Hur man tråd en elektrisk fläkt med en Relay

In bilar
Advertisement

Konvertera din bil till en elektrisk fläkt systemet har flera fördelar. För en, ta bort fläkten som är monterad på motorn minskar parasitiska drag och kan öka hästkrafter. Dessutom kommer fläktarna endast slås på vid behov, snarare än att köra hela tiden. Dessutom kan du faktiskt få ett bättre kylsystem ur omvandlingen. Den här artikeln använder exemplet med en 1995 Chevrolet Silverado som har elektriska fläktar; här är hur man koppla fläktarna med hjälp av ett relä.

Saker du behöver

Avbitartång

tråd crimpers

Assistent

blå butt kontaktdon

12-volts testlampa

30-amperes relä

Rött, svart, grönt, gult och brunt 18-gauge tråd, 20-meters längder

On / off knapp, 12 volt

Borra och borr

3/8-tums Ratchet och uttag

ringanslutningar

Självgängande skruvar

Blå flatstift, manligt och kvinnligt

buntband

Pop huven och hitta en plats för att montera reläet. Detta är förmodligen enklaste på kärnan stöd, eftersom det är nära till fansen samt bekväma för kabeldragning.

Montera reläet på monterings plats med hjälp av borr och självgängande skruv.

Jorda varje fläktmotor genom att köra den svarta kabeln från fläktmotorn till chassit av fordonet, med hjälp av en fabriks bult om möjligt. Crimp en ring terminal till änden av tråden, och skruva isär en bult med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag set. Dra inte åt ner denna bult ännu, eftersom du kommer att använda den igen.

Crimp en kvinnlig spade kontakt på slutet av den svarta kabeln med hjälp av tråd strippor och tråd VECKARE. Kör kabeln till bulten där fläktmotorn är jordad, och pressa en ring terminal för detta ändamål. Nu skruva allt i chassit.

Anslut den kvinnliga spade kontakten på den svarta kabeln till den 86 pol relä.

Anslut den röda positiva ledningen från fläktmotorn till 87 pol av reläet genom stripp tråden och krimpning av en kvinnlig spade terminal på änden av tråden.

Anslut en kvinnlig spade kontakt till slutet av den röda kabeln med hjälp av tråd strippor och crimpers, och anslut den till 30 pol på reläet. Kör den andra änden till den positiva polen på batteriet, bifoga en ring terminal med hjälp av pressverktygen och Avisoleringstänger, och anslut till den positiva polen med hjälp av en öppen nyckel.

Leta reda på luftkonditioneringens kompressor på motorrummet. Vända fordonet på, och använda testlampa för att sondera de trådar som löper ut ur kompressorn. Du vill hitta den positiva tråd som slås på när A / C slås på, så har en assistent aktivera A / C på och av så att du kan vara säker på att du vet vilken tråd är som.

Skär positiva ledningen går in i A / C kompressor ca 6 inches tillbaka från pluggen. Remsa 1/2 tum av tråden från båda skurna ändarna.

Skala av änden av den gröna ledningen med användning av de kabelskal, och vrid den tillsammans med en av de skurna ändarna från A / C kompressor. Crimp ena änden av den blå butt-kontakten på de parade trådarna, och pressa den andra änden på den återstående skära tråd.

Kör resten av gröna kabeln till reläet, och se till att hålla den borta från rörliga eller varma delar såsom remmar eller slangar. Skala av änden av tråden med hjälp av tråd strippor, men inte ansluta till reläet ännu.

Skala av änden av den gula ledningen och tvinna samman med den gröna ledningen från A / C kompressor. Crimp en kvinnlig spade kontakt på slutet av kabeln kombination. Anslut den spade i 85 pol på reläet.

Hitta en plats att montera på / av-knapp. Montera det genom att borra ett hål.

Kör den gula ledningen in i hytten facket och instrumentbrädan. Skala av änden av tråden, och anslut en kvinnlig spade kontakt till änden av tråden. Skjut den på mitten pol växeln.

Lokalisera tändningsledningen under rattstången med hjälp av testlampa. Vrid tändningsnyckeln på och av tills du hittar en tråd som tänds endast när nyckeln är på.

Skär tändkabeln och anslut en del av röd tråd till tändkabeln på samma sätt som du har anslutit den gröna ledningen på A / C kompressor. Två ledningar kommer att gå in i en ände av stumkontakten och en i den andra.

