Hur man gör en marockansk Fabric Tak

In Hem
Advertisement

Hur man gör en marockansk Fabric Tak

Nämna Marocko trollar omedelbart upp bilder av utomhusmarknader, hem med nyckelhåls fönster, förgylld kant och praktfulla tyger. Om du älskar exotiska marockanska stil men inte har tid eller pengar att besöka, anpassa den till ditt sovrum med en draperad tak.

Oavsett vad din stil, lägger till en draperad tak drama, färg och mjukhet till ett sovrum. Även om marockanska inte är din kopp te, kan härma sina eleganta tak ger en trött sovrum en överraskande lyft.

Saker du behöver

 • Marockansk stil tyg: satäng, glänsande, broderat, flytande, etc.

  sax

  Fray stoppvätska

  Paintbrush brush~~POS=HEADCOMP

  Stege

  stål häftstift

  gummiklubba

Välj ett tyg i en rik färg för ditt sovrum marockansk stil. Indiska blått, djup guld, rika apelsiner och röda, eller till och med djup purpur fungerar bra. Du kan också välja en mönstrat tyg, så länge som mönstret är liten. Större mönster kommer inte att dyka upp i swags.

Skär tyget i strimlor ca 4 inches bred och en halv gång så länge ditt tak. Till exempel, om ditt tak mäter 11 fot lång, bör tygremsor vara 16 fot 6 inches lång.

Måla kanterna av varje vävremsa med fransar-stop vätska. Detta hindrar bitarna från nötning och ser ojämn. Klipp bort alla herrelösa trådar med sax.

Placera en stege i mitten av rummet. Om du har ett tak ljus, använda den som mittpunkten för tyget.

Tack tygremsor till taket i en cirkel runt armatur. Hammare i cirka tre stift per band för att hålla dem från att falla. Stål hammare slår bör fungera bra för att hålla upp lätt drapering tyg som satin.

Flytta ut cirka 5 fot från armatur och fixera tygremsor till taket där också, även i ett cirkulärt mönster. Varje remsa bör skapa en liten bylte, hänga lite bort från taket.

Flytta till kanterna på taket och fixera tygremsor till taket precis ovanför gjutning. Återigen bör varje vävremsa hänga ner från taket bara något.

Tips

Du kan också swag tyget längd- eller bredden från en vägg till en annan.

Om du inte har en central armatur, överväga att installera en liten ljuskrona med flamfri ljus. Du kan också helt enkelt skruva en dekorativ metallplatta i taket för att se ut som i mitten av en blomma.

Rengör tyget varannan vecka eller varje månad med en handhållen damm buster. Detta eliminerar damm och insekter som kan bo i tyget.

Låt aldrig glödlampor för att vila direkt mot tyget. När drapering, hänga tyget ca 10 inches från nakna glödlampor och 6 inches från glas fixturer.

You may also read!

Hur man gör rep Från Fabric

Hur man gör rep Från Fabric

Oavsett om du behöver för att göra rep för nödsituationer eller dekorativa skäl, att veta hur man gör en provisorisk rep av tyg är en bra färdighet att ha. Du kan använda alla typer av tyg, men repet kommer endast att vara lika stark som tyget som an

Read More...
Hur man gör en marockansk bäddsoffa Använda Reclaimed Lumber

Hur man gör en marockansk bäddsoffa Använda Reclaimed Lumber

Spridningen av det brittiska imperiet förde ett brett utbud av nya möbler till inhemsk inredning, inklusive exotiska och förföriska moriska divan. Medan används i andra kulturer, "moriska" blev den dekorativa term som omfattar denna marockanska

Read More...
Hur man gör en marockansk Wedding Blanket

Hur man gör en marockansk Wedding Blanket

Marockanska bröllop filtar är i ropet just nu! Men, eftersom de tar så lång tid att göra, kan en handgjord filt kosta en vacker slant att köpa. Den goda nyheten är att du kan göra din egen autentiska utseende marockanska bröllop filt i mycket mindre

Read More...
Hur du gör din egen Fabric Karniser

Hur du gör din egen Fabric Karniser

Om du funderar på att uppdatera ett rum i ditt hus, kan fönster behandlingar göra en enorm inverkan. Men vill vi att våra rum att vara lätt och luftig. Borta är våra mormödrar "tunga draperier som gör ett rum mörk och dyster. Fönsterslag lägga ett st

Read More...
Hur du gör din egen Fabric Whitener

Hur du gör din egen Fabric Whitener

Med tiden, tyger få smutsiga och förlorar sin ljusstyrka. Medan klorblekning är en populär tyg blekmedel, är det också giftig och kan förstöra några kläder inte tillämpas på rätt sätt. Lägga hemlagad tyg whiteners till tvätt erbjuder ett attraktivt a

Read More...
Hur man gör en fransk Fabric Bread Basket

Hur man gör en fransk Fabric Bread Basket

Du kan skapa en klassisk fransk tyg brödkorg eller väska, med bara några enkla band och dekorativa tyger. Även om dessa korgar visas på provensalska matbord, kan du använda en för att hålla smink på din fåfänga eller hantverk leveranser av din symask

Read More...
Hur man gör en marockansk Floor Couch

Hur man gör en marockansk Floor Couch

Förvandla ditt vardagsrum, sovrum eller andra fritidsaktiviteter utrymme till ett slags "Marrakesh Express" genom att skapa din egen marockanska våningen soffa. Sådana soffor är i allmänhet - du gissade det - låg på marken och inte har en back.

Read More...
Hur man gör Armor Av Fabric

Hur man gör Armor Av Fabric

Dräkter som involverar chainmail rustning kan använda riktiga chainmail, men en hel del ansträngning kan sparas genom att använda tyg i stället. Vissa tyger kan användas för att skapa en illusion av chainmail utan kostnad och vikt inblandade. Du kan

Read More...
Hur man gör strumpor från Fabric

Hur man gör strumpor från Fabric

Strumpor finns i en mängd olika längder och färger. En galen, vild-färgad par strumpor tillägger stil och individualitet till en annars tråkig arbete outfit. Andra föredrar funktionalitet eller utseende vanliga vita, bomull tubsockor. Athletic strump

Read More...