Hur man gör Tjock Hampa Armband för killar

In konsthantverk
Advertisement

Hampa är ett billigt naturfiber som kan användas för att skapa armband och andra smycken. Hampa kommer i många olika färger och är vattentät, vilket gör det lätt för killar att göra ett sätt uttalande och samtidigt njuta av aktiviteter som bad och surfing. Hampa är också tillgänglig i större diametrar som är idealiska för att skapa tjocka armband.

Basic hampa Armband

En grundläggande hampa armband för killar använder en råbandsknop. För att armbandet tjock, måste du köpa en sladd som är åtminstone 3 mm i diameter. Behärska denna knut innan du går vidare till mer avancerade hampa armband tekniker, såsom sicksack.

Saker du behöver

Hampa rep, vilken färg som helst, minst 3 mm tjock

sax

Tejp eller säkerhetsnål (tillval)

Steg 1

Skär en sträng av hampa som är 4 gånger längre än den längd du vill den färdiga armbandet. Till exempel, om du vill ha en 7-tums armband, skär en 28-tums sträng av hampa.

Steg 2

Skära en sträng av hampa som är 12 gånger längre än längden av armbandet. Med andra ord kräver en 7-tums armband en en 84-tums sträng av hampa.

steg 3

Vik varje sträng på mitten. Knyt fyra längder av hampa tillsammans med en överhandsknop genom att bilda en halv tum slinga. Hålla botten av slingan med en hand när du lindar upp på slingan över och runt strängarna av hampa. Pull spänd. Ordna hampa så att de två kortare strängarna är i centrum, med en lång tråd på varje sida. De kortare strängarna kommer att bli basen av armbandet, medan de längre strängarna kommer att användas för knytning.

Dricks

Om du vill, tejpa hampa till ett bord eller stift hampa dina byxor med en säkerhetsnål höger vid knutna slingan. Detta kommer att stabilisera hampa som du knut.

steg 4

Korsa vänster strängen under de två centrum strängarna, och sedan under den högra strängen.

steg 5

Passera rätt strängen under två centrum strängar; sedan upp genom hålet och över den vänstra sladden. Detta skapar den första halvan av den råbandsknop.

steg 6

Korsa vänster strängen under två centrum strängarna, sedan över rätt sladd.

steg 7

Korsa höger strängen över centrum, och sedan ner genom hålet och under vänster sladden. Dra spänd och säkra knut.

steg 8

Upprepa steg 5 till 8 för att fortsätta att göra fyrkantiga knop runt armbandet. Arbetet tills armbandet är önskad längd.

Dricks

Som armbandet förlänger flyttar bandet eller säkerhetsnål till en av de sista knop du bundna att stabilisera armbandet som du arbetar.

steg 9

När armbandet är önskad längd, trimma änden med sax lämnar en till två inches av hampa.

steg 10

Att knyta armbandet, sätt en till två inches av överskott hampa genom öglan på den motsatta änden av armbandet. Knut överskottet hampa runt slingan.

armband Modifieringar

När du behärskar grundläggande råbandsknop hampa armband, experimentera med andra typer av knutar och utsmyckningar såsom pärlor.

Zigzag hampa armband

Denna ändring skapar knutar som är höger och vänster diagonaler. När skapas med tjock hampa, är resultatet en design som är manligt och tålig även under ansträngande aktiviteter. Dessa diagonala knutar bildar en sicksack med enkelsträngar av hampa flytande mellan dem.

Saker du behöver

Hampa rep i valfri färg, åtminstone 3 mm tjocka Sax Tejp eller säkerhetsnål (tillval)

Steg 1

Klipp två delarna av hampa, varje 80 inches lång. Vik varje sträng på mitten. Knyt fyra längder av hampa tillsammans med en överhandsknop, bildar en slinga.

Steg 2

Linda andra hampa strängen från vänster under och runt den första strängen från vänster. Dra sladden för att dra åt knuten.

steg 3

Upprepa det andra steget med den tredje delen från vänster, och sedan med den fjärde strängen från vänster.

steg 4

Justera knoparna så att de bildar en diagonal som går från övre vänstra till nedre högra hörnet. Observera att strängen som var den första strängen till vänster är nu den fjärde strängen till höger.

steg 5

Omvänd ordning knutar genom att knyta den tredje delen från vänster runt den fjärde strängen från vänster.

steg 6

Knyt den andra strängen från vänster runt den fjärde strängen; upprepa sedan med den första strängen till vänster.

steg 7

Justera knutar så att de bildar en diagonal som sträcker sig från det övre högra hörnet till det nedre vänstra. Lägg märke till att du fortsätter att knyta knutar ungefär samma sträng av hampa. Att strängen bildar den sicksackform.

steg 8

Upprepa steg 2-7 för att bilda en sicksack längs hela armbandet.

steg 9

När armbandet är önskad längd, trimma änden med sax lämnar en till två inches av hampa.

steg 10

Att knyta armbandet, sätt en till två inches av överskott hampa genom öglan på den motsatta änden av armbandet. Knut överskottet hampa runt slingan.

