Hur man gör en Jester kostym med mönster

In konsthantverk
Advertisement

Hur man gör en Jester kostym med mönster


Rollen av gycklare, en capering jonglör och komiker som beviljades frihet att kritisera någon fritt, har funnits i tusentals år. Den vanligaste bilden av en gycklare tillhör de medeltiden och renässansen epoker, när gycklarna paraderade genom domstol, dispense humor och bitande sarkasm till makthavarna. Sina kostymer skiljer dem från resten av samhället, och oftast bestod av ljusa mångfärgade kläder festooned med klockor och en hatt med två till fyra punkter övergripande ut och ner mot ansiktet.

Saker du behöver

måttband

sy mönster

Tyg

Pins

sax

Tråd

symaskin

Kudde fyllning (tillval)

Band (tillval)

Små klockor (tillval)

Instruktioner

Mät dig själv, bär underkläder du tänker att bära under din kostym. Använd dessa mätningar för att bestämma mönstret storlek du behöver. Vid tygaffär, titta på baksidan av mönstret kuvertet välja rätt storlek.

Köp den nödvändiga tyg för din dräkt, enligt de uppgifter som anges på baksidan av mönstret kuvertet. Jester kostymer är ljust färgade, med användning av två eller tre färger. Populära färgval är lila, grön röd eller gul. Bra tyg val är satin och bomull.

Klipp ut mönstret och tyget för din storlek. Följ mönstret instruktioner inuti kuvertet för korrekt layout för att se till att du använder tyget effektivt.

Stift kostym tillsammans och prova på. Du kanske vill be en vän att hjälpa dig med anpassningsprocessen. Jester kostymer är i allmänhet löst och ge ett bra utbud av rörelse.

Sy ihop bitarna enligt anvisningar från mönstret instruktioner. När du syr stora sömmar, inklusive de främre, sido- och rygg sömmar, prova på plagget för att se till att du uppnår passform du önskar.

Nåla fast fållen på byxorna så att fållen slutar där du vill ha den. Vissa Jester kostymer är ett stycke kläder som slutar vid knäna eller vrister. Andra har en tunika stil topp över leggings. Om att göra en tunika version, pin up fållen jämnt hela vägen runt. Det kan vara bra att ha en vän hjälpa dig att fästa fållen upp jämnt.

Fålla bottnarna, lämnar utrymme för att infoga elastisk om manschetterna tänkt att elastisk. Fållar för antingen en tunika eller manschetter ska sys med raksöm.

Fålla ärmarna på samma sätt, vilket ytterligare längd om din manschetten elastisk och du vill ärmarna vara mycket baggy.

Sy på alla applikationer som ska vara anslutna enligt mönstret riktningar. Det kan vara lämpligt att vika och stryka den råa kanter applikationen enligt före hand sömnad eller maskin sy ner dem.

Sy hatten enligt anvisningarna i mönstret, var noga med att prova hatten innan och under sömnadsprocessen. Stuff hatt med vadd eller kudde fyllning, om så önskas.

Fäst alla band eller klockor till kostym som önskas. Klipp band till 2-meters längder och sy ena änden av flera längder av band till varje spets av hatten för att skapa en streamer effekt.

Tips

Om du använder bomullstyg, preshrink tyget innan du klipper ut din mönsterdelar. För att göra detta, tvätta tyget och torka på hög värme.

Satin tyger har en tendens att ravel vid den råa kanter. Överväga over kanterna genom att använda en overlock maskin, eller genom att sy kanterna med en sicksacksöm på symaskinen. Du kan också använda kantband.

Italienska harlequins, ett derivat av tidigare domstols gycklare, bar svarta och vita dräkter, ofta dekorerade med diamanten formar, en vit volangkrage och en svart mask.

Var noga med att undvika repor dig med raka stift när tryng plagget på under monteringen.

You may also read!

Hur man gör en Knight kostym med Duct Tape för barn

Hur man gör en Knight kostym med Duct Tape för barn

Bara för att ditt barn vill kanalisera den kungliga skryt av en riddare i skinande rustning för en kommande Halloween-fest eller skolpjäs betyder inte att du måste bryta banken. Istället för att betala för en färdigköpta, run-of-the-mill kostym, skap

Read More...
Hur man gör en Mulan kostym

Hur man gör en Mulan kostym

Hur man gör en Mulan kostym. Mulan, den kinesiska flickan vände hjältinna, är en legendarisk Disney karaktär och en du kan vara för Halloween. Allt du behöver är lite tid och lite uppfinningsrikedom för att göra en Mulan kostym. Saker du behöver Kimo

Read More...
Hur man gör en zigenare kostym

Hur man gör en zigenare kostym

Hur man gör en zigenare kostym. Ljusa färger och massor av smycken gör en kvinnlig zigenare kostym en av de mest roligt att skapa. På Halloween är lämpligt för alla åldrar denna standard. Samla leveranser från din garderob eller besöka en närliggande

Read More...
Hur man gör en fisk kostym

Hur man gör en fisk kostym

Hur man gör en fisk kostym kan tyckas vara omöjlig uppgift. Men med några få enkla steg och en del kreativitet, kan du göra det bästa fisk kostym runt. Vare sig det är för en pjäs eller Halloween, kommer dessa tips guida dig om hur man gör en fisk ko

Read More...
Hur man gör en mamma kostym

Hur man gör en mamma kostym

Halloween är en perfekt tid för små häxor, spöken, troll och mumier. Nöj dig inte med färdigköpta dräkter i år, eftersom lära sig hur man gör en mumie kostym är snabbt och enkelt. Det vita materialet gör ett lätt ses kostym för barn och det finns ing

Read More...
Hur man gör en Loincloth kostym

Hur man gör en Loincloth kostym

Hur man gör en Loincloth kostym. Inte bara Tarzans sätt klänning, har höftskynke i olika former burits av både primitiva stammar, som vill identifiera sig med de fattiga och som en kostym. Här finns flera sätt att göra en räddningsplanka. Saker du be

Read More...
Hur man gör en Zorro kostym

Hur man gör en Zorro kostym

Hur man gör en Zorro kostym. Att göra en Zorro kostym är en av de enklaste saker i världen att göra! Halloween närmar sig, är det dags att börja tänka på hur du aktiverar den genomsnittliga Joe till en käck spanska Robin Hood. Allt som krävs är lite

Read More...
Hur man gör en Hagrid kostym

Hur man gör en Hagrid kostym

Hur man gör en Hagrid kostym. Hagrid är mycket älskade halv jätte i Harry Potter-serien. Vi träffas först honom att föra den nyligen föräldralösa Harry till Dursley hem. Klä sig som Hagrid kan vara en stor uppgift. Han är "nästan dubbelt så lång som

Read More...
Hur man gör en Grinch kostym

Hur man gör en Grinch kostym

Hur man gör en Grinch kostym. "Du är en genomsnittlig en Mr Grinch ..." Denna populära låten har blivit mer spel sedan den senaste Hollywood anpassning av den ursprungliga Dr Seuss tecken som ville mer än något att förstöra julen. Grinchen gör e

Read More...