Hur man byter olja i bakaxel C5 Corvette

In Hem
Advertisement

Om din Chevy Corvette gör en klirrande eller skrapande ljud bakifrån när du slår, kan du behöva byta olja i bakaxeln. Detta brus orsakas av kopplingsplattorna gnugga och halka. Detta innebär att den olja som smörjer dem är låg eller alltför smutsiga att fungera korrekt. Det rekommenderas att du ändrar bakaxeln olja i C5 var 7000 miles. Ändra det så snart du märker buller från bakaxeln när du slår.

Saker du behöver

 • ramper

  Trä block

  Floor Jack

  pallbockar

  Kartong

  Drain Pan

  10mm insexnyckel

  3/8 Swivel Arm Hylsnyckel

  Shop trasor

  moment~~POS=TRUNC

  Dextron LS 75W-90

  Efter marknads påfyllningsrör

Dränera olja från Axel Fall

Kör din Corvette för ungefär tio minuter så att oljan kan värma något. Detta gör det rinna bättre. Du måste köra runt eftersom hjulens vridning är vad som kommer att leda till att olja för att värma. Tomgång kommer inte att göra detta.

Lyft Corvette upp från marken. Bilen måste vara nivå medan du byter bakaxelolja. Tillbaka upp på ramper och parkeringsbromsen. Placera stora träklossar framför framdäcken. Jack upp på framsidan av Corvette med hjälp av en domkraft. Stabilisera fronten med hjälp av domkraften. Placera dem i uttaget skårorna på under kroppen direkt bakom framdäcken.

Titta på bakaxeln för axelkåpan. Du kommer att märka två pluggar på passagerarsidan av axelkåpan. En ligger under målet. Den andra är vid sidan av målet. Den på botten är avtappningspluggen, och ovanpå är pluggen.

Placera stor bit kartong på marken direkt under axelkåpan pluggar. Sätt ett uppsamlingskärl på toppen av kartong för att fånga oljan som rinner från fallet.

Ta bort pluggen. Kom ihåg att detta är i kontakten på sidan av fallet. Använd en 10 mm insexnyckel för att lossa avtappningspluggen. När det är löst, använd en 3/8 svängarm hylsnyckel för att helt ta bort den. Lite olja kan rinna ut när du tar bort pluggen. Sätt kontakten på ett säkert ställe.

Lossa och ta bort avtappningspluggen på samma sätt som du gjorde med pluggen. Bottenpluggen är kontakten nedanför axelkåpan. När denna plugg tas bort, kommer oljan rinna ut i målet fritt. Låt all olja rinna från fallet. Detta kommer att ta minst tre timmar. När oljeflödet saktar till en rännil, kan du fortsätta.

Rengör axelkåpan pluggar och det område som varje passar in med en ren butik trasa. Byt avtappningspluggen. Du kan göra detta med hjälp av en momentnyckel, eller så kan du göra detta för hand med din socket set. Om du använder en momentnyckel, måste du dra ut kontakten till 26 pounds per fot. Om du dra åt för hand, bör du dra åt tills kontakten sitter fast. Under åtdragning kan orsaka axelkåpan att knäcka.

Fyll Axel mål med olja

Lägg Dextron LS Gear Oil 75W-90 till påfyllningshålet med hjälp av en eftermarknaden påfyllningsrör som du kan köpa hos din lokala Biltema. Skruva fast kontaktdonen på flaska olja. Infoga den öppna änden av röret i påfyllningshålet. Kläm flaskan för att få oljan i axelkåpan. Din Corvette behöver ungefär två liter olja i bakaxeln fallet. Du bör ha tre liter till hands eftersom det är svårt att få all olja ur flaskan. Mer än sannolikt, kommer du spiller några.

Byt ut pluggen när fallet är full av olja. Du kommer att märka olja droppande ut när väskan är full. Du kommer att behöva strama åt denna plugg med hjälp av din 3/8 svängarm hylsnyckel. Momentnyckeln är för stor för att passa på den sida av axelkåpan.

Ta bort jack läktaren. Sänk framsidan av bilen med hjälp av domkraft. Ta bort träklossar från framför däcken. Släpp parkeringsbromsen och kör iväg av ramperna.

Kör din Corvette i åtta till tio snäva åttor så snart som möjligt. Detta fördelar oljan jämnt runt systemet.

