Hur man planerar ett byggprojekt

In Hem
Advertisement

Hur man planerar ett byggprojekt


Den viktigaste ingrediensen att framgångsrikt slutföra ett byggprojekt i tid och inom budget är ofta en tanke på minst uppmärksamhet. Utan en detaljerad, korrekt och koncis byggprojekt och tidsplan, kan ditt projekt få snabbt utom kontroll. Oavsett vilken storlek ditt projekt är, kan du tillämpa de grundläggande principerna för hur man planerar ett byggprojekt för att se till att allt går smidigt. När du känner till grunderna, kan du få så detaljerad som du behöver för att vara att tillgodose behovet av projektet.

Saker du behöver

 • blyertspenna

  Papper

  Material leverans uppskattning

  Arbetare tillgänglighetsschema

  Underleverantör schema (om tillämpligt)

  inspektionsschemat

  tillståndsschema

  Schemaläggningsprogram (om så önskas)

Rita sex linjer på papper från vänster till höger. Du behöver utrymme mellan raderna för att skriva, och det är bäst om du stänger av papper i sidled (liggande layout) så att dina linjer är så länge de kan vara.

Märk raderna enligt följande: ". Tillåt" "avsnitt", "Material", "Arbetare", "Sub", "inspektion" och

Skriv startdatum för projektet till vänster på sidan och den planerade slutdatum på höger sida.

Skriv ner i storleksordningen byggandet av sektioner som måste ske för att slutföra projektet på linjen som är märkt "Avsnitt". Till exempel, om du bygger ett garage, kommer din linje har följande skrivet på det: "Förbered plats, gräva grunden, bildar fundamentet, häll fundament, konstruera ram, elektriska och finish."

Identifiera på snittlinjen när (vid vilken tidpunkt) varje del måste kompletteras med för dig att träffa ditt projekt slutdatum. Identifiera vilka datum du rimligen kan börja varje avsnitt också. Till exempel kan du börja bilda din foundation medan du fortfarande gräva det om du har tillräckligt med utgrävningen klar.

Gå till nästa rad, "Material" och skriva ner vilka material kommer att behövas för att slutföra varje del av sektionen. Titta på din material leverans uppskattning ark (detta är den tid mellan beställning och leverans) och skriva ner de datum du behöver för att placera order så att varje material levereras i tid för starten av nästa del av sektionen.

Planera "Arbetare" och "Sub" ihop rader. På dessa linjer måste du lägga de tillgängliga datum för att få besättningar du behöver (snickare, elektriker, etc.). Du kan schemalägga dina egna arbetare, eller så kan du behöva rådfråga din underleverantör schema så att du vet när de har åtagit sig att vara tillgängliga för ditt projekt, eller hur mycket varsel de behöver för att schemalägga en besättning. Se till att du skriver ned start- och slutdatum för den tid besättningar skulle behöva för att slutföra sina jobb.

Gör "Inspektioner" och "tillstånd" linjer samtidigt som du kommer att få sin information från samma källa (din stad, stat eller federala byggavdelningar). Du måste veta vad tillstånd krävs innan arbetet påbörjas för varje avsnitt (och tidsramen för att lämna tillstånd kontra mottagandet), och när inspektioner måste ske innan du tillåts att gå vidare till nästa steg (dvs en form inspektion innan betongen hälls) och tidsramen mellan ringer för att schemalägga en inspektion och ta emot en.

Titta på alla dina linjer och datum som tilldelas varje del av varje rad. Ibland är det bra att fysiskt dra vertikala linjer för att skilja ut datum, vilket gör nästan en tabell av all information. Göra justeringar som behövs för att se till att du har allt organiserat efter datum i den ordning som behövs för att förekomma att få varje del gjort.

Hitta din flyta tid. Detta är den mest avgörande del av hur man planerar ett byggprojekt. Din float är den tid där du skapar en "kudde" av tid i varje del av schemat. Denna kudde är vad som kommer att tillåta dig att stanna på schemat för hela projektet, även om en del faller långt efter. För varje avsnitt, titta på alla tidsramar och identifiera när är den tidigaste tidpunkt kan det startas och senast den skulle vara klar. När du instruerar din fält chefer och arbetsledare, är detta riktlinjen de kommer att använda för att driva arbetet. Ju mer arbete de utför börjar tidigt och slutar före den senaste slutdatum, desto mer av en kudde du måste rymma dagar förlorade mot väder eller missöde. Rådgör med din arbetsledare att komma upp med en realistisk tidsram för hur snabbt han kan driva besättningar att göra arbetet för att uppnå detta.

