Hur man kan minska ditt kolesterolvärde

In Hälsa
Advertisement

Alla vet att förhöjt kolesterol leder till blockerade artärer och hjärtsjukdomar. Men många människor är inte medvetna om att kolesterolhalten i blodet har skjutit upp, eftersom det ofta finns några tydliga symtom. Oangenämt överraskad av dina senaste blodtestresultat? Bättre ta dessa steg till hjärtat.

Ät mer hälsosamt

Minska ditt fettintag till 30 procent av det dagliga kaloriintaget. (En lägre fetthalt skulle bäst rekommenderas av en läkare.)

Minska mängden mättat fett du förbrukar. Mättade fetter kommer att driva upp din kolesterol mer än något annat livsmedel. De finns i livsmedel som härrör från animaliska källor och vissa tropiska växter - till exempel, marmorering och oputsad fett i kött, kyckling hud, smör, mejeriprodukter och kokosolja.

I stället för mättade fetter och transfetter (se tips), ersättnings små mängder fleromättade fetter och, i synnerhet, enkelomättade fetter som olivolja, raps och oljor mutter.

Sänka mängden kolesterol i kosten till mindre än 300 mg per dag. Kolesterol finns i livsmedel med animaliskt ursprung, såsom kött, fågel, fisk, skaldjur, äggula, ost, glass och helmjölk. När man äter kött, minska din portion. Växla till lättmjölk och undvika förädlade köttprodukter.

Ät mycket frukt, grönsaker och fullkornsprodukter, livsmedel som tenderar att vara låg fetthalt och tät på näringsämnen.

Träna regelbundet

Motion i 30 minuter minst fyra gånger i veckan. Även två 15-minuters eller tre 10-minuters motion raster är bra.

Införliva fysisk aktivitet i ditt dagliga liv. Ta trapporna. Få av bussen tidigt eller parkera längre bort från entréer än vanligt.

Upprätta ett program för regelbunden, intensiv motion. Att hitta en övning kompis kommer att inspirera dig att nå dina mål.

Gå ner i vikt

Sprider även en liten mängd vikt hjälper sänka kolesterolnivån. Gå ner i vikt genom långsamma, långvariga dietförändringar och regelbunden motion, inte av en kraschdiet.

Undvik beredda magra och nonfat livsmedel som innehåller mycket socker. Du måste sänka din totala kaloriintag samt dina fett kalorier, och många av dessa produkter innehåller mycket kalorier.

Du kanske vill leta efter ett strukturerat program som erbjuder stöd och professionell expertis, en som hjälper dig att förstå och förändra beteendemönster.

Tips

För vuxna över 20 år gammal, är den idealiska kolesterolhalten i blodet mindre än 200 mg / dl, medan nivåer över 200 mg / dl anses förhöjd.

Det finns två typer av kolesterol i blodet: low-density lipoprotein (LDL), som kommer att täppa dina artärer, och high-density lipoprotein (HDL), som hjälper kroppen rensa ut kolesterolhalten i blodet.

Fysisk aktivitet bidrar till att stärka ditt hjärta och kan öka förhållandet mellan HDL till LDL.

Att identifiera fetter, kom ihåg att de flesta mättade fetter är fasta vid rumstemperatur. Enkelomättade fetter tenderar att vara flytande vid rumstemperatur, men hårdnar när kylda.

Begränsa ditt intag av transfetter, eller transfettsyror, som sänker HDL och höjer LDL. Transfett finns i kommersiella bakverk såsom kakor och kex och i snabbmat.

Schemalägga regelbundna fysiska tester och rådgöra med din läkare innan de antar en ny diet eller träningsprogram.

You may also read!

Hur man kan minska ditt barn stöd i North Carolina

Hur man kan minska ditt barn stöd i North Carolina

North Carolina domstolar som underhållsbidrag baserat på North Carolina Child Support riktlinjer, som tar hänsyn till de inkomster båda föräldrarna tillsammans med medicinska försäkringskostnader, dagis kostnader och extraordinära kostnader. Med tide

Read More...
Hur man kan minska ditt nyhetsflöde på Facebook

Hur man kan minska ditt nyhetsflöde på Facebook

Din Facebook News Feed visar statusuppdateringar och aktivitet för alla dina Facebook-vänner. Facebook-användare med en hel del vänner kommer att finna att deras nyhetsflöde blir belamrad upp snabbt. Att organisera din Facebook-profil, kan du dölja i

Read More...
Hur man kan minska ditt badkar för att göra en duschkabin

Hur man kan minska ditt badkar för att göra en duschkabin

Om du planerar att vända den gamla badkar i en ny duschkabin, är ditt första projekt att ta bort den gamla badkar. Detta tar upp till en dag eller mer för att slutföra beroende på vilken typ av badkar du äger. Det första du ska göra är att klippa bad

Read More...
Hur man kan minska din kropp tjock delen

Hur man kan minska din kropp tjock delen

Letar efter sätt att minska ditt kroppsfett procent och få en smalare kropp? Beläst på som jag ger dig tips och råd om hur man kan minska din kropp tjock delen. Saker du behöver Diet Näring Träning Hälsosamma vanor Gör det till en vana att dricka mer

Read More...
Hur man kan minska, återanvända och återvinna aktiviteter för barn

Hur man kan minska, återanvända och återvinna aktiviteter för barn

"Avfall inte, vill inte," är en fras du förmodligen har hört förut och är tillämplig när lära barn hur man kan minska, återanvända och återvinna objekt hemma och på andra håll. Utbilda barn om vikten av att skära ner på avfall, hur det gör ont a

Read More...
Hur man kan minska en DUI till våt Reckless Charge

Hur man kan minska en DUI till våt Reckless Charge

I vissa DUI fall i vissa stater, kan du uppgörelse med åklagaren att en mindre avgift. En "våt vårdslös" kostnad är i huvudsak en vårdslös (icke-skada) drivande laddning med den extra del av att vara "våt", det vill säga full. Det bety

Read More...
Hur man kan minska dina eBay avgifter så mycket som möjligt

Hur man kan minska dina eBay avgifter så mycket som möjligt

Jag kan berätta för er att minska kostnaderna är ett mycket hårt arbete. Jag ofta letar efter nickels och Dimes. Men jag vet dessa nickels och dimes lägga till upp till riktiga dollar, som har en stor effekt på min nedersta raden. Som en eBay säljare

Read More...
Hur man kan minska en fastighetsskatt Bill

Hur man kan minska en fastighetsskatt Bill

Enligt National Skattebetalarna unionen (NTU), bör mer än hälften av alla husägare gäller att minska sin fastighetsskatt räkningen. De uppskattar att så många som 60% av hushållen är över bedömas på grund av skrivfel, felaktig fastighets beskrivninga

Read More...
Hur man kan förbättra ditt intellekt

Hur man kan förbättra ditt intellekt

Undrar hur man kan förbättra ditt intellekt, nästan alla organ vill vara smartare, behålla mer information och kunna lösa komplexa problem i en snabb takt. Öka din sinnen förmåga att förstå och orsaken kan ha några stora fördelar, så vem skulle inte

Read More...