Två färg hampa armband

Du kan köpa hampa i sin naturliga ljusbrun färg, men färgade hampa finns också. För att göra en tvåfärgad hampa armband, skär två bas strängar av hampa som beskrivs i det första steget i grund hampa armband. Kom ihåg att dessa trådar blir mestadels osynlig, så färgen är inte så viktigt.

Skär en hampa sträng av färg A som är 6 gånger längden av den färdiga armband, sedan skära en hampa sträng av färg B som är sex gånger längden på armbandet. Fortsätt med steg 3-10 i grund hampa armband för att skapa två färger armband.

Hampa armband med pärlor

Välj en pärla storlek med ett hål stort nog för att passa genom de två grund delarna av hampa. Upprepa steg 1-8 i grund hampa armband att vara armbandet och göra en råbandsknop. När du har avslutat steg 8, skjut en pärla på de två grund strängarna. Skjut pärlan ända fram till den sista knut du gjort, fortsätt sedan knytning. Den hampa kommer att linda runt kulorna, som håller dem på plats. Placera pärlor jämnt hela armbandet.

Dricks

Hampa armband med pärlor använder mindre hampa sladd än armband utan pärlor eftersom du binder mindre knop.

You may also read!

Hur man gör en hampa armband med pärlor

Hur man gör en hampa armband med pärlor

Hampa är en naturlig fiber som kan användas för att göra attraktiva armband, halsband och andra smycken. Crafters kan skapa olika mönster genom att ändra pärlor, den typ av knutar som används och färgen på hampa sladden. Hampa sladd är billig och kan

Read More...
Hur man gör olika Hampa Armband Designs

Hur man gör olika Hampa Armband Designs

Från vänskap armband till hår omslag, är grundläggande knutar används i en mängd olika konst och hantverk projekt. En av de mest populära sätten att använda knop är i skapandet av hampa armband. Genom att använda en kombination av knyta, fläta och in

Read More...
Hur man gör en hampa armband två färger

Hur man gör en hampa armband två färger

Hampa armband är hållbara, vattentäta armband gjorda av hampa sträng eller rep. Hampa material ger dessa armband en naturlig, jordnära utseende. Även hampa ofta kommer i en brunaktig färg, kommer hampa sträng även i andra färger. Använd olika färger

Read More...
Hur man gör en Hampa Surfer Bracelet

Hur man gör en Hampa Surfer Bracelet

Hampa armband är en populär smycken tillbehör i surfer kultur på grund av den vattentäta natur hampa och att en hampa armband, om den görs rätt, kommer inte från handleden, även i de mest extrema aktiviteter. Att göra en hampa armband själv är en pro

Read More...
Hur man gör en Hampa Belt

Hur man gör en Hampa Belt

Om du är bekant med hur man gör hampa tillbehör, såsom armband och halsband, då vet du att hemping ibland kan verka som en svår uppgift - men ni förstår också hur givande det är att avsluta en hampa projekt, särskilt efter att investera en hel del ti

Read More...
Hur man gör en justerbar armband

Hur man gör en justerbar armband

Göra en justerbar armband är en ganska enkel uppgift. Det finns massor av stilar, är detta det enklaste en, och kan varieras i färg och pärla stilar. Saker du behöver Nylon eller läder sladd pärlor spacer pärlor Behag sax Linda sladden runt handleden

Read More...
Hur man gör Tjock yoghurt utan Förtjockningsmedel

Hur man gör Tjock yoghurt utan Förtjockningsmedel

Grekisk stil förtjockade yoghurt är en omväxling från standard yoghurt. Om du vet hur man gör traditionell yoghurt hemma, kan du göra tjock yoghurt samt, utan att lägga till special förtjockningsmedel. Vissa kommersiella varumärken lägga majsstärkels

Read More...
Hur man gör en sladd armband

Hur man gör en sladd armband

Att göra en sladd armband är ett kreativt sätt att öka din samling av levande och färgstarka modeaccessoarer. Utforma din egen armband sparar också tid och pengar som krävs för en direkta köp. Fråga vänner och familj sina favoritfärger att välja mots

Read More...
Hur man gör en Jelly armband

Hur man gör en Jelly armband

Gelé armband har varit ett populärt sätt uttalande sedan 1980-talet. Med hjälp av gelé armband för musikprogram, bröstcancer överlevande och sprider positiva budskap, de är mer populära än någonsin. Istället för att köpa dessa armband färdiga i butik

Read More...