Hur man gör en Bellows för en Forge

In Karriär & Arbete
Advertisement

Hur man gör en Bellows för en Forge


En bälg är ett verktyg som vanligen används av smeder i smedjor. Detta verktyg består av en central kropp som omges av två paddlar som har samband med en luftblåsa. De två paddlar kan spridas isär för att fylla blåsan med luft. När paddlarna pressas samman det tvingar den insamlade luften genom ett munstycke som är riktad mot basen av en brand. Brandtemperaturer kan manipuleras genom ökning eller minskning av mängden luftflöde från bälgen.

Saker du behöver

Måttband

sax

2 ark plywood, ¼ tum tjock, 4 av 4 fot

Kontursåg

Borra

1-tums borrspets

Bågfil

1-tums metall diameter rör

möbeltyg

Häftpistol

Staples

1-by-1-tums timmer

Cirkelsåg

19 träskruvar, 1 ¾ tum

2-by-2-tums timmer

trälim

8 träskruvar, ½ tum

Vinyl

Silvertejp

Rita en droppform på ett papper. Den droppformade bör vara ungefär 36 inches lång och 14 inches på det bredaste stället. Hitta den punkt på toppen av den droppformade där kanterna av formen finns 2 inches isär. Rita en horisontell linje som förbinder de båda kanterna på denna punkt. Klipp ut mönstret.

Placera droppmönster på en bit ½-tums plywoodskivan och spåra mönster fyra olika tillfällen. Klipp ut alla fyra bitar med en sticksåg. Detta kommer att vara din bälgar topp, botten och bålen.

Placera en kropp bit plywood framför dig. Mät ett avstånd av 5 ½ inches från vänster och höger sida av pjäsen på den bredaste delen av formen. Borra ett 1 tums hål vid varje mätning. Upprepa detta steg på andra bålen.

Placera toppen av bälgen framför dig. Mät ett avstånd på 3 ½ inches från vänster och höger sida av pjäsen på den bredaste delen av formen. Borra ett 1-tums hål vid varje mätning. Mät en tum från inre kanten av varje borrat cirkel och borra ett 1-tums hål vid varje mätning. Du kommer att ha fyra hål i en vertikal linje placerade en tum ifrån varandra.

Mät, markera och skära en bit möbeltyg som är 4 inches lång och 8 inches bred. Centrera detta tygstycke över hålen i toppen av bälgen. Häfta den övre kanten på tyget till träet. Den övre kanten på tyget är kanten närmast den 3-tums platt toppen av droppform.

Mät, markera och skär 15 stycken 1-by-1-tums timmer som är en tum lång. Dessa är de kropps distanser.

Lägg en bålen framför dig. Placera 15 kropps distanser runt den yttre kanten av kroppsstycket så att ytterkanterna är i linje. Lägga den andra kroppen stycket ovanpå distansorganen. Gå med tre skikt av trä tillsammans med träskruvar. Lämnar 2-tums horisontellt parti av kroppen är öppen.

Mät, markera och skära en bit 2-av-2-tums timmer som är 2 inches lång. Borra ett 1-tums hål i mitten av en sida. Detta är fästet för din pipa.

Placera fästet vid två-tums toppen av kroppen. Röret ett tunt skikt av trälim runt kanten av fästet och tryck ihop de två delarna. Låt limmet torka.

Fäst ena kanten av ett gångjärn till 2-tums änden av den främre och bakstycket. Se till att gångjärnet är fäst vid sidan utan möbeltyg. Rikta in de främre och bakre stycken på var sida om kroppen så gångjärnen är på utsidan. Fästa de fria ändarna av gångjärnen till fästet.

Mät, märk och såga en en-tums diameter bit metallrör som är 8 inches lång med en bågfil.

Bred ett tunt lager lim runt kanterna på monteringshålet. Skjut röret halvvägs in i hålet och låta limmet torka.

Linda en bit vinyl runt utsidan av bälgen som lämnar 2 inches av material sticker upp över toppen av bälgen. Säkra det extramaterial till bälgen topp med ett tunt lager av lim och häftklamrar.

