Hur man reparerar ett trasigt Flex Rör i vatten

In Hem
Advertisement

Hur man reparerar ett trasigt Flex Rör i vatten


Flex röret kan vara PEX-rör eller PVC flex rör, som båda är gjorda av plast polymerer. Flexibla rör kan utveckla spänningssprickor om vecken på ändarna av röret gjordes för hårt. De kan också läcka på grund av felaktiga eller korroderade tätningar. Flex röret är lätt att installera. Den låga kostnaden är en anledning till varför vissa hem byggare och ägare använder den för sina vattenledningar. Reparation PEX och PVC flex rör kan göras av vem som helst.

Saker du behöver

 • PEX-rör cutter

  PEX Crip ring

  Måttband

  Pocket PEX pressverktyg

  Tjockt gummiband

  vice grepp

  bågfil

  Utility kniv

  Pappershandduk

  Styva PVC beslag

  PVC-medium kropp cement

  PVC-primer

  PVC renare

Reparera PEX Tubing

Skär av den del av PEX-rör som är skadad med hjälp av PEX-rör cutter, var noga med att göra snittet så ren som möjligt, utan några grader eller åsar på ytan.

Placera den svarta plastpress ring över änden av slangen som du klipper. Skjut crimpring 1/8-tums ner från slutet av slangen. Sätt PEX passande fäste.

Sätt i PEX-rör slut med crimpring och fastsättning i fickan PEX pressverktyg. Slip ett tjockt gummiband över krimpverktyget att hålla det stängs och hålla PEX-rör i rätt position. Pressa den lilla änden av pressverktyg med vice grepp tills fickan VECKARE är hela vägen stängdes på PEX-rör. Hålla klämma och justering av vice grepp vid behov tills en fullständig krimp görs på PEX-rör.

Kontrollera krusning med en "Go / No Go" mätare. En riktig krusning gör det möjligt för "go" sidan av mätaren att glida över krusade ringen och passar perfekt. Om båda "go" och "ingen go" sidor av mätaren passa över crimpring är krusning för hårt och kommer att orsaka röret eller passande att knäcka under stress. Skär av änden och åter göra ovanstående steg och mäta det att se till att du krusade PEX slangen ordentligt. Om ingen av mätarna glida över krimp, är det för löst och crimp kommer att läcka. Placera PEX med crimpring slut tillbaka i fickan VECKARE och tillämpa mer tryck att strama upp crimp.

Reparera PVC Flex Pipe

Skär av den skadade PVC montering eller rör med bågfil. Skär flex PVC-rör med längden av röret som du byter ut. Försiktigt bort eventuella borrar från klippkanten genom att skrapa dem med en mattkniv.

Torka ändarna av röret med en pappershandduk för att avlägsna damm, smuts eller vatten som kan vara närvarande i PVC flex röret.

Gör en prov passning av PVC flex röret. Det bör glida lätt på kopplingen och gå en-tredjedel av vägen in i uttaget utan större kraft.

Torka av PVC renare på manliga och kvinnliga ändarna av rörskarven för att avlägsna eventuella kvarvarande filmer. Använda dauber på änden av dammsugaren cap. Vänta en minut för att låta det torka. Applicera lila PVC primer till PVC montering med målarkludd på primern locket. Täcka hela ytan av det gemensamma. Placera inte den lila primer på PVC flex röret eftersom det är gjord av mjukare PVC och det kommer att försämra plast.

När primern har torkat, applicera i en cirkulär rörelse ett jämnt lager av PVC cement till beslaget med hjälp av målarkludd på cementlock. Ställa beslaget nedåt. Applicera en liberal vapen cement på utsidan av PVC flex röret. Tryck PVC flex röret i kopplingen samtidigt som ett kvarts varv för att fördela cement jämnt. Håll PVC flex röret och montering tillsammans under en minut för att tillåta cement att binda.

Torka bort överskottscement med torr våt trasa. Låt PVC flex röret och montering sitta i 24 timmar för att tillåta cement att ställa in eller bota. Upprepa denna process för att fästa gemensam till en annan bit av PVC flex rör.

Tips

Använd PVC cement och primer i en väl ventilerad plats.

Inte ominstallera flex röret tills den passerar "go / no go" test för att se till att rören är upp till att bygga kod standarder för att undvika att ta emot böter för felaktig VVS.

You may also read!

Hur man reparerar ett trasigt tomatplanta

Hur man reparerar ett trasigt tomatplanta

Såvida den trasiga delen av en tomatplanta (Lycopersicon esculentum) har frukt på det som du vill spara, är det bäst att beskära brutna grenar för att rädda anläggningens energi. Fastställande av en trasig tomat liknar reparera ett brutet ben. Att la

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt Water Well

Hur man reparerar ett trasigt Water Well

Att reparera en trasig vatten väl vanligtvis kommer att hända på uppkomsten av vintern och pausen uppstår ofta på toppen av brunnen. För att åtgärda detta genom en professionell kommer att kosta uppemot 3-4oo dollar, men med lite kunskap kan du fixa

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt Doorknob Lock

Hur man reparerar ett trasigt Doorknob Lock

Dörrhandtag och lås har utvecklats en hel del under århundraden. Från gjutjärns bultar med gigantiska tangenter till invecklade moderna mekanismer med komplexa interiörer och omprogrammerbara lås. Många dörrhandtag lås av alla slag existerar än idag,

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt champagne Glass

Hur man reparerar ett trasigt champagne Glass

Champagneglas är gemensamma för speciella tillfällen som bröllop, gradering och religiösa ceremonier. Celebrants fylla glasen med drycker och röra ihop dem i fest skålar. Men bara lite för mycket spänning kan lämna ett champagneglas "stam bruten. I s

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt Stair Bana

Hur man reparerar ett trasigt Stair Bana

Med tiden trappsteg kan gå sönder eller skadas från upprepad användning. Det område av slitbanan som tar emot den mest trafik sliter ut först och bryts bort från resten av slitbanan. När detta händer området måste skäras ut och ersättas med nytt trä.

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt kökslåda

Hur man reparerar ett trasigt kökslåda

Köksskåp lådor utstå en hel del användning, och med tiden kommer delar av dessa lådor förfalla. Ofta spåret som lådan glider på kommer att förlora skruvarna och lådan kommer att upphöra att glida, vilket lämnar lådan oförmögen att fungera korrekt. Re

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt glasögonbåge

Hur man reparerar ett trasigt glasögonbåge

Med hjälp av en billig glasögonreparationssats, kan du utföra mindre reparationer på glasögonbågar. Satserna säljs på apotek och järnaffärer. Saker du behöver Snabb bindning lim Ortodontiska Gummiband Förstoringsglas Klart nagellack Glasögonreparatio

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt avgasrör fläns

Hur man reparerar ett trasigt avgasrör fläns

Avgasgrenrör arbeta i mycket straffa förhållanden. De utför avgaser med kärntemperaturer som toppar 1000 grader F från motorn till avgasrören. Många lager och eftermarknads grenrör förbättrar motorns prestanda genom att förbättra bindande och flödesd

Read More...
Hur man reparerar ett trasigt hjul Stud

Hur man reparerar ett trasigt hjul Stud

Byta en trasig hjulbult kan vara ganska lätt, beroende på dess plats: den bakre eller framhjulet. Om hjulbulten bryts på ett framhjul på bilen, måste du ta bort flera delar för att ersätta den trasiga stud. Hjulbulten och lug nut hålla hjulet på ford

Read More...