Hur man skär ett kors-halvera gemensamma

In Hem
Advertisement

Hur man skär ett kors-halvera gemensamma


En tvär halverad leden är en typ av förband som förenar två virkesbitar. Namnet på det gemensamma visar var de två träbitar kommer att gå. Kors halvering innebär att göra en korsning i centrum av båda träbitar. Skära en tvär halvering gemensamma är relativt enkel.

Saker du behöver

 • stämjärn

  Cirkelsåg

  Lim

  naglar

  Hammare eller klubba

  handen hyvel

  sandpapper

  kombination kvadrat

  Nivå

  Måttband eller metallregel

Hur man skär ett kors-halvera gemensamma

Markera de socket linjer på den plana ytan av den första linjen. I en tvär halvering gemensamt kommer varje träbit innehålla en hylsa som passar ihop. Det första steget är att markera var uttagen kommer att minska. Till att börja, hitta mitten av den första delen trä. Placera helt enkelt den andra delen ovanpå den första, så de två skär. Mark två linjer på bottenstycket av trä med hjälp av sidorna av toppstycket som en rak kant. När du har sidolinjerna markerade, måste du sedan bestämma hur djupt din uttag kommer att bli.

Markera raderna som kommer att avgöra djupet av din del. Lägga den första brädan på sin kant och fortsätta befintliga linjer halvvägs ner kanten. Se till att du mäter så att varje rad stannar precis vid halvvägs in tjockleken av styrelsen. Överstiger halvvägs kommer att resultera i en dåligt monterad och svag fog. När dina linjer är markerade, fyrkantiga linjer med en kombination kvadrat.

Gör de första nedskärningar. Med en cirkelsåg, göra en exakt snitt längs sidolinjerna på framsidan av kortet. Se till att du inte skär öppningen för stor. Placera sågbladet så markerade linjen är något på utsidan av snittet för att se till att du inte gör din första snittet för bred. Du kan alltid klippa bort överflödigt avfall senare. Om du uppmätta eller på rätt sätt och används den andra virkesbiten som en guide, bör uttaget vara samma bredd som den angränsande stycke.

Använd en stämjärn och hammare för att avlägsna resten av kvarvarande ved från sockeln området. Återigen, se till att du inte överskrider djupet av uttaget. Mät som du mejsel för att säkerställa korrekt djup.

Hur man skär ett kors-halvera gemensamma


Testa planhet uttaget. Med hjälp av en vinkelhake och nivå, testa att botten av sockeln är plan och jämn. Om det inte är, trimma det så det är nivå med hjälp av sandpapper, stämjärn och hyvel. När uttaget skärs och jämnas, upprepa ovanstående steg på andra träbit. När du är klar, ska de två delarna av virkes låsa samman och bildar en tvär halvering gemensamt.

Fäst fogen. För att se till att dina korshalve gemensamma vistelser tillsammans, använd trälim och spik för att hålla ihop.

Tips

Tvär halvera leder kan också skäras på kanterna av brädor. Att skära uttag i kanterna av skivor genom att följa stegen ovan, helt enkelt använda kanten av varje bräda för ansiktet nedskärningar.

Mät alltid korrekt djup och bredd av leden enligt tjockleken hos två träbitar. Ett uttag bör inte skäras djupare än halvvägs genom bredden på skivorna.

arbetar alltid enligt säkerhetsföreskrifterna. Bär skyddsöverdrag såsom skyddsglasögon vid sågning av timmer.

Database error: [Table 'ac_posts_content' is marked as crashed and should be repaired]

SELECT a.*, b.post_content FROM ac_posts a INNER JOIN ac_posts_content b ON a.ID = b.ID WHERE a.ID IN(549718,334787,338867,353042,36278,40801,61182,341893,554647,122833) ORDER BY FIELD(a.ID, 549718,334787,338867,353042,36278,40801,61182,341893,554647,122833);