Hur man håller buggar bort dina köksväxter

In Trädgård
Advertisement

Du är inte den enda som finner färska hemodlade grönsaker för att vara en välsmakande behandla. En mängd olika skadeinsekter kan också rikta din köksträdgård, förvandla din välskötta rader av växter i en allt-du-kan-äta buffé. Vidta åtgärder för att försvara trädgården, med hjälp av ett brett utbud av kulturella och kemiska utrustning för att hålla insekter bort av växter så att du kan njuta av en frodig, riklig grönsaker skörd.

Locka nyttiga insekter

Inte alla buggar är skapade lika. Vissa insekter är faktiskt bra i krig mot skadedjur. Detta omfattar hundratals olika typer av parasitsteklar. Dessa getingar hjälpa till att kontrollera skalbaggar, flugor, larver, bladlöss och många andra vanliga skadedjur. När de är närvarande i tillräckligt antal, kan nyttiga insekter hålla skadegörare på friska, låga nivåer.

För att attrahera parasitsteklar, försöka plantera följande ettåriga. Pollen från dessa anläggningar är magneter för dessa hjälp insekter:

  • Dill (Anethum graveolens)

Mejram (Origanum Majorana - typiskt odlas som en årlig, men det kan överleva som en perenn i US Department of Agriculture anläggningen hardiness zoner 9 och 10)

Gurkört (Borago officinalis)

Brudslöja (sommarslöja)

Varning

Undvik att använda breda, icke-selektiva bekämpningsmedel. Dessa bekämpningsmedel inte bara döda skadedjur men också parasitsteklar, honungsbin, fjärilar och andra viktiga insekter.

Spraya med vatten

Innan vi övergår till hårdare behandlingar, prova vanligt vatten. En stark tryckvåg av vatten från en trädgårdsslang kan slå av och dödar många vanliga skadedjur, inklusive bladlöss och vita flygare. Ofta, överlevande buggar är inte kunna återgå till värdväxten när de är rubbas från anläggningen.

Dricks

Glöm inte att spraya undersidan av bladen. Buggar dölja ofta i dessa områden.

Strö kiselgur

Diatoméjord görs från krossade resterna av kisel fossil. Det resulterande pulvret har små, vassa kanter som stöter bort och dödar mjuka arbetsföra insekter, såsom bladlöss och trips. Kiselgur är också användbar mot större skadedjur, såsom kackerlackor, sniglar.

Damm ett tunt skikt av kiselgur på exponerade växternas yta för att skydda mot foliage- och stam-ätande insekter. Eller skapa en cirkel av kiselgur runt basen av en anläggning för att avvärja myror, sniglar och liknande skadedjur.

Dricks

Använd naturlig kvalitet eller livsmedelskvalitet kiselgur.

Varning

Bära en ansiktsmask och skyddsglasögon vid hantering av kiselgur. Det fina pulvret kan irritera ögon, mun och lungor vid förtäring.

Blanda en hemmagjord Insekts

Istället för att köpa en kommersiellt beredd bekämpningsmedel från en trädgård butik eller plantskola, blanda en hemlagad soppa i köket. Följande recept använder tvål för att döda insekter på kontakt, medan tillsats av kryddiga örter repellerar och skyddar mot framtida insekts problem.

Saker du behöver

Vitlök Lök mixer eller matberedare torkade, pulveriserade cayennepeppar Mätbägare Cheesecloth eller kök sil Sprayflaska Mätning sked flytande diskmedel

Steg 1

Placera en lök och vitlök glödlampa i en matberedare eller mixer.

Steg 2

Blanda örter i en fin, flytande massa.

steg 3

Tillsätt 1 tsk torkad, pulveriserad cayennepeppar.

steg 4

Häll i 1 liter kranvatten.

steg 5

Låt blandningen dra i åtminstone 60 minuter, men helst över natten.

steg 6

Häll blandningen genom ett köks sil eller en bit av ostduk och in i en ren, tom sprayflaska.

steg 7

Tillsätt 1 msk flytande diskmedel. För bästa resultat bör du använda en naturlig, biologiskt nedbrytbar tvål att undvika att lägga onödiga kemikalier i din köksträdgård.

steg 8

Blanda omsorgsfullt.

steg 9

Spraya lösningen på dina köksväxter, beläggning alla exponerade ytor av anläggningen.