Slå bälgen på sidan och öppna framsidan och baksidan av bälgen så långt som möjligt. Vik vinyl runt baksidan av bälgen. Säkra 2 inches av materialet till dess bakkant av bälgen med hjälp av ett tunt lager av lim och häftklamrar. Klipp bort överflödig vinyl.

Wrap tejp runt fästet och gångjärn av bälgen för att se till att det finns en tät förslutning.

Mät, markera och skär två bitar av 2-av-2-tums timmer som är 12 inches lång. Placera bit vertikalt längs bottnen av bälgen, så att 6 inches sticker ut över kanten. Säkra virket till toppen av bälgen med två träskruvar. Upprepa denna process på bottnen av bälgen.

Tips

Se till att kanterna på vinyl är fästa på alla sidorna. Eventuella otätheter kommer att tillåta luft att strömma ut och ändra resultatet av bälgen.

You may also read!

Hur man gör Coke Bränsle för en Forge

Hur man gör Coke Bränsle för en Forge

Koks, ett material tillverkat av upphettning men inte förbränning av kol, är en vanlig bränslekälla för användning i smedjor och smide. Koks är gjord på samma sätt som kol, i det att den upphettas till höga temperaturer, men svalt av syre för att för

Read More...
Hur man gör en Propan Forge

Hur man gör en Propan Forge

Du kan göra din egen propan-gas forge för små metall och smed arbete. Allt som krävs är några vanliga material som finns tillgängligt på din lokala järnaffär. Denna enhet gör att du kan värma metall till rött varmt så det kan omvandlas till en mängd

Read More...
Hur man gör en Damaskus Steel kniv

Hur man gör en Damaskus Steel kniv

Damaskus stål är en av de största underverk i den antika världen. Läkemedlets mer än 1500 år sedan, glömt, och sedan återupptäckt, det är en typ av stål känd för sin styrka, styvhet och hållbarhet. De smide teknik som krävs för att skapa och arbeta D

Read More...
Hur man gör ägg över lätt

Hur man gör ägg över lätt

Ägg kan göras på många olika sätt. Från äggröra till två ägg omeletter, ägg är mångsidiga. En mycket populär form av ägg kallas över lätt. Medan många människor tycker om att äta den här versionen av ägg, vet många inte vet hur man gör det. Saker du

Read More...
Hur man gör experiment med bubblor

Hur man gör experiment med bubblor

Blåsa bubblor från såpvatten lär barn några grundläggande vetenskapliga fakta. I det första experimentet, får du lära dig att göra din egen bubbla fläkt från olika vanliga hushållsföremål. Du får lära dig att blanda en bubbla lösning som fungerar. Ba

Read More...
Hur man gör en C5-kuvert

Hur man gör en C5-kuvert

Enligt Craft och hobby Association, som av 2010, är ​​korttillverkning en $ 1,04 miljarder industrin, med 14 miljoner hushåll som deltar i handgjort kort fatt det året. Om du har gjort dina egna gratulationskort med hjälp av stämplar, klistermärken,

Read More...
Hur man gör hemmagjord Graffiti Markers

Hur man gör hemmagjord Graffiti Markers

Graffiti har funnits sedan människan har haft möjlighet att dra. I själva verket är Alexamenos graffito en bit av graffiti som tros vara den tidigaste kända representationen eller ritning av Jesus Kristus. Graffiti har utvecklats med utvecklingen av

Read More...
Hur man gör en Alligator av papper mache

Hur man gör en Alligator av papper mache

Papper mache är en av de första hantverk ungdomar lära sig, även om projekten kan vara mycket rudimentär. När barnen blir äldre och mer ambitiös i sin kreativa sysselsättningar, kan de undrar hur man gör papper mache modeller av mer komplexa figurer

Read More...
Hur man gör en Bimini

Hur man gör en Bimini

En Bimini-top är en täckmantel för cockpiten på en liten båt. Bimini toppar är vanligtvis uppburen av en metallram, har en öppen framsida och är gjorda av en tunga duk. Eftersom deras framsidan är öppen, är de för det mesta används som en sol och reg

Read More...