Hur man ska lösa Vertigo

In Hälsa
Advertisement

Vertigo är en medicinsk symptom som kan vara en utmaning att lösa. Medan svindel beskrivs ofta som yrsel, är det faktiskt inte samma sak. Vertigo är en känsla av att snurra runt. Det är ofta ett symptom på innerörat problem och, i sällsynta fall, kan vara ett symptom på allvarligare problem såsom stroke eller blödning. Oavsett orsaken är yrsel upplösning handlar om trial and error. Vanligtvis flera behandlingsmetoder prövas innan svindel är lättad.

Saker du behöver

Läkare

Kiropraktor

Bad

Dramamine

Vestibulära nedsättande läkemedel (Som föreskrivs)

Multi-vitamin

Innan Diagnos Vertigo Behandlingar

Rådgör med din läkare. Medan de allra flesta problem som orsakar yrsel är inte allvarliga, finns det några som kan vara. Dessutom kan yrsel bli handikappande utan behandling.

Byta plats av huvudet. Många vertigo problem är direkt relaterade till halsen kotor, och flytta huvudet runt kan ofta hjälpa till med lägesyrsel.

Ta ett varmt bad eller dusch. Ångan från badet kommer att öppna någon trängsel du kan ha, och som standard hjälp med svindel.

Ligga ner när svindel är riktigt dålig. Medan chanserna att du passerar ut är smal, är det fortfarande en möjlighet. Denna enkla handling kommer ofta hjälpa svindel att passera och få dig tillbaka på fötterna.

Prova över disk Dramamine. Eftersom svindel är ofta relaterade till innerörat, är Dramamine hjälp som en temporär fix. Som vanligtvis används för åksjuka, kan Dramamine hjälpa till med åksjuka som ofta följer med svindel.

Efter diagnos Vertigo Behandlingar

Prova vestibulära nedsättande läkemedel som beställts av din läkare. Dessa läkemedel är mycket effektiva om du har fått diagnosen Ménières sjukdom.

Har din läkare försöka canalith ompositionering att behandla lägesyrsel (BPPV). Detta är den vanligaste orsaken till yrsel för de flesta drabbade, och canalith ompositionering kan ge omedelbar lindring ibland.

Underkasta sig kirurgiska lösningar först efter att du har uteslutit alla andra behandlingsmetoder. För dem med BBPV eller Ménières, är kirurgi en möjlig lösning när svindel inte svarar på andra behandlingar.

Besök en kiropraktor för att få din nacke och ryggrad utcheckad. Skador på halskotorna kan orsaka yrsel, och en bra kiropraktor kan ibland få saker fodrade tillbaka upp.

Justera din kost och vitamintillskott. Nutrition och yrsel är relaterade på många sätt, och en bra multi-vitamin kan lindra symptomen för vissa människor.

Tips

Om du lider av Ménières sjukdom, du också bör eliminera salt från din kost.

Om du lider av illamående på grund av yrsel, kan din läkare ordinera läkemedel för att hjälpa till.

Försök aldrig att själv medicinera för mycket länge med svindel symptom.

Var medveten om några andra symtom som andnöd, bröstsmärtor eller sluddrigt tal, eftersom dessa kan vara tecken på allvarligare problem.

Använd inte en bil eller farliga maskiner samtidigt lider av svindel.

You may also read!

Hur man ska lösa konflikter Lugnt

Hur man ska lösa konflikter Lugnt

Fredlig konfliktlösning kan låta som något som är svårt att lära sig, och ännu svårare att göra. Men nästan alla kan lära sig de grundläggande principerna för fredlig konfliktlösning, helt enkelt genom att följa dessa sju steg. Skapa en reservplan. I

Read More...
Hur man ska lösa en kunds frågan effektivt

Hur man ska lösa en kunds frågan effektivt

Att hålla dina kunder nöjda är en av de största nycklarna till att driva ett framgångsrikt företag. Missnöjda kunder medel förlorade intäkter och en lägre rykte eftersom de berätta för andra om sina erfarenheter med ditt företag. Kraften i kund yttra

Read More...
Hur man ska lösa familjekonflikter

Hur man ska lösa familjekonflikter

Lösa familjekonflikter är avgörande för din familjs lycka och hälsa. I själva verket var familjekonflikter fann att bidra till störningar såsom depression, ångest, beteende och kamratproblem hos ungdomar i en 2014 studie i Journal of Abnormal Child P

Read More...
Hur man ska lösa en tvist med din hälsa försäkringsbolag

Hur man ska lösa en tvist med din hälsa försäkringsbolag

Bara för att din hälsa försäkringsbolag har förnekat ett påstående inte nödvändigtvis innebär att det inte kommer att betala en del eller alla av det. Här är stegen för att svara på ett effektivt sätt att hävda avslag som du känner är inte motiverat.

Read More...
Hur man ska lösa Arbetsplatskonflikter

Hur man ska lösa Arbetsplatskonflikter

Arbetskonflikt är ofta ett resultat av missförstånd, olika individuella mål och värderingar eller närvaron av en ny medlem i gruppen. Enskilda medlemmar kan initiera konflikt som ett medel för att få kontroll och skapa en "vi" mot "dem"

Read More...
Hur man ska lösa konflikter på arbetet

Hur man ska lösa konflikter på arbetet

Lösa arbetskonflikt kräver att hjälpa de anställda involverade identifiera de viktigaste punkterna i strid, och sedan ha en ärlig diskussion om deras intressen och motiv. Du kan sedan gå vidare till att precisera lösningar som underlättar konflikten.

Read More...
Hur man ska lösa IP i Python

Hur man ska lösa IP i Python

programmeringsspråket Python har många funktioner som förenklar vanliga programmeringsuppgifter. Till exempel tillåter "uttag" modul du enkelt utföra nätverksrelaterade uppgifter. Du kan börja lära hur "uttag" modul fungerar genom att

Read More...
Hur man ska lösa anställd anställda Tvister

Hur man ska lösa anställd anställda Tvister

När det är dags att lösa tvister mellan anställda, många chefer inte vet hur man närma sig frågan. Även om det är sant att situationen kan vara obekvämt, är det upp till de ansvariga för att avgöra när en fråga har eskalerat till den grad att det int

Read More...
Hur man ska lösa Play konflikter mellan barn

Hur man ska lösa Play konflikter mellan barn

När barn leker tillsammans, käbbel är oundvikliga. Hur allvarligt dessa konflikter blir beror på hur ansvariga vuxna hantera situationer samt på vad barnen har lärt sig i det förflutna om problemlösning. Även om de flesta barn verkar återhämta sig sn

Read More...