Hur man ska lösa IP i Python

In Tech
Advertisement

programmeringsspråket Python har många funktioner som förenklar vanliga programmeringsuppgifter. Till exempel tillåter "uttag" modul du enkelt utföra nätverksrelaterade uppgifter. Du kan börja lära hur "uttag" modul fungerar genom att skapa en enkel Python-skript. Ett exempel på ett sådant skript är ett som löser en Internet Protocol (IP) adress. Lösa en IP-adress innebär att översätta den numeriska representation i ett domännamn, till exempel "Python.org." Detta kan vara mycket praktiskt när du har en IP-adress men vill mer beskrivande domännamn.

Saker du behöver

Dator med Python programmering 3,2 språk installerad (se Resurser).

Öppna IDLE textredigerare som kommer med Python nedladdning. IDLE textredigerare finns i Program (eller Program för Macintosh) i Python katalogen. En tom källkod filen öppnas i tomgångstextredigeringsfönstret.

Importera Python-modulen "socket" genom att skriva följande uttalande på toppen av källkoden fil:

import socket

Skapa en sträng som håller IP-adress du vill lösa. Till exempel, för att lösa IP-adressen för maskinen skriptet körs på, skriv in följande uttalande under uttalandet skriven i föregående steg:

IP-adress = '127.0.0.1'

Lösa IP genom att använda "gethostbyaddr" -metoden. Den här metoden returnerar en tuple datatyp som lagrar tre bitar av information. Du kan spara denna tuppel i en variabel som heter "resolvedIP" genom att skriva följande uttalande:

resolvedIP = socket.gethostbyaddr (IPAddress)

Skriv ut domännamnet för löst IP. Domännamnet är det första elementet i tuppeln genereras i det föregående steget. För att skriva ut detta element ut, skriver följande uttalande:

print (resolvedIP [0])

Kör programmet genom att trycka på F5. Programmet skriver orden "Lokal värd" till utgångsfönstret. Detta är domännamnet i samband med IP-adressen "127.0.0.1".

You may also read!

Hur man ska lösa konflikter Lugnt

Hur man ska lösa konflikter Lugnt

Fredlig konfliktlösning kan låta som något som är svårt att lära sig, och ännu svårare att göra. Men nästan alla kan lära sig de grundläggande principerna för fredlig konfliktlösning, helt enkelt genom att följa dessa sju steg. Skapa en reservplan. I

Read More...
Hur man ska lösa en kunds frågan effektivt

Hur man ska lösa en kunds frågan effektivt

Att hålla dina kunder nöjda är en av de största nycklarna till att driva ett framgångsrikt företag. Missnöjda kunder medel förlorade intäkter och en lägre rykte eftersom de berätta för andra om sina erfarenheter med ditt företag. Kraften i kund yttra

Read More...
Hur man ska lösa familjekonflikter

Hur man ska lösa familjekonflikter

Lösa familjekonflikter är avgörande för din familjs lycka och hälsa. I själva verket var familjekonflikter fann att bidra till störningar såsom depression, ångest, beteende och kamratproblem hos ungdomar i en 2014 studie i Journal of Abnormal Child P

Read More...
Hur man ska lösa en tvist med din hälsa försäkringsbolag

Hur man ska lösa en tvist med din hälsa försäkringsbolag

Bara för att din hälsa försäkringsbolag har förnekat ett påstående inte nödvändigtvis innebär att det inte kommer att betala en del eller alla av det. Här är stegen för att svara på ett effektivt sätt att hävda avslag som du känner är inte motiverat.

Read More...
Hur man ska lösa Arbetsplatskonflikter

Hur man ska lösa Arbetsplatskonflikter

Arbetskonflikt är ofta ett resultat av missförstånd, olika individuella mål och värderingar eller närvaron av en ny medlem i gruppen. Enskilda medlemmar kan initiera konflikt som ett medel för att få kontroll och skapa en "vi" mot "dem"

Read More...
Hur man ska lösa konflikter på arbetet

Hur man ska lösa konflikter på arbetet

Lösa arbetskonflikt kräver att hjälpa de anställda involverade identifiera de viktigaste punkterna i strid, och sedan ha en ärlig diskussion om deras intressen och motiv. Du kan sedan gå vidare till att precisera lösningar som underlättar konflikten.

Read More...
Hur man ska lösa anställd anställda Tvister

Hur man ska lösa anställd anställda Tvister

När det är dags att lösa tvister mellan anställda, många chefer inte vet hur man närma sig frågan. Även om det är sant att situationen kan vara obekvämt, är det upp till de ansvariga för att avgöra när en fråga har eskalerat till den grad att det int

Read More...
Hur man ska lösa Play konflikter mellan barn

Hur man ska lösa Play konflikter mellan barn

När barn leker tillsammans, käbbel är oundvikliga. Hur allvarligt dessa konflikter blir beror på hur ansvariga vuxna hantera situationer samt på vad barnen har lärt sig i det förflutna om problemlösning. Även om de flesta barn verkar återhämta sig sn

Read More...
Hur man ska lösa en bänk Warrant

Hur man ska lösa en bänk Warrant

En bänk teckningsoption, även kallad en arresteringsorder utfärdas av en domare eller domare i USA. Denna order ger brottsbekämpande personal befogenhet att gripa en person och placera honom under gripande. Poliser föra ämnet på bänken ordern till do

Read More...