Hur man lagar pilgrimsmusslor

In Mat & Dryck
Advertisement

Även om det finns tre typer av kammusslor, endast två är allmänt konsumeras i USA - bay och havet kammusslor. Båda dessa typer är i allmänhet säljs ut ur skalet och rengöras. Detta innebär att endast adductor muskeln - den elfenbensfärgad, köttig del - på pilgrimsmussla tillagas och ätas. Den huvudsakliga skillnaden mellan bukten och havet kammusslor är storlek, vilket påverkar hur de kokas.

tillagningsmetoder

Kammusslor väl till både torr- och fuktig värme tillagningsmetoder, och deras delikata, söta kött lämpar sig för antingen hög eller låg temperatur tillagningsmetoder. Detta innebär att rätt tillagningsmetod för pilgrimsmusslor beror till stor del på storleken av kammusslor och hur de serveras.

scallop Storlek

Större kammusslor, havet kammusslor, är väl lämpade för alla typer av tillagningsmetod, medan mindre pilgrimsmusslor, bay kammusslor, är bättre lämpade för matlagning metoder som inte kräver laga kammusslor individuellt. Till exempel, bay kammusslor väl till tjuvjakt, bakning eller stekning, medan havet kammusslor kan portion, bakade eller sauterade, men de är också väl lämpad för grillning eller pan-brännande.

Struktur

Hög värme tillagningsmetoder, såsom pan-brännande eller gassande, används för att producera en sear på pilgrimsmusslor. Den höga temperaturen bryner köttet och ger mjuk kött extra textur, genom spröd utsidan. Den meatiness av havet kammusslor håller sig väl till denna behandling, medan bay kammusslor lätt kan få sin naturliga smak överväldigad med denna typ av behandling.

Fuktig värme tillagningsmetoder bevara den naturliga sammetslen konsistens av skaldjur och hålla köttet fuktig och söt. Som en mjukare tillagningsmetod, både havet och bay kammusslor dra nytta av denna matlagning metod.

smaksättnings Scallops

Scallops kan kryddas före, under eller efter tillagning. Den porösa kött innebär att kammusslor absorberar smaker med minimal tid. Den känsliga sötma på pilgrimsmussla kan vara lätt överväldigad dock så låt inte kammusslor marinera under en längre tid - inte mer än 30 minuter. Efter marinering, laga kammusslor som du skulle vanligt, un-marinerade kammusslor.

Krydda idéer omfattar:

Krossade chili flingor, vitlök, sesamolja och malet ingefära

Rosmarin och citronskal

Senapspulver, cayennepeppar, torkad timjan och malet grön lök

Vitvinsvinäger, färsk dragon och hackad schalottenlök

Matlagnings kammusslor

Bay kammusslor

Stjäla eller ånga bay kammusslor, eller, om så är nödvändigt, snabbt stek dem. Långvarig koktider kan leda till overcooked, tuffa, sega bay kammusslor som har förlorat sin naturliga sötma och saftighet.

Stjäla bay kammusslor:

Kombinera en kopp fiskbestånd, en kopp vitt vin, en krossade vitlöksklyfta och en kvist färsk timjan i ett brett bottnad kastrull. Ta blandningen koka på hög värme, lägg sedan till en halv till 1 pund av bay pilgrimsmusslor.

Rör kammusslor, sedan stänga av värmen och täck pannan, låta kammusslor sitta i 3 till 7 minuter. Fler kammusslor kommer att kräva en längre vilotid. Ta bort kammusslor från vätskan med en hålslev.

Minska tjuvjakt vätska med hälften och tillsätt 2 msk smör och 1 tsk citronsaft. Krydda med salt och peppar och häll såsen över kammusslor.

Sea Scallops

Havet kammusslor är köttig nog att stå emot de textur förändringar som sker på grund av pan-brännande, gassande eller grillning. Den större storleken innebär också pilgrimsmussla är mindre risk att bli överväldigad med andra kryddor.

Till pan-dropp havet kammusslor:

Pat torka havet kammusslor med en pappershandduk; klappa dem torra hjälper dem brun bättre.

Värm en rostfritt stål eller gjutjärn stekpanna på hög värme. Tillsätt 1 till 2 matskedar smör och en matsked olivolja, och minska värmen till medelhög. Tillsätt 1 tesked hackad vitlök, 2 teskedar apelsinskal och 1 1/2 tsk färsk rosmarin till det smälta smöret.