Tips

När du har din allmänna planen på papper, överväga att använda en av de många byggprojekt schemaläggning och planering eller mallar tillgängliga för datorn. Detta kommer inte bara att göra det lättare att uppdatera när du går, men du kan helt enkelt maila kopior till dina underleverantörer och fält chefer, snarare än tryckta exemplar och måste distribuera dem för hand. Det finns några utmärkta mallar tillgängliga för Microsoft Word (många av dem gratis) eller för mer avancerade behov projekt kolla Microsofts Dynamics programvara, en anpassningsbar lösning för ditt projekt måste med fullt stöd.

Se till att du har en korrekt projektion av den sista dag som en uppgift kan åstadkommas eller om du riskerar över kör projektet budget. En sen uppgift kan påverka planering av allt som kommer efter det och skapa en dominoeffekt av finansiella förseningsavgifter, missade leveranser och kontraktsmilstolpe påföljder.

You may also read!

Hur man planerar ett litet bröllop hemma

Hur man planerar ett litet bröllop hemma

Du har valt att gifta sig i komfort och förtrogenhet av ditt eget hem. Du vill behålla bröllopet liten och intim, men personliga och minnesvärd för familj och gäster. Från fest bakgård grillar till vita tältförsedda formella händelser, små, at-home b

Read More...
Hur man planerar ett bröllop i två veckor

Hur man planerar ett bröllop i två veckor

Att ha en årslång engagemang med gott om tid att planera en utarbetad bröllop är stor men vissa människor inte vill vänta så länge. Om du vill gifta i två veckor, är det fortfarande möjligt att ha en mycket trevlig bröllop. Här är några tips du kan a

Read More...
Hur man planerar ett bröllop mottagning för under $ 500

Hur man planerar ett bröllop mottagning för under $ 500

Gifta kan vara den viktigaste dagen i ditt liv, men du behöver inte spendera tusentals att få den perfekta bröllopsfesten. I en dålig ekonomi kan det vara svårt att motivera att spendera tusentals på din mottagning och en formell affär kan bara lägga

Read More...
Hur man planerar ett seminarium

Hur man planerar ett seminarium

Planerar ett seminarium kräver viss eftertanke i syfte, målgrupp och resultatet du förväntar dig av ditt seminarium. Vare sig i utbildningssyfte eller för att inrätta ett forum för informationsutbyte mellan jämnåriga, är det viktigt att planera ditt

Read More...
Hur man planerar ett bröllop: Projektledning

Hur man planerar ett bröllop: Projektledning

Planerar ett bröllop är spännande, men det kan också vara stressande. Vistas organiserad och effektiv genom att hålla koll på budgeten, möte deadlines och göra en detaljerad att göra-lista kommer att bidra till att minska några av stress inblandade.

Read More...
Hur man planerar ett bröllop

Hur man planerar ett bröllop

Nu när du har återhämtat sig från den förtjusande chocken av din förlovning, ta ett djupt andetag, ta en bärbar dator och din adressbok, och sedan låta nedräkningen till den stora dagen börja! Planerar ett bröllop är inte lätt, men med organisation,

Read More...
Hur man planerar ett skolprojekt

Hur man planerar ett skolprojekt

Planerar ett skolprojekt kan vara ett enkelt och rationellt uppgift om planering och genomförande är väl organiserat och väl genomtänkt i förväg. Medan specifika projekt för studenter kan variera och sträcker sig från experiment med mögel till forskn

Read More...
Hur man planerar ett datum för din man

Hur man planerar ett datum för din man

Ni vet alla varför du älskar honom och älskar att spendera tid med honom. Men vad han verkligen vill göra? Planera ett datum för din man kräver att du tänka på vad han verkligen tycker. Det kan även innebära sida kliva några av dina önskade val. Efte

Read More...
Hur man planerar ett öppet hus Party

Hur man planerar ett öppet hus Party

Ett öppet hus part hålls över en viss del av timmar på ett hem eller ett företag och under den tiden kan du släppa in som de vill. Dessa parter är oftast ganska informellt, och de är ett bra val när du vet att du kommer att ha en hel del gäster i en

Read More...