Hur man byter de stötar och struts i en Honda CR-V

In bilar
Advertisement

Honda CR-V har en bekväm och mjuk gång, men att hålla det på det sättet kan vara en utmaning, särskilt om du vill ta det off-road. Byt ut dina stag efter 60.000 miles under normala körförhållanden att behålla så många av de knölar av åkturen som möjligt. Denna process fungerar bäst för CR-V modeller byggda mellan 2002 och 2005.

Saker du behöver

domkraft

pallbockar

däck järn

spärr uppsättning

Skiftnyckel

moment~~POS=TRUNC nyckel~~POS=HEADCOMP

Byt ut främre fjäderbenen i en CR-V

Höja den främre änden av CR-V med en våning jack, och stödja den av ramen med stöttor. Använd ett däck järn för att lossa muttrarna på framhjulen och ta bort dem. Ställ hjulen åt sidan.

Leta stöttorna under framsidan av CR-V. De ser ut som fjädrar med hårdvara fästa vid vardera änden, och de är direkt till insidan av underredet från hjulet väl. Vid en punkt halvvägs ner staget, ser du muttern som håller den till tie-rod slut. Koppla loss den.

Ta bort bromsslangen hållaren från staget och låsningsfria bromssensorn. Dessa är de enda två flexibla sladdar och slangar som löper genom stöttan till hjulnavet. Ta bort de övre fästmuttrar och de nedre fästbultarna och dra ut staget. Upprepa steg 2 och 3 på den andra sidan av CR-V.

Placera den nya fjäderben i suspensionen enheten från där den gamla en kom. Fäst den övre sidan på ramen med de övre fästmuttrar och ställ in ratten på din momentnyckel till 33 ft-lb. Dra åt muttrarna tills du känner nyckeln ge något. Sätt de nedre bultar och vridmoment dem till 116 ft-lb.

Bolt låsningsfria bromssensorn och bromsslangen tillbaka ner till den nya fjäderben och anslut tie-rod ände med muttern ungefär halvvägs ner. Upprepa steg 4 och 5 på den andra sidan av CR-V, och montera de främre hjulen. Sänka den främre änden av SUV. Har en professionell align det.

Sätt tillbaka den bakre struts i en CR-V

Lyft den bakre änden av CR-V, och stödja den med jack står under den nedre styrarmen, precis bakom hjulnavet. Ta bort bakhjulen och pop bakre luckan. Ta bort åtkomstpaneler direkt över hjulhusen, och pop spjället locket precis utanför toppen av stöttorna.

Ta bort de övre monteringsmuttrarna från staget genom åtkomstpaneler. Enligt CR-V, följer staget till botten där den fäster vid styrarmen, och koppla den nedre stöttan flänsbult- där. Det är den enda bulten där. Dra ut stöttan, och upprepa processen på den andra sidan av den bakre av SUV.

Isär strut församling, och lägga ut varje del i den ordning det lossnar: självlåsande mutter, monteringsbricka, spjäll krage, övre bussning, sockel, lägre bussning, dammskydd, fjäderinfästning kudde, fjäder, bump stopplatta, bump stopp och spjället / strut. Kontrollera om slitage på bitarna. Byt staget och andra bitar som visar slitage, och montera resten av staganordningen som det var innan du tog bort den. Upprepa med andra strut församling.

Rikta staganordningen i upphängningssystemet som det var innan du tog bort den gamla. Montera övre fästmuttrar och vridmoment dem till 54 ft-lb. Sätt flänsbult- och vridmoment till 69 ft-lb. Pop spjället locket ovanpå enheten och åtkomstpanelerna på plats i lagringsutrymme. Montera bakhjulen, och har en professionell align den bakre änden.

Tips

Har en professionell kontrollera slitaget på dina stag varje gång du har dina däck roteras eller balanserad så att du vet om de behöver bytas ut innan riktlinjerna körsträcka.

Äldre CR-V-modeller kan ha olika vridmoment specifikationer. Be en professionell eller en anställd av Biltema.

När du köper reservdelar för CR-V, termerna "chocker" och "struts" är nästan utbytbara, men de reservdelar du köper passar den tekniska definitionen av stöttor. Du kommer inte ha chocker att ersätta.

You may also read!

Hur man byter de stötar och struts i en Honda Accord

Hur man byter de stötar och struts i en Honda Accord

När du köpt din Honda Accord nya attraktionen var smidig och bekväm. När du har kört 60.000 miles under normala förhållanden, måste du ersätta din chocker och struts att hålla rida smidigt. Om du gör det själv, hjälper det att spara på krångel och ko

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i en Honda Prelude

Hur man byter de stötar och struts i en Honda Prelude

Din Honda Prelude kramar vägen, vilket ger bra prestanda och körsträcka, men det innebär också att du känner varje gupp i vägen. Byt ut dina stag efter 60.000 miles under normala körförhållanden för att hålla rida så smidig och bekväm som möjligt. Sa

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i en Toyota Camry

Hur man byter de stötar och struts i en Toyota Camry

Toyota Camry är en bekväm sedan som hanterar väl. För att bibehålla komfort och hantering, måste du göra periodiskt underhåll på upphängningssystemet, särskilt chocker och struts. Efter 60.000 miles under normala körförhållanden slitaget blir uppenba

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i en Ford Focus

Hur man byter de stötar och struts i en Ford Focus

När du har kört 60.000 miles, är det oftast dags att byta ut chocker och struts. De bär med tiden, och efter 5 år, är attraktionen i fokus oftast ganska grov. Byte av chocker och struts gör din ride säkrare samt smidigare. Saker du behöver domkraft p

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i Geo Tracker

Hur man byter de stötar och struts i Geo Tracker

För att hålla din lilla Geo Tracker i topptrim, ska du byta ut chocker och struts efter 60.000 miles under normala körförhållanden. Gör det själv för att hålla ner kostnaden och eliminera besväret med en mekaniker reparera fjädringssystemet. Saker du

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i en Saturn Ion

Hur man byter de stötar och struts i en Saturn Ion

Du vill rida i Saturn Ion att vara smidig och bekväm och du vill hålla passagerarna säkert. Det bästa sättet att se till att du kan göra alla dessa saker är att byta ut chocker och struts efter 60.000 miles under normala körförhållanden. Du kommer at

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i en Subaru Outback

Hur man byter de stötar och struts i en Subaru Outback

Subaru Outback är en unik vagn som driver som en sedan, men kan dra ut en SUV. För att hålla din ride smidig och hanteringen så bra som det borde vara, byta ut chocker och struts efter 60.000 miles under normala körförhållanden. Saker du behöver Skif

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i en GMC Sierra

Hur man byter de stötar och struts i en GMC Sierra

Din GMC Sierra är inte bara bra för dragande alla typer av laster men även för carting runt din familj. Oavsett om du använder den för att gå till mataffären, eller ta den terrängkörning och camping, måste du hålla ditt fjädringssystem i gott skick.

Read More...
Hur man byter de stötar och struts i en Saturn Vue

Hur man byter de stötar och struts i en Saturn Vue

Du har köpt en Saturn Vue att dra last eller personer, eller båda, och du vill behålla det hanterar bäst. Efter 60.000 miles under normala körförhållanden, måste du byta ut chocker och struts i SUV för att uppnå detta och även för att upprätthålla en

Read More...