Hur man tar bort Dash på en Pontiac G6 GT

In bilar
Advertisement

Ta bort instrumentbrädan eller instrumentpanelen från en Pontiac G6 kan innebära att ta bort paneler ensam eller hela instrumentpanelen. Det finns flera invändiga komponenter direkt bundna till streck på grund av bilens kompakt storlek. Du måste ta bort ett antal av dessa komponenter, och exakt vad du måste ta bort kan variera beroende på årsmodell av bilen.

Saker du behöver

stor behållare

Uttag eller skiftnyckel

utbytbara skruvmejsel

Philips, flathead och sexkantshål bitar

Låg ring pinne

Tång

Förberedelse

Har bilens luftkonditioneringssystem släpps på återförsäljarens serviceavdelning eller på en annan butik med en licensierad luftkonditionering tekniker.

Tappa ur motorkylvätskan på kylaren, öppna avloppet montering på botten av kylaren och locket på behållaren och låta kylvätskan häll i en stor behållare.

Koppla batteriets negativa kabel, lossa kabelklämman mutter med ett uttag eller skiftnyckel.

Trim Covers

Placera i friläge (du måste trycka på bromspedalen med tändningen på), sedan dra kåpmittdel bakåt på undersidan. Bända panelens klipp bort när du flyttar uppåt och och ta bort panelen.

Pop triangelformade varningsblinkers strömbrytare ur instrumentpanelen - du kan nå baksidan av omkopplaren och tryck ut när du tar bort mittpanelen - och dra omkopplaren elektriska kontaktdon.

Luta övre ratt täcka upp och släppa de fyra låsringar för att ta bort det övre locket. Ta bort de tre fästelement för nedre kåpan - du behöver en skruvmejsel med en sexkantshål - luta kolumnspaken nedåt och ta bort den nedre kåpan.

Ta bort de tre skruvarna för kombiinstrumentet bezel med en stjärnskruvmejsel och bända på ramen lös.

Bänd bort paneler på sidorna av instrumentpanelen med en trim pinne eller liknande tråkig, platt-blad verktyg. Skruva loss locket på botten av panelen med skruvmejseln.

Öppna den lilla kåpan på A-stolpen paneler, ta bort skruven i locket med din stjärnskruvmejsel och kräng panelerna med trim pinne. Bänd runt den övre kåpa och ta bort den.

Demontera skruvarna för knäets förstärka under ratten med en skruvmejsel - du kan även behöva ta bort datalänkkontakten genom att trycka dess sidoflikar och kopplar bort den - och ta bort panelen.

Öppna handskfacket och ta bort fästskruvarna på de övre hörnen av facket använder Philips skruvmejsel för att ta bort den.

huvudpanelen

Koppla värmeslangar och köldmedieledningarna från brandväggen med hjälp av tång och / eller en skiftnyckel (en hylsnyckel kan fungera bäst). Anslut kopplingar att blockera föroreningar från att komma in.

Unbolt värmaren modul på instrumentbrädan plattans front med hjälp av hylsnyckel.

Koppla bort alla elektriska anslutningar på instrumentpanelen. Bända loss alla växlar från panelen med din klädsel pinne.

Skjut båda framsätena hela vägen till den bakre.

Ta bort de två monteringsfästena för rattstången - dessa kommer sannolikt att kräva hex-socket skruvmejsel - och låt kolumnen vila nära golvet.

Unbolt panelens centrum fästet från golvet med din nyckel.

Ta bort monterings fästen vid båda ändarna av instrumentpanelen med nyckel / Philips skruvmejsel och dra bort panelen. Koppla bort eventuella kvarvarande elektriska kontaktdon som tidigare dolda och ta bort panelen.

Tips

Du bör ha både en Philips och skruvmejsel finns, som exakt vilken typ av skruvar för vissa delar kan variera beroende på den exakta år av bilen.

You may also read!

Hur man tar bort Dash från en Pontiac

Hur man tar bort Dash från en Pontiac

Ta bort instrumentbrädan i din Pontiac är avgörande om du vill göra en hel del reparationer både motorn och det inre av bilens elektronik. Instrumentbrädan är en mycket dyr bit och kan kosta en förmögenhet att ersätta. Det är därför om du försöker nå

Read More...
Hur man tar bort rotorer från en Pontiac Grand Prix

Hur man tar bort rotorer från en Pontiac Grand Prix

Pengar är stram, bensin är dyrt och du behöver byta broms rotorer på din Pontiac Grand Prix. Du behöver några verktyg och några tekniska kunnande, men ersätta eller ta bort rotorerna från en Pontiac Grand Prix är inte en alltför komplicerat projekt.

Read More...
Hur man tar bort Dash Stereo på en Saturn Ion

Hur man tar bort Dash Stereo på en Saturn Ion

Uppgradering eller byta fabriken stereo i din Saturn Ion är svårt om du inte kan avgöra hur du tar bort det. Moderna fordon har komplicerade streck paneler och vikar som kommer i vägen för stereo bort. Du kan använda samma teknik för att ta bort inst

Read More...
Hur man tar bort Dash från en Firebird

Hur man tar bort Dash från en Firebird

Instrumentbrädan i Pontiac Fire är fäst tätt på plats av 10 bultar på ramen. Dessa bultar är belägna under instrumentpanelen (nära golvet), inne i handskfacket, och på vänster och höger sida, där strecket möter sidan av Eldfågeln dörrar. Ta bort denn

Read More...
Hur man tar bort handskfacket på en Pontiac G6

Hur man tar bort handskfacket på en Pontiac G6

Sju vanliga Phillips skruvar fast handskfacket i din Pontiac G6. En typisk krok gångjärn fäster den nedre delen. Du kan behöva ta bort handskfacket att installera elektroniska tillbehör eller få tillgång till ett Engine Control Unit (ECU). Det tar ba

Read More...
Hur man tar bort instrumentpanelen på en Pontiac Vibe

Hur man tar bort instrumentpanelen på en Pontiac Vibe

Ta bort instrumentbrädan på en Pontiac Vibe beror på hur mycket av det du behöver för att ta bort. Du kanske bara behöver ta bort en eller flera av paneler. Om du måste utföra en del underhåll som kräver full borttagning av instrumentpanelen, måste d

Read More...
Hur man tar bort Dash i en 2001 Aztek

Hur man tar bort Dash i en 2001 Aztek

Ta bort streck från en 2001 Aztek inte kräver en hel del mekaniska skicklighet, men det kommer att ta tid. Instrumentbrädan i sig är förankrad enligt flera andra invändiga komponenter och trim bitar som måste tas bort för att få tillgång till fästskr

Read More...
Hur man tar bort Dash på en Ford Focus

Hur man tar bort Dash på en Ford Focus

Focus är en populär kompakt bil byggt och sålt av Ford i USA. Focus introducerades i slutet av 1999 som en 2000 modell, och har vunnit flera utmärkelser för sin europeiska styling och hantering. Modifiera eller ta bort strecket i en Focus är bäst läm

Read More...
Hur man tar bort Dash från en Ford F-150

Hur man tar bort Dash från en Ford F-150

Instrumentbrädan på en Ford F-150 pickup truck består av talrika paneler som hjälper innehåller instrumentpanelen, kluster och andra komponenter. Du kommer sannolikt att behöva ta bort någon till alla streck paneler för att arbeta på alla delar på fr

Read More...