Placera kammusslor, flata sidan nedåt, i den varma, kryddat smör och olja. Sear i 3 till 5 minuter, ostörda, till brun botten på pilgrimsmussla. Vänd kammusslor med hjälp av tång, strö kammusslor med salt, och täcka, sänka värmen till låg. Koka i ytterligare två till fem minuter, ta sedan bort kastrullen från värmen och låt vila i 5 minuter.

Test för doneness

Pilgrimsmusslor är helt klar när deras inre temperatur läser 125 till 130 grader Fahrenheit. Däremot kommer kammusslor fortsätta tillagningen efter att de tas bort från värmen. För att förhindra överkokning, ta bort kammusslor när deras inre temperatur står 115 grader F, och låt dem vila 2 till 5 minuter före servering.

Testa den inre temperaturen med en snabb läsning termometer är inte alltid praktiskt, särskilt med bay kammusslor. I dessa fall, tecken på doneness inkluderar en mild åtstramande på pilgrimsmussla. Köttet blir också ogenomskinlig och vitt.

You may also read!

Hur man lagar pilgrimsmusslor med Pasta

Hur man lagar pilgrimsmusslor med Pasta

Kammusslor laga snabbt i en stekpanna, som ger dem deras gyllenbrun färg. Matlagning kammusslor ordentligt håller skaldjur fuktig och smakrik. Tillsatsen av färska grönsaker, örter och kryddor till skålen lägger till fler smaker till pasta och pilgri

Read More...
Hur man lagar pilgrimsmusslor utan olja eller smör

Hur man lagar pilgrimsmusslor utan olja eller smör

Pilgrimsmusslor är ömma medaljonger av skaldjurs muskel som också är en bra källa till protein, vitaminer och mineraler. Flera metoder kan användas för att laga dessa skaldjur, inklusive bakning, stekning och sauteing, och varje metod är ett utsökt s

Read More...
Hur man lagar pilgrimsmusslor på grillen

Hur man lagar pilgrimsmusslor på grillen

Pilgrimsmusslor är blötdjur som lever på havsbotten. Enligt University of Delaware, pilgrimsmusslor har en distinkt skal med fransig kant, även om de vanligtvis säljs redan skalade. Du kan köpa havet kammusslor färska eller frysta. Räkna med att få m

Read More...
Hur man lagar Kronärtskockor

Hur man lagar Kronärtskockor

Kronärtskockor är en stor grönsaker och lätt att tillaga och är faktiskt den oöppnade blomknopp av en tistel-liknande anläggning. De är tillgängliga året runt, men deras topp tid är från mars till maj. Saker du behöver Kronärtskocka Citron juice Smör

Read More...
Hur man lagar en perfekt biff

Hur man lagar en perfekt biff

En stor biff ger en mycket tillfredsställande måltid. Men en biff som är långt kan vara hård, torr och mycket smaklös. Alla röda köttätare ber sjunka tänderna i det perfekt kokta och medellång-sällsynta biff. Men många människor inte vet hur man laga

Read More...
Hur man lagar en stek i en gjutjärn stekpanna

Hur man lagar en stek i en gjutjärn stekpanna

År sedan tog jag en matlagning klass från en man som hänvisade till sig själv som "en kock till stjärnorna." År att spendera sina dagar kokar ihop allt från confiterad till stekt kyckling för Hollywood A-Listers finslipade sin förmåga att produc

Read More...
Hur man lagar Yak

Hur man lagar Yak

Jakar är stora, lång bombarderade, behornade djur hemma i Asien och liknande bison i Nordamerika. Folken i Mongoliet, Nepal och Tibet domestice jak att ge kött, mjölk, päls, cookfire bränsle och transport. Gräs-matade jakar ge smak kött, nära nötkött

Read More...
Hur man lagar Broccoli

Hur man lagar Broccoli

Hur man lagar Broccoli. Broccoli är en mångsidig grönsak som är tillgängliga året runt. Du kan koka, ånga det, stek eller stek det. Här är några förslag - enkel, bekväm och bekymmersfri - för hur man njuta av denna underskattade veggie på olika sätt.

Read More...
Hur man lagar kyckling

Hur man lagar kyckling

Hur man lagar kyckling. Cook kyckling och har en stor måltid till ett bra pris. Kyckling är ganska låg fetthalt och full av protein. Följ dessa tips för att laga kyckling i en mängd olika sätt. Saker du behöver Ugn, fritösen eller grilla tillagnings

Read More...