Hur man lagar Squab

In Mat & Dryck
Advertisement

Hur man lagar Squab


Squabs få förolämpade när du ihop dem med duvor, eftersom de är uppvuxna med dig i åtanke. Uppvuxen i bekväma, torra boende, komplett med en fluga område, och matas en rik, balanserad säddiet av majs, havre och ärter, dessa fåglar är långt ifrån deras scrappy kusiner i parken. Dynan aldrig lämna boet, så att de har gott om tid att bygga en tjock, rik lager av sammets fett, och bara tillräckligt med kött för att tjäna en lycklig diner vardera. Liksom de flesta delikatesser, har dynan en sådan ren, delikat smak, är något mer än ett par färska örter överflödig.

Saker du behöver

Pappershandukar

Olivolja

Kosher salt

Nymalen svartpeppar

Hela färska örter eller aromatiska ingredienser

kök garn

Fett

Gjutjärn stekpanna eller kastrull rostfritt stål

Tång

Flat tallrik (tillval)

Sked

stektermometer

Vitt vin eller lager (tillval)

Träslev

Grädde, vid rumstemperatur (tillval)

Ta bort dynan från kylskåpet och placera den på en skärbräda. Skölj håligheten och utsidan av dynan med kallt rinnande vatten och klappa den torr inuti och ut med hushållspapper.

Trimma bort eventuellt löst hängande fett från dynan och kassera den. Täck dynan med ett tunt lager av olivolja och krydda det i hålrummet och ut med kosher salt och nymalen svartpeppar.

Sätt färska, hela örter eller en aromatisk ingrediens eller två i kaviteten, om så önskas. Ett par av timjan, rosmarin och salvia kvistar kommer att göra både dig och dynan glad.

Knyt ihop benen med kök snöre. Du behöver inte göra en fullständig ben-body-wing tross av fågeln, bara knyta ihop benen för att göra brännande det lättare och att förhindra örter från att falla ut ur kaviteten.

Värm ugnen till 425 grader Fahrenheit. Värm några matskedar av fett i en gjutjärn stekpanna eller kastrull av rostfritt stål på medelhög värme i några minuter, eller tills det skimrar i ljuset. Du kan använda något fett, men bara använda hela smör om du använder lika delar olja med det.

Placera dynan i pannan bröstsidan nedåt. Sear dynan på alla sidor tills den har en gyllenbrun, polerade glöd, ca 2 minuter totalt. Ta tag i dynan med tång för att vrida den i pannan.

Placera gjutjärn stekpanna på mitten rack i ugnen, om du använder en. Om du använder en kastrull av rostfritt stål, överföra dynan till en flat tallrik och placera den på mitten rack i ugnen. Häll av fettet i pannan och släng den.

Steka dynan i ca 15 minuter, tråckla det en gång med en sked halva tiden. Ta bort dynan från ugnen när låret tillagas i den tjockaste delen, men fortfarande rosa. Bara göra ett litet snitt i låret för att kontrollera det om du inte kan berätta genom att titta.

Ta bort dynan från stekpanna eller skålen och vila den på en tallrik om du vill göra en enkel pan sås. Sked av fett om du använder en gjutjärn stekpanna och släng den. Om du har använt en ugnsform, sked av fett och skrapa återstående drippings tillbaka i pannan av rostfritt stål.

Placera stekpanna eller panorera över medelhög värme. Häll i ca 2 msk vitt vin eller lager och skrapa botten med en träslev för att lyfta fastnat bitar, eller fond, från det.

Häll ca 1 kopp lager eller buljong i pannan för varje dynan och föra den till en koka. Minska vätskan till hälften och stänga av värmen.

Rör tillräckligt med utrymme temperatur grädde för att få en slät konsistens och smak. Justera kryddningen behov med kosher salt och nymalen svartpeppar.

Tips

Sear dynan i renderade Anka fett att lägga till ytterligare en dimension till smaken av dynan.

US Department of Agriculture rekommenderar matlagning fjäderfä till ett minimum inre temperatur av 165 F.

You may also read!

Hur man lagar Kronärtskockor

Hur man lagar Kronärtskockor

Kronärtskockor är en stor grönsaker och lätt att tillaga och är faktiskt den oöppnade blomknopp av en tistel-liknande anläggning. De är tillgängliga året runt, men deras topp tid är från mars till maj. Saker du behöver Kronärtskocka Citron juice Smör

Read More...
Hur man lagar en perfekt biff

Hur man lagar en perfekt biff

En stor biff ger en mycket tillfredsställande måltid. Men en biff som är långt kan vara hård, torr och mycket smaklös. Alla röda köttätare ber sjunka tänderna i det perfekt kokta och medellång-sällsynta biff. Men många människor inte vet hur man laga

Read More...
Hur man lagar en stek i en gjutjärn stekpanna

Hur man lagar en stek i en gjutjärn stekpanna

År sedan tog jag en matlagning klass från en man som hänvisade till sig själv som "en kock till stjärnorna." År att spendera sina dagar kokar ihop allt från confiterad till stekt kyckling för Hollywood A-Listers finslipade sin förmåga att produc

Read More...
Hur man lagar Yak

Hur man lagar Yak

Jakar är stora, lång bombarderade, behornade djur hemma i Asien och liknande bison i Nordamerika. Folken i Mongoliet, Nepal och Tibet domestice jak att ge kött, mjölk, päls, cookfire bränsle och transport. Gräs-matade jakar ge smak kött, nära nötkött

Read More...
Hur man lagar Broccoli

Hur man lagar Broccoli

Hur man lagar Broccoli. Broccoli är en mångsidig grönsak som är tillgängliga året runt. Du kan koka, ånga det, stek eller stek det. Här är några förslag - enkel, bekväm och bekymmersfri - för hur man njuta av denna underskattade veggie på olika sätt.

Read More...
Hur man lagar kyckling

Hur man lagar kyckling

Hur man lagar kyckling. Cook kyckling och har en stor måltid till ett bra pris. Kyckling är ganska låg fetthalt och full av protein. Följ dessa tips för att laga kyckling i en mängd olika sätt. Saker du behöver Ugn, fritösen eller grilla tillagnings

Read More...
Hur man lagar kyckling lår

Hur man lagar kyckling lår

Kyckling är en sund och ekonomiskt val för måltider. Följande artikel diskuterar hur man lagar kyckling lår. Saker du behöver 12 kycklinglår 1 kopp smör vid rumstemperatur 1/2 rödlök, finhackad 2 msk. olivolja 4 vitlöksklyftor, hackad 1 msk. curry pu

Read More...
Hur man lagar italienska Rice

Hur man lagar italienska Rice

I de norra delarna av Italien, är ris en häftklammer. Carnaroli är italienska kortfibrig vitt ris som är känd för sin konsistens. Jämförelsevis större än italienska Arborioris har Carnaroli ris en yttre krämig konsistens och inre fasthet. Arborio är

Read More...
Hur man lagar kotletter

Hur man lagar kotletter

"Kotlett" avser ett par rätter, mestadels kokkon stekt i smeten eller brödsmulor. Den vanligaste kotlett är bara en tunn nedskärning av kött --- särskilt fläsk eller kalv. Dessa rätter tar bara ett par minuter att steka upp och erbjuder kocken m

Read More...