Anslut den röda kabeln till den övre polen av switchen via en kvinnlig spade kontakt.

Anslut ena änden av en sektion av svart tråd till botten posten switchen via en kvinnlig spade kontakt. Köra den andra änden av kabeln till en bit metall i streck, och hitta en plats på bultar den för marken.

Skala av änden av den svarta kabeln, och crimp en ring terminal till änden av tråden. Fäst den till metallstycke med hjälp av 3/8-tums Ratchet och uttag.

Städa upp alla ledningar med hjälp av buntband. Fäst ledningarna till någon annan del av fordonet som inte är i rörelse, och se till att ledningarna ser snyggt.

You may also read!

Hur man tråd två elektriska servicepaneler med en serveringsgång

Hur man tråd två elektriska servicepaneler med en serveringsgång

Tråd två elektriska servicepaneler med en serveringsgång när du vill styra ytterligare elektriska kretsar. Eftersom det blir bara en serveringsgång att arbeta med, kan bara en av panelerna användas som primär panel för att hantera de tre servicekabla

Read More...
Hur man tråd en elektrisk fläkt Motor Relay

Hur man tråd en elektrisk fläkt Motor Relay

Elektriska fläktar används för att flytta luft och öka luftcirkulationen i bilar och VVS - eller "värme, kyla och ventilation" - system. På grund av den mängd ström dessa fläktmotorer använder kräver de reläer för att ge en säkrare styrmedel. Re

Read More...
Hur man tråd en elektrisk fläkt Motor

Hur man tråd en elektrisk fläkt Motor

Elektriska fläktar används i en mängd olika tillämpningar i dagens samhälle. Vissa fans används för ventilation och personlig komfort. Andra fläktar används för att kyla maskiner såsom datorer och motorer. Ledningar en av dessa fans beror på vilken t

Read More...
Hur man tråd en elektrisk varmvattenberedare

Hur man tråd en elektrisk varmvattenberedare

De flesta hem varmvattenberedare drivs av en 240-voltskrets. Även om alla spänningar är farliga, är det just denna spänning som är mest kända för att orsaka allvarlig skada eller dödsfall. Det är oerhört viktigt att kretsen vara AV när kabeldragning

Read More...
Hur man tråd en elektrisk spis till en Breaker Box

Hur man tråd en elektrisk spis till en Breaker Box

Det är möjligt att tråd en elektrisk spis till en brytare låda. Denna anslutning kallas en direktanslutning. Du måste ha rätt storlek tråd för att slutföra projektet. Kontrollera med lokala myndigheter för att se till att du följer de rätta elektrisk

Read More...
Hur man installerar en elektrisk fläkt på en Trailblazer

Hur man installerar en elektrisk fläkt på en Trailblazer

Chevy Trailblazers komma med en fläktkoppling installerad; denna koppling tvingar kylarvätska genom en vattenpump, kylning av motorn. Men kanske du föredrar att ha en energieffektiv, elektrisk fläkt i stället för en koppling. Dessa fläktar använder m

Read More...
Hur man gör en elektrisk fläkt

Hur man gör en elektrisk fläkt

En elektrisk fläkt är en av de enklaste kretsar som du kan göra. Allt som krävs är en motor, en kraftkälla och en fläkt blade.As länge du får spänning och strömstyrka rätt och det är inget fel med din motor, bör din elektrisk fläkt arbeta i åratal ut

Read More...
Hur man gör en enkel fläkt med Popsicle pinnar

Hur man gör en enkel fläkt med Popsicle pinnar

Du kan göra en enkel fläkt med Popsicle pinnar som en struktur relativt lätt. Fläkten är snabb att sätta ihop och fungerar ganska bra som en handhållen kylanordning på en varm sommardag. Barn behöver en vuxens hjälp när de kommer till steget där de b

Read More...
Hur man tråd en Ethernet jacket med åtta trådar

Hur man tråd en Ethernet jacket med åtta trådar

Ethernet-kablar kan du ansluta datorer tillsammans i ett nätverk. Dessa kablar använder en serie av åtta trådar för att överföra elektroniska signaler till varandra. Signalerna översätts sedan till digitala data. Tråd en Ethernet jacket med åtta tråd

Read More...