Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Ford Focus

In bilar
Advertisement

Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Ford Focus


Bränslepumpen för 2001 Ford Focus är installerad i bränsletanken själv. Installera en ny pump kräver att du tar bort tanken från bilen och ta bort den gamla pumpen från tanken först. Med tanke på Focus kompakta form, kräver du att koppla andra komponenter från bilen och använda specialverktyg, i vissa fall, vilket gör detta ett svårare jobb än på några andra fordon.

Saker du behöver

Vakuumpump

Gasbehållare

pallbockar

domkraft

trä lagerbockar

däck järn

Rycka

socket förlängning

Avgassystem mount borttagningsverktyg

Tång

Skruvmejsel

Träkloss / planka

Ford hållarring verktyg

Gummi bränslepump tätning

Förberedelse

Sifon bort så mycket bränsle som möjligt om du inte kan vänta tills bränsletanken är nästan tom från att köra bil, använda en vakuumpump eller annan sifon verktyget och deponera bränslet i en bensindunk.

Öppna påfyllningslocket på sidan av bilen och ta bort numret 12 säkringen från säkringslådan. Starta bilen och vänta på att stanna ute, tryckavlastning bränslesystemet. Stäng av tändningen och koppla den negativa batterikabeln.

Lyft den bakre delen av bilen, stödja den på jack eller pallbockar och blockera framhjulen med stoppklossar. Demontera båda bakhjulen.

Tank / Pump Removal

Lossa avgasfläns vid avgassystemets front genom att ta bort muttrarna bakom det flexibla röret. Demontera avgasvärmeskölden genom att ta bort sina platta mutterfästanordningar med en flänsmuttern skiftnyckel och lossa monteringsgummi vid de främre och bakre ändarna av avgassystemet (detta kräver ett specialverktyg).

Flytta den bortkopplade avgassystemet under bilen så det är klart av bränsletanken. Stödja systemets front med en annan pallbock och stödja den bakre änden med bilens bakfjädringen tvärbalken.

Koppla påfyllningsröret och ventilationsslangen från tanken; lossa sina klämmor med en skruvmejsel eller tång. Koppla kolkanistern genom att dra upp sina ånga slangar, släppa kopplingen på slangen trycker metallklämman och lyfta kapseln uppåt.

Koppla bränsleledningarna från bränslefiltret; bända ut insatsen för att frigöra beslagen.

Höj en domkraft med en träbit under tanken, skruva isär tankband med en skiftnyckel och en socket förlängning, haka remmarna och sänka tanken med domkraften.

Koppla bränsleledningarna från bränslepumpen modulen; Använd en liten skruvmejsel för att frigöra linjernas passande klackar. Notera att bränslematningsledningen kontakten har ett vitt band medan returledningen kontaktdonet har en röd band.

Skruva modulens stoppringen. Du kan använda en oljefilterbandnyckel eller stora polygrip, men en särskild Ford utfärdat serviceverktyg (310-069) rekommenderas.

Återkalla den övre luckan för den aktuella pumpen och avsändare enheten och mata dess ledningar ut genom hålet. Vänd pumpen och avsändare enheten moturs och dra ut enheten från bränsletanken. Ta bort gummitätningen på pumpens periferi.

Tank / pumpinstallation

För in bränslepumpen i bränsletanken. Se till att pumpen är ordentligt i tanken slå sedan medurs för att fästa den i tanken.

Anslut den övre luckan för pumpen och vrid den så pilarna på pumpenheten och bränsletanken laguppställningen. Installera en ny gummitätning på bränslepumpen, sedan installera och dra åt stoppringen med samma verktyg som du tagit bort den med.

Anslut bränsleledningarna till tanken och lyfta tillbaka på plats på bilen med domkraften. Haka banden på plats och fäst dem med bandet bulten.

Anslut bränsleledningarna till bränslefiltret, med samma röda / vita band som vägledning för anslutningarna bränslepumpen. Installera kolkanistern och anslut tankröret och ventilationsslangen till tanken med sina klämmor.

