Hur man kan bli av bikupor eller utslag

In Hälsa
Advertisement

Hives är en hudutslag som kommer plötsligt. Huden blir röd och flammig och små upphöjda welts som ser ut som myggbett dyker upp överallt. Även bikupor är sällan farligt det kan vara ganska obekvämt, fula och besvärliga. Ibland, nässelutslag försvinner nästan lika snabbt som den såg ut. Andra gånger kan nässelutslag stanna kvar i åratal eller tom decennier. Här är några åtgärder som kommer att ge lindring.

Saker du behöver

Antihistamin H-2-blockerare Istillbehör

Behandla symptomen

Utesluta gift ek eller gift, murgröna eller sumak. Dessa växter har en olja som irriterar huden orsakar "kontakteksem." De orsakar en ful, sipprar utslag varhelst kroppen har kommit i kontakt med dem. Nässelutslag och andra vanliga utslag i allmänhet är röda och fläckiga, men inte sippra. Om du har gått i skogen och har en kliande, sipprar utslag du förmodligen har kommit i kontakt med en av dessa växter. Följ länken nedan i avsnittet Resurser.

Se till att du inte är i fara. Nässelfeber är ofta ett tecken på en allergisk reaktion. Om du har svullnad i halsen eller svår andnöd, kan du komma ner med en allvarlig allergisk reaktion. Om dina bikupor bli stora bård, kan det också vara ett tecken på ett allvarligt problem. Gå till sjukhuset direkt.

Sätt is på området. Om dina bikupor är bara på ena sidan av kroppen, kan du använda en påse med is insvept i en handduk hushållspapper. Om du är täckta med nässelutslag, kan du få viss lättnad från att ta ett mycket kallt bad.

Ta ett anti-histamin. Histamin produceras i kroppen är en av de viktigaste utlösare av bikupor. Over-the-counter antihistamin difenhydramin säljs under varumärket Benadryl är snabbgående och kan hjälpa orsaka dina bikupor att avta.

Ta en h-2 blockerare. En H-2-blockerare, såsom Zantac, används ofta för att behandla magen och matsmältningsbesvär, men kan också hjälpa behandla bikupor.

Få någonstans att expandera. Hives kan orsakas av stress, miljöallergener, sjukdomar och födoämnesallergier. Sluta äta, gå någonstans tyst och ta några djupa andetag. Detta kommer förmodligen att få dig bort från avtryckaren och ge dig en chans att tänka på vad som orsakade kuporna.

Behandla orsaken

Utesluta en viral orsak. Även mindre virus kan ibland orsaka nässelfeber. Om du kom ner med en influensa eller kall tre till fem dagar innan du fick nässelutslag, är det antagligen orsaken. Utslagen bör försvinna inom ett par dagar.

Tänk på eventuella psykologiska orsaker. Både kroniska och akuta spänningar kan orsaka nässelfeber. Har du varit under mycket stress eller sätta i en obekväm situation nyligen? Ibland anslutningen är uppenbart - till exempel, om du får några mycket dåliga nyheter och omedelbart bryta ut i ett utslag, är utslag nästan säkert stressinducerade. I andra fall är orsaken lika uppenbar. Försök mediterar, att undvika stressiga situationer och vila mycket.

Tänk på eventuella allergiska orsaker. Födoämnesallergier är en av de vanligaste orsakerna till bikupor. Det kan vara ett livsmedel som du inte brukar äta, eller en ny allergi du utvecklar något du äter. Om du tror att du kan få allergiska nässelutslag, hålla en matdagbok. Skriv ner allt du äter i en anteckningsbok och märker om din utslag återkommer eller blir värre inom några minuter till några timmar efter en måltid.

Tänk på hudirriterande. Ibland kan vissa tvättmedel, lotioner och även tvålar orsaka bikupor. Försök att tvätta kläder i parfymfria tvättmedel och använder en allergivänliga tvål.