Tips

Börja oljan avtappas från axelkåpan på kvällen om möjligt. Låt det rinna hela natten. Fortsätta processen följande morgon. Detta möjliggör tillräckligt med tid för all olja rinna ut ur väskan.

På 2005-modeller, är avtappningspluggen ligger ovanför en bladfjäder. I det här fallet måste du använda en L-formad 10mm insexnyckel för att lossa avtappningspluggen.

Lägg inte till några tillsatser, inklusive friktionsmodifierings, till oljan. Detta är inte längre rekommenderas eftersom Dextron LS Gear Oil 75W-90 innehåller alla nödvändiga ingredienser.

Kasta aldrig olja bort i en papperskorg eller dumpa det ut på marken som det är olagligt att göra så. Du måste ta den gamla oljan till en godkänd återvinning eller återvinningsstation. Du kan kontakta din lokala avfallshanteringsföretag för att hitta en plats i ditt område.

You may also read!

Hur man byter olja i en Dyna Wide Glide

Hur man byter olja i en Dyna Wide Glide

För många är ett oljebyte strikt domänen av utbildad personal. Tyvärr är detta inte alltid ett billigt alternativ, särskilt för Harley-Davidson ägare. En rutin oljebyte kan kosta i närheten av $ 80, och om det görs med rekommenderade mellanrum, kan H

Read More...
Hur man byta olja på en GMC Canyon

Hur man byta olja på en GMC Canyon

Visst, byta olja på bilen är inte din favorit sak att göra. Min pappa var alltid förändras hans var 3000 miles, och han lärde mig hur man byter olja på bilen så fort som jag hade mitt körkort i handen. Vår granne älskar sina GMC lastbilar och han yra

Read More...
Hur man byter olja i en Honda HS622 Snowblower

Hur man byter olja i en Honda HS622 Snowblower

Någon som har varit tvungen att skotta oändliga högar av snö håller med om att det inte är en trevlig upplevelse. Lyckligtvis, snöslungor erbjuder en välbehövlig alternativ för miljontals människor över hela landet som lever i iskalla väderförhålland

Read More...
Hur man byter olja i en 2001 Harley Davidson Fat Boy

Hur man byter olja i en 2001 Harley Davidson Fat Boy

Den första Harley Davidson Fat Boy motorcykel släpptes 1990. Sedan dess har olika upprepningar av Fat Boy släppts. Det är viktigt att hålla jämna steg med din Fat Boy motorcykel underhåll. En vanlig motorcykel underhåll fråga är att veta hur man byte

Read More...
Hur man byter olja i bilen

Hur man byter olja i bilen

Vi tenderar att tänka på motorolja som bara sånt som håller allt slick och glider smidigt inuti en komplicerad maskin; men sanningen är, det är lika mycket en del av den maskinen som någon kolv, packning eller lagret. Molekylerna i din olja rulle som

Read More...
Hur man byta olja på en Ford F-450 Diesel

Hur man byta olja på en Ford F-450 Diesel

Byte av olja på en Ford F-450 är bara lite annorlunda än att byta olja på andra Ford F-serien. Korrekt underhåll på en Ford F-450 diesel är avgörande för att göra motorn gå bättre och håller längre. Nyckeln till service av Ford F-450 är att veta var

Read More...
Hur man byter olja i en Power Generator

Hur man byter olja i en Power Generator

Regelbundet underhåll för en generator är lika viktigt som underhåll på någon annan typ av motor. Hålla upp med regelbundna oljebyten är ett sätt att försäkra generatorn kommer att pågå under en lång tid. Normalt bör generatorer har sin olja byts var

Read More...
Hur man byter olja i en 2005 Chevy Malibu 2,2

Hur man byter olja i en 2005 Chevy Malibu 2,2

2005 2,2-liters Chevy Malibu använder samma procedur för att byta olja och oljefilter som Chevy Cavalier med samma motor (som avvecklad produktion under 2005). Medan dränering av olja från oljetråget under fordonet är ett standardiserat förfarande fö

Read More...
Hur man byter olja i en 1999 Honda Passport

Hur man byter olja i en 1999 Honda Passport

Ändra en bils motorolja var 3000 till 5000 miles kan förbättra prestanda och livslängd hos en motor. I fallet med Honda Passport, en kompakt sport utility vehicle, särskilt en äldre bil som en 1999, är det bäst att se till att oljan byts regelbundet,

Read More...