Manövrera avgassystemet på plats och anslut monterings gummin, värmeskölden och avgasfläns.

Anslut bakhjulen och sänka bilen. Häll bränslet tillbaka till tanken genom påfyllningsröret på sidan och anslut batterikabeln och bränslepumpen säkringen.

Vrid tändningsnyckeln till "On" läge i ca 10 sekunder, stänga av den och upprepa två gånger till repressurize bränslesystemet.

You may also read!

Hur man installerar en bränslepump på en 1994 Ford Ranger

Hur man installerar en bränslepump på en 1994 Ford Ranger

Ford Ranger är en populär liten pickup som har överlevt tidens tand. Många har valt att äga här lastbilen för sina fördelar i bränsleekonomi över de större lastbilar ute. Gör din egen reparationsarbeten är inte bara mer kostnadseffektivt, men kan ge.

Read More...
Hur tar jag bort Stereo på en 2001 Ford Focus?

Hur tar jag bort Stereo på en 2001 Ford Focus?

2001 Ford Focus erbjöds i tre olika karosstyper; tredörrars halvkombi, kombi och fyradörrars sedan. LX och SE trim paket kom standard med en 2,0-liters, 110 hk fyrcylindrig motor. Den sportigare ZX3 och ZTS modeller fick 20 extra hästkrafter från 2,0

Read More...
Hur man byter en transmissionsrem på en 2001 Ford Focus ZX3

Hur man byter en transmissionsrem på en 2001 Ford Focus ZX3

2001 Ford Focus ZX3 kom utrustade med en 2,0-liters dubbla överliggande kamaxlar motor. Cam timing styrs av en variabel kam-kedjehjul placerad på avgas kamaxeln. Under motordrift, kan datorn ombord styr avgasnocken timing genom att öppna och stänga e

Read More...
Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Chevy Malibu

Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Chevy Malibu

Bränslepumpen i din 2001 Chevy Malibu ligger i bränsletanken. För att byta ut pumpen, ta bort bränsletanken för att få tillgång till bränslepumpaggregatet ligger på toppen av tanken. Pumpen är inuti kassetten tillsammans med bränslenivån sändande enh

Read More...
Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Mazda 626

Hur man installerar en bränslepump på en 2001 Mazda 626

2001 Mazda 626 kom standard med en 2,0-liters fyrcylindrig motor och en manuell eller automatisk växellåda. Bränslepumpen är placerad i bränsletanken, så måste du ta bort bensintanken att serva bränslepumpen. Byte av bränslepumpen är en engagerad job

Read More...
Hur man installerar en ny styrväxel i en Ford Focus

Hur man installerar en ny styrväxel i en Ford Focus

Ford introducerade Focus med 2000 års modell och den första generationen varade i 7 år innan den andra generationen infördes för 2008 års modell. Den ursprungliga levereras som en sedan, halvkombi och vagn, men halvkombi och vagn misslyckades för en

Read More...
Hur man installerar Kontroll vapen för en 2005 Ford Focus

Hur man installerar Kontroll vapen för en 2005 Ford Focus

År 2005 hade Ford Focus in sitt sjätte årsmodell. Infördes 1999 i Nordamerika som en 2000 modell, Focus genomgick några år till år ändras. Focus är en framhjulsdriven bil som använder främre upphängningsarmar upphängda av McPherson fjäderben. Även om

Read More...
Hur man installerar en Motor Mount på en Ford Focus

Hur man installerar en Motor Mount på en Ford Focus

Ford Focus är en fyrcylindrig ekonomi bil som var först tillgänglig som en 2000 modell och fortfarande säljs nya och med 2010 med mindre förändringar. Focus utnyttjar en tvärmonterad motor som driver framhjulen. Motorn är kopplad till bilens hopfogad

Read More...
Hur man installerar en bränslepump i en båt

Hur man installerar en bränslepump i en båt

Hur du installerar en bränslepump i en båt beror på flera saker, bland annat om bränslepumpen är en elektrisk bränslepump eller en vakuumpump. Det finns likheter i installationen av varje liksom skillnader. Processen att montera och installera en brä

Read More...