Hur man byter vattenpumpen i en 1994 Honda Accord

In bilar
Advertisement

Hur man byter vattenpumpen i en 1994 Honda Accord


Att upprätthålla en 15 eller 16 år gammal bil kan spara pengar jämfört med att köpa en ny bil. Det är ingen hemlighet att gamla bilar uppvisar slitage vi sätter på dem, men det finns delar som kan ersätta de som går dåligt och kommer att hjälpa till att hålla bilen körs trots hundratusentals miles på det. Reparera problemet själv kommer att hålla pengar i fickan och bilen som varar längre. 1994 Honda Accord är inget undantag. Ersättning av vattenpumpen är ett vanligt problem på detta fordon.

Saker du behöver

Tomma behållare med ett lock

trasor

1994 Honda Accord vattenpump

Rycka

Stäng av bilen och ta bort den negativa batterikabeln innan du slår på motorn så att inställningsmärkena i linje med varandra. Har en vän hjälpa dig med denna process. När vände in den första cylindern till TDC på kompressionsslaget. Försök inte att flytta eller förskjuta motorn efter detta har gjorts.

Placera en tom behållare under pumpen och töm motorns kylvätska, torka upp överskott och spill omedelbart och locket behållaren.

Försiktigt bort stänkskyddet och kamremmen. Om du inte har erfarenhet av hur man gör detta, be en professionell eller kontakta din bruksanvisning. Processen är tidsödande och kritisk för byte av vattenpumpen.

Ta bort skruvarna som håller vattenpumpen på plats och anteckna vilka skruvar går där så att du kan se till att återinföra dem på rätt sätt på den nya pumpen.

Lyft vattenpumpen och O-ringen ur motorn och all nödvändig rengöring eller spolning innan du installerar den nya pumpen.

Sätt O-ringen och den nya vattenpumpen och sedan dra åt monteringsbultarna för att fästa pumpen på plats. Se till att O-ringen glider inte eller varp under denna process. Monteringsbultarna skall dras åt till 9 ft. Lbs. Om du har V-6 motor, då 8mm bultar ska dras åt till 16 ft. Lbs och 6mm bultar ska dras åt till 9 ft. Lbs.

Byt ut din kamrem, fylla kylvätskeblandningen, och anslut den negativa batterikabeln för att slutföra installationen.

Kontrollera att du har rätt installerad vattenpumpen genom att vrida bilen på och låta motorn gå på tomgång under några minuter, kontrollera att se till att det inte finns några läckor eller tecken på bandets gnugga på omslagen.

Lufta systemet genom att låta kylvätskan flykt från blödningen skruven tills det inte finns några bubblor. Dra åt skruven på plats och stänga av motorn. Byt stänkskyddet och städa upp blödde kylvätska.

Tips

Se till att om du uppgraderar pumpen du kontrollera med tillverkaren att se till att det kommer att passa ordentligt i bilen.

Det är också en bra idé att kontrollera och se om transmissionsremmen behöver bytas ut, om så är fallet, innefattar den i denna process för att spara tid.

Se alltid till att motorn är avstängd och batteriet kopplas bort medan du arbetar, aldrig börja denna process utan att koppla bort batteriet.

You may also read!

Hur man byter vattenpumpen i en Dodge Ram

Hur man byter vattenpumpen i en Dodge Ram

Om du upplever ett märkligt ljud eller en läcka från vattenpumpen i Dodge Ram, bör du först byta ut O-ringen. Om detta inte löser ditt läckande problem, är det förmodligen dags att byta vattenpumpen. Följande kommer att visa dig hur man byter vattenp

Read More...
Hur man byter vattenpumpen i en Honda Accord

Hur man byter vattenpumpen i en Honda Accord

Vattenpumpen är hjärtat av Honda Accord kylsystem, som cirkulerar kylvätskan. Om vattenpumpen går dåligt, kan det allvarligt påverka fordonets motor och orsaka skador. Se till att byta ut en trasig vattenpump i din Honda Accord att hålla motorn funge

Read More...
Hur man byter en radiator i en Honda CR-V

Hur man byter en radiator i en Honda CR-V

Radiatorn i Honda CR-V håller motorn från överhettning. Om radiatorn är skadad eller utsliten, ska du byta ut det omedelbart eftersom du kör Honda med en skadad eller läckande kylare kan så småningom leda till dyra skador på motorn. Om CR-V behöver e

Read More...
Hur man hittar huvudreläet på en 1994 Honda Civic

Hur man hittar huvudreläet på en 1994 Honda Civic

Bilar förlitar sig mer på elektriska komponenter. Ledningar, selar och reläer är frustrerande att skilja på grund av sin fysiska likhet (trots deras skilda funktioner). Huvudreläet i en 1994 Honda Civic styr elektriskt bränslepumpen och bränslesprida

Read More...
Hur man byter Bälten på en 1994 Toyota Corolla

Hur man byter Bälten på en 1994 Toyota Corolla

Byte av motortillbehörsbanden är en av de enklaste bil underhållsuppgifter som de flesta fordonsägare kan utföra. Fordonsägare kan spara på en betydande reparationsräkning genom att ändra banden själva. En 1994 Toyota Corolla har tre olika bälten: en

Read More...
Hur man byter en radiator i en Honda Accord

Hur man byter en radiator i en Honda Accord

Om du tar väl hand om din Honda Accord, kommer att fortsätta att köra för många miles. En del av detta innebär att lösa problem, såsom en korroderad eller skadad kylare, så snart de uppstår. Om du har några mekaniska skicklighet, kan du spara pengar

Read More...
Hur man byter Factory högtalare i en Honda Accord

Hur man byter Factory högtalare i en Honda Accord

Oavsett om din Honda Accord är en äldre modell eller en nyare, är det bra att veta hur man byter fabriks högtalarna. Chansen är stor att någon gång de kommer att blåsa ut, slutar att fungera samt när du köpte dem, eller bara platta ut slutar fungera.

Read More...
Hur man byter Servostyrning Belt på en Honda Accord

Hur man byter Servostyrning Belt på en Honda Accord

Servostyrningsbandet på din Honda Accord är inte svårt att ersätta. Det är lättast att nå bultarna på servopumpen från under fordonet, där man kan göra reparationerna mycket snabbare. Servostyrningspumpen har en spännare justeringsskruv som gör remme

Read More...
Hur man byter en hjulbult i en Honda Accord

Hur man byter en hjulbult i en Honda Accord

Då och då, när du ändrar ett däck, inträffar något disasterous. Vanligtvis katastrofen innefattar sådant en trasig eller strippad stud. Vid denna punkt, du vet att så snart som det är möjligt att du behöver byta hjulbulten i Honda Accord. Uppgiften ä

Read More...