Hur man tar bort svart skokräm

In Hem
Advertisement

Oh ironin i svart skokräm! Det kan ta bort märken från dina skor briljant men få det någon annanstans och du har ganska röran på händerna. Oroa dig inte; skokräm fläckar är långt ifrån permanent. Så länge du har några trasor och grundläggande rengöringsmedel, bör fläckarna vara borta på nolltid.

Saker du behöver

 • Ammoniak

  Diskmedel

  torkdukar

  Bakpulver

  mattan schampo

  Dull skrapa

Ta bort svart skokräm från plana ytor

Häll ett par droppar ammoniak och några kramar av diskmedel i en hink med varmt vatten.

Doppa en trasa i vattnet. Se till att inte blöta duken helt. Bara dämpa den.

Gnugga våt trasa på ytan du vill rengöra. Ammoniaken bör ta svart sko polera bort.

Skölj bort tvålvatten med klart vatten. Torka av ytan med en duk.

Ta bort svart skokräm från Walls

Blöt en trasa lätt. Strö bakpulver på duken.

Gnugga bakpulver trasa på fläcken. Gnugga inte för hårt eller så kan du permanent skada / fläckar på väggen.

Torka bakpulver bort med en ny fuktig trasa.

Torr vägg med en torr trasa. Klappa väggen torr kommer att bidra till att vatten streck inte kvar på väggen.

Ta bort svart skokräm från mattan

Skrapa det fasta materialet bort av mattan med en tråkig instrument såsom en smörkniv. Se till att instrumentet är inte skarp eller du kan skada mattan. Inte över skrapa. Ditt huvudsakliga mål med detta första steg är att ta bort de tjockare lager lack.

Pressa mattan schampo på en svamp eller trasa. Gnugga svamp eller trasa över det färgade området. Ge mattan en bra buskmarker, men inte gnugga alltför kraftigt eller du kan skada din mattans fibrer.

Rensa bort svampen med klart vatten som det börjar att plocka upp fläcken. Om fläcken är särskilt tjock, använd en andra svamp så att du inte recontaminate området.

Suga upp vatten / schampo med torra dukar. Salt kan hjälpa till att absorbera en del av fukten också, men se till att du dammsuger upp saltet när området är torr. Om du inte ordentligt torka din matta, kan mögel bildas.

Tips

Att få skokräm av kläder, bör regelbundet tvättmedel fungerar. Du kan skrubba fläcken direkt med en blandning av vatten och rengöringsmedel först och sedan köra en vanlig tvätt.

Vidta lämpliga försiktighetsåtgärder när du använder rengöringsmedel. Om du har husdjur eller barn, se till att de tas bort från området medan du ren och att du ordentligt tvätta bort alla rengöringsmedel. Vissa rengöringsmedel kan också ge fläckar. Testa renare på en liten undanskymd patch för att se till att det inte missfärgar din matta eller vägg.

Database error: [Table 'ac_posts_content' is marked as crashed and should be repaired]

SELECT a.*, b.post_content FROM ac_posts a INNER JOIN ac_posts_content b ON a.ID = b.ID WHERE a.ID IN(279700,15503,533946,62463,69189,123089,271364,439196,74601,144644) ORDER BY FIELD(a.ID, 279700,15503,533946,62463,69189,123089,271364,439196,74601,144644);