Dricks

Kryddig tvålinsekts kan lagras i upp till sju dagar är i ditt kylskåp. Efter att blanda upp ett nytt parti om du behöver behandla dina växter igen.

För mer information om insektsbekämpning, besök Hur man håller buggar ur din trädgård naturligt och billigt och blommor att plantera för att hålla buggar ur trädgårdar.

You may also read!

Hur man håller buggar ur din dörr

Hur man håller buggar ur din dörr

Få saker förstöra en trevlig eftermiddag avkopplande hemma som den arga surrande invaderande insekter. Buggar smyga ofta in genom öppna dörrar eftersom de letar efter en snabb måltid och fastna på insidan när dörren är stängd. Killing invaderande svä

Read More...
Hur man håller buggar borta när Camping

Hur man håller buggar borta när Camping

Buggar inte bara irriterande för campare; vissa kan orsaka allvarlig sjukdom. Genom att sätta upp din campingplats i ett bra läge och med hjälp av kommersiella eller hemgjorda insektsgifter, kan du hålla buggar i schack och njuta av naturen i fred. O

Read More...
Hur man håller buggar bort av Corn

Hur man håller buggar bort av Corn

När insekter tillåts invadera dina ax, kan de förstöra den gröda som du har arbetat hela våren och sommaren att växa. Insekter som angriper majs inkluderar majs earworm, majsborrare, majs glansbaggar, RCA buggar maskar och nattfjärilar. Förhindra att

Read More...
Hur man håller buggar ur din trädgård naturligt och billigt

Hur man håller buggar ur din trädgård naturligt och billigt

Flera arter av leddjur gynnar grönsaksodlingar som en primär källa till mat. Tyvärr kan stora populationer av dessa buggar härja i trädgårdar. Att hålla skadedjur av grödor behöver inte innebära att använda potentiellt farliga kemikalier och bekämpni

Read More...
Hur man håller buggar borta från utomhus ljus

Hur man håller buggar borta från utomhus ljus

En av de värsta sakerna sitter utanför på kvällen är att behöva handskas med buggar svärma runt lampor. Det finns några teorier om varför buggar flyga in ljus, inklusive navigering förvirring. Insekterna vill följa den ljusaste ljus på himlen, som br

Read More...
Hur man håller buggar borta från ljus inuti Vårt hem

Hur man håller buggar borta från ljus inuti Vårt hem

Det gamla uttrycket "dras som en mal till en flamma" understryker det faktum att fel dras till ljus. Om en insekt kommer in ditt hem, kan det flyga direkt till dina armaturer. I många hem, kan det inre av en armatur med likna en död mal kyrkogår

Read More...
Hur man håller buggar ut ur huset Naturligtvis

Hur man håller buggar ut ur huset Naturligtvis

Insektsbett och stick är en avigsida av sommaren. Det finns gott om kemiska repellenter, men många människor har börjat ifrågasätta säkerheten för att använda dessa produkter flera gånger. Lyckligtvis för dem som är oroade över användningen av insekt

Read More...
Hur man håller buggar av min jordgubbar

Hur man håller buggar av min jordgubbar

Jordgubbar är en populär frukt att plantera i hemmet trädgårdar eftersom de tar upp väldigt lite utrymme, är vackra att titta på, och om det tas om hand på rätt sätt, kan ge fylligt saftiga jordgubbar. Jordgubbar är känsliga för skador från insekter.

Read More...
Hur man håller buggar av min Peach Tree

Hur man håller buggar av min Peach Tree

Få saker är mer irriterande eller irriterande än att upptäcka ett stort antal buggar härjar och ödelägger på persika träd. Enligt den Clemson University samverka förlängning, det finns ett antal insekter som orsakar skada på persika blommor, frukt, l

Read More...