig lutning eller om det bryter på grund av markförskjutning, det är ett stort projekt. Byte av linjen är inte komplicerat, men ta bort betong och det gamla röret är rörigt och arbetskrävande.

Saker du behöver

 • betongsågen

  elektrisk pneumatisk hammare

  spade

  rörsågen

  Gjutjärn röravskärare (tillval)

  4-tums PVC-rör

  4-tums PVC sopa armbåge

  4-tums PVC-kopplingar

  Slägga (tillval)

  Två, fyra-tums avloppsledning gummikopplingar (tillval)

  Skruvmejsel (tillval)

  PVC-primer

  PVC lim

Stänga av vattentillförseln till huset och instruera invånare inte spola toaletter.

Lokalisera begravda avloppsledningen använder den plats där linjen in i källarvåningen som den första referenspunkten. Gå ut, finna avloppet rengörings, som vanligtvis är inom ett par fötter av grunden, och använda det som den andra referenspunkten. I de flesta fall kommer huvudkloakledningen vara i en rak linje mellan dessa två punkter.

Skär två linjer med en betongsågen i källarvåningen för att bilda en 1-fot bred dike över begravda avloppsledning.

Bryta ut betongen mellan de två skärlinjer med en elektrisk Jackhammer och ta konkreta bitar och skräp från diket. Endast sand eller jord bör nu vara under.

Gräva med en spade att gräva avloppsledningen. Linjen kommer att vara närmast ytan där röret kommer in i källarvåningen och sluttar nedåt mot den yttre väggen.

Kapa röret 4 inches bort från den yttre väggen. Om avloppsledningen är PVC, kan du använda en rörsågen, men om det är gjutjärn, är det nödvändigt med en gjutjärns röravskärare. Om du inte är väl förtrogen med skär gjutjärn, bör detta steg utföras av en rörmokare för att minska risken för splittring den del av röret som löper genom betongväggen.

Skär den andra änden av avloppsledningen ovanför golvet där du vill bifoga den nya linjen.

Ta den gamla delen av röret. Om röret är gjutjärn, kommer att bryta den i mindre bitar med en slägga göra det lättare att komma ut.

Mät, klippa och installera en ny 4-tums PVC avloppsrör, och se till att röret faller med en hastighet av 1/4 tum per 1 fot. Detta är standard lutning för avfall avloppsrör.

Anslut den nya PVC-röret till ett snitt PVC-rör, med användning av 4-tums PVC kopplingar och tillämpa PVC primer och lim i anslutningarna som anges på produkternas paket.

Installera en 4-tums avloppsledning gummikopplingen mellan en ny PVC-rör och en gammal gjutjärnsrör. Denna typ av koppling har en gummistövel att ändarna på båda rören glida in, och metallband runt utsidan av gummit. När rören är på plats, lokalisera skruvarna på banden och dra åt dem med en skruvmejsel för att täta anslutningen.

Installera en 4-tums PVC-armbåge svep montering där den nya avloppsröret kommer att komma ut ur betonggolvet och ansluta till den gamla vertikala dräneringsledningen.

Sätt på en ny del av 4-tums PVC-rör till den gamla vertikala dräneringsledningen och även till PVC armbågen sopa montering, med hjälp av PVC primer och lim enligt anvisningarna. Om den gamla vertikala linjen är gjutjärn, använda en annan gummi avlopp koppling för att ansluta PVC-rör till gjutjärnsrör.

Fyll runt det nya röret i diket med sand, packning under röret först och sedan runt sidorna och toppen. Sanden nivå bör nå den nedre kanten av den befintliga betonggolv.

Fyll diket med säck typ betong, blanda det med vatten enligt anvisningarna på förpackningen och utjämning den våta betongen nivå med befintligt golv och runt det nya röret där det lämnar golvet.

Tips

Bär skyddsglasögon, läderhandskar, långa ärmar och långbyxor vid sågning och bryta ut gammal betong.

När du skär den gamla avloppsledningen, kan avloppsgaser tränger in i källaren. Håll ett källarfönster öppet för ventilation.

Driver en elektrisk jackhammer kräver fysisk styrka. Ta pauser för att inte overtaxing din arm, axel, nacke och ryggmusklerna.

You may also read!

Hur man byter batteri i en Firex Brandvarnare

Hur man byter batteri i en Firex Brandvarnare

Varje hem bör ha minst två brandvarnare, och mer om möjligt, beroende på storleken på huset och antalet rum. En Firex brandvarnare är en mycket vanlig larm som kan vara batteridriven eller hårdkodade. Om du äger den batteridrivna en, måste du veta hu

Read More...
Hur man byter tändstift på en 1999 Ford Expedition

Hur man byter tändstift på en 1999 Ford Expedition

En av de främsta nycklarna för att hålla din 1999 Ford Expedition kör i toppform är att utföra regelbundet underhåll. Efter ett regelbundet schema av optimeringar och vätske ersättare kommer att hålla ditt fordon i drift under lång tid. En av de mest

Read More...
Hur man byter en radiator i en Toyota Corolla

Hur man byter en radiator i en Toyota Corolla

Det är viktigt att hålla kylaren på din Toyota Corolla i gott skick, som en läckande kylare kan orsaka överhettning och skador på motorn. Om du mekaniskt benägen, kan du spara pengar genom att ersätta kylaren själv. Även om processen är densamma för

Read More...
Hur man byter en bil Bruksanvisning

Hur man byter en bil Bruksanvisning

De flesta människor kasta sin bruksanvisning i handskfacket när de köper bilen och aldrig dra tillbaka ut tills de säljer sin bil. Vissa människor är beroende av den manuella endast om det finns ett problem. Att få en ersättning manual för din bil är

Read More...
Hur man byter Timer på en Kenmore torktumlare

Hur man byter Timer på en Kenmore torktumlare

Timern på en Kenmore tork bestämmer hur länge torken stannar i en torkcykel. Timers inte krångla genom användning och slitage. Kenmore torktumlare kommer att fungera korrekt igen när du vet hur man byter en timer på det. Timern nås via kontrollkonsol

Read More...
Hur man byter Prius Remote Batteri

Hur man byter Prius Remote Batteri

De flesta fjärrkontroller som kommer med fordon används endast för att låsa upp dörrarna och stammar. Toyota Prius fjärrkontrollen skiljer sig från de flesta eftersom det tjänar också som tändningsnyckeln. Om batteriet inte kommer du inte att kunna s

Read More...
Hur man byter en radiator i en Jeep Grand Cherokee

Hur man byter en radiator i en Jeep Grand Cherokee

Jeep Cherokee är praktisk och robust, och om du behålla det ordentligt, kommer din Cherokee fortsätta att löpa smidigt för många miles. En del av detta innebär att ta hand om problem såsom en korroderade eller skadade värmeelement. Om du har några me

Read More...
Hur man byter en radiator i en Lincoln Navigator

Hur man byter en radiator i en Lincoln Navigator

Det är viktigt att hålla kylaren i Lincoln Navigator i gott skick, som en läckande kylare kan orsaka överhettning och skador på motorn. Däremot kan radiatorer korrodera över tiden. Om du är ute efter att spara pengar, och har några mekaniska färdighe

Read More...
Hur man byter brännare på en Propan BBQ

Hur man byter brännare på en Propan BBQ

Hur man byter brännare på en propan grill. De brinnande element på den genomsnittliga propan grill varar i ca 3 år, beroende på de material brännarna är gjorda av, hur ofta du använder din grill och vilken typ av klimat som du bor i. Oavsett om du vä

Read More...