Gå till doktorn. Om du inte har kunnat hitta orsaken och fortfarande har utslag, kan din läkare att kunna hjälpa dig att behandla sjukdomen.

Tips

De flesta utslag är inte farliga. Det finns dock ett antal livshotande sådana som kräver omedelbar medicinsk vård. Se länken nedan för en lista.

You may also read!

Hur man kan bli av en Candida Utslag

Hur man kan bli av en Candida Utslag

En Candida utslag kan visas var som helst på kroppen och även inom en bebis blöja. Även känd som candidiasis, dessa utslag visas när det finns uppdelning av hudens yttre lager eller när det finns en kemisk obalans i kroppen. Candida trivs i mörka och

Read More...
Hur man kan bli av Poison Oak Utslag & Itch

Hur man kan bli av Poison Oak Utslag & Itch

Utomhus är full av hisnande skönhet, frisk luft och äventyr. Men med alla de bra saker utomhus medför, finns det några dåliga saker läggs till mixen. Poison oak kan ta vad som var en rolig dag och förvandla det till veckor av elände. När man kommer i

Read More...
Hur man kan bli av buggar eller kvalster och damm från afrikansk konst och möbler

Hur man kan bli av buggar eller kvalster och damm från afrikansk konst och möbler

Många människor dekorera sitt hem med afrikanska konstföremål och möbler. Sedan 19-talet, när kolonialismen medfört många afrikanska föremål i europeiska hem, har afrikanska föremål och möbler varit vackra konversation bitar. Det är viktigt att hålla

Read More...
Hur man kan bli av Gnats eller fruktflugor skadedjur utan kemikalier

Hur man kan bli av Gnats eller fruktflugor skadedjur utan kemikalier

Även den mest tilltalande bit frukt kan förstöras genom närvaron av irriterande knott eller fruktflugor. Gul till mörkbrun färg med röda ögon, är fruktflugor vanligt förekommande i kök och runt soptunnor. Besprutning ditt kök med kemiska bekämpningsm

Read More...
Hur man kan bli av Gnats eller fruktflugor

Hur man kan bli av Gnats eller fruktflugor

Även fruktflugor ibland nonchalant dubbade "knott" - i synnerhet "banan knott" eller "frukt knott" - detta är faktiskt ett fall av felaktig identitet. Medan skadedjur kommer från samma familj, hemsöka de levande utrymmen på o

Read More...
Hur man kan bli av en Heat Utslag från garvning

Hur man kan bli av en Heat Utslag från garvning

Värmeutslag - ofta kallad värmeutslag - är ett vanligt tillstånd som är ett resultat av utökad exponering för höga heat. Porer bli igensatta, förlorar kroppen sin förmåga att effektivt kyla ner sig, vilket i sin tur orsakar överskottsvärme i huden. D

Read More...
Hur man kan bli av sveda eller smärta på händerna efter kapning Hot Peppers

Hur man kan bli av sveda eller smärta på händerna efter kapning Hot Peppers

Någonsin märker att timmar och ibland dagar efter du skär en jalapeno eller annan spansk peppar, fingrarna fortfarande brinna? Dessa snabba tips kommer att hjälpa dig bli fingrarna av denna irritation. Saker du behöver rengöringssprit icke-latexhands

Read More...
Hur man kan bli av en värme Utslag

Hur man kan bli av en värme Utslag

Det vetenskapliga namnet för värmeutslag är Miliaria rubra. Det är också känt som värmeutslag. Värmeutslag är ett tillstånd som är ganska vanligt, särskilt när det är varmt och fuktigt. Det kan drabba människor i alla åldrar, men små barn och spädbar

Read More...
Hur man kan bli av bikupor

Hur man kan bli av bikupor

Även bin kan vara ganska bra i pollinera växter i din trädgård, med bikupor i närheten av ditt hus kan vara en verklig olägenhet och konstant surrande av närliggande bin kan hålla vem som helst på kanten, särskilt de som har akuta allergier mot bin.

Read More...