Hur man tvättar en bil

In bilar
Advertisement

Det är en bra idé att ta bilen genom biltvätten och spraya bort det regelbundet, men det är också bra att ge det en grundlig handtvätt från tid till annan. Handtvätt en bil kan du se varje tum av ytan på ett sätt som du kanske inte normalt ser det, som kan ge dig tips på saker, såsom stenskott i färgen, att du kan behöva reparera.

Hur man tvättar en bil

Innan du börjar

Hitta en skuggig plats att parkera bilen, men inte en plats under ett träd. Om du parkera under ett träd för att tvätta bilen, kan du sluta med löv, kåda eller fågelspillning på din nytvättade bil. Detta är också ett bra tillfälle att sätta fönster upp om de inte redan.

Varning

Använd inte hushålls- eller personliga rengöringsprodukter, såsom diskmedel eller handtvål, på din bil, eftersom de kan beröva skyddande vax beläggning av bilen.

Samla Tvätt Supplies

Även i skuggan, torkar värmen snabbt vatten och tvål på bilens yta, så samla dina bil-tvätt leveranser innan du börjar tvätta. Detta gör att du kan arbeta snabbt, så att du kan undvika tvål och vatten fläckar blir crusted på färg och fönster.

Saker du behöver

Biltvätt tvål Hink Kranvatten trädgårdsslang 2 Tvättsvampar Rags (tillval) duk eller mjuk frottéhanddukar hjulrenöring Mjuk borste (tillval)

Steg 1: Förbered Cleaner

Häll en kapsyl biltvätt rengöringsmedel i en hink och fyll det lite mer än halvvägs med kranvatten. Biltvätt tvål är speciellt utformad för att rengöra en bilens yttre ytor utan strippning av vax, och det är normalt säljs tillsammans med vax och bil-detaljer produkter i butikerna. Kasta den första svampen i hinken för att låta det suga upp vatten och rengöringsmedel.

Steg 2: Använd Trädgårdsslang Första

Spraya vatten över bilen, med början i toppen och arbeta ner kroppen i bilen.

Steg 3: Tvätta taket

Tvätta toppen av bilen först genom att mosa mesta av överflödigt vatten ur svampen, sedan börja tvättning. Skölj toppen så fort du är klar för att säkerställa att rengöringsmedlet inte torkar på bilens färg. Blot överflödigt vatten bort med sämskskinn eller en frottéhandduk.

Dricks

  • Kör svampen på längden längs bilens karosspaneler snarare än i cirklar för att undvika att skapa små, virvlade repor i lacken.

    Om du tappar svampen medan du arbetar, skölj den ordentligt innan du rör den mot din färg, eftersom det kan plocka upp stenar eller skräp som kan repa din färg.

Steg 4: Tvätta karossen

Tvätta bilens kaross i sektioner, en panel i taget.

Spraya varje panel med trädgårdsslangen igen innan tvättning med svamp och renare. Skölj omedelbart efter tvätt.

Om vattnet inte torkar för snabbt, komplett en hel sida av bilen före torkning.

Om vattnet torkar snabbt, torka varje panel så snart du är klar tvätt.

Steg 5: Tvätta Wheel och däck

Spray hjul och däck renare på hjul och däck.

Användning av den andra svampen, en borste eller en trasa, gnid renare i däcken för att avlägsna eventuell kvarvarande vägsmuts.

Kontrollera produktens etikett för att se om det behöver tvättas bort med vatten eller putsas med en ren trasa för att slutföra projektet.

You may also read!

Hur man tvättar en bil täcka

Hur man tvättar en bil täcka

För alla som behöver lagra en bil under en längre tid och även för dem av oss som helt enkelt vill skydda våra fordon från utomhus element, bil täcker är ganska praktiskt. Tyvärr, tvätta bilen täcka är inte så lätt som många av oss skulle vilja. Bero

Read More...
Hur man tvättar bilen utan vatten

Hur man tvättar bilen utan vatten

Många områden i USA är under tungt vatten restriktioner, vilket är varför det är bra att veta hur man tvättar bilen utan vatten. Saker du behöver mjuk trasa Våtservetter Vakuum Spray-on bilrengöringsmedel Ta en mjuk trasa om du behöver bara spot-ren

Read More...
Hur man byter en bil Bruksanvisning

Hur man byter en bil Bruksanvisning

De flesta människor kasta sin bruksanvisning i handskfacket när de köper bilen och aldrig dra tillbaka ut tills de säljer sin bil. Vissa människor är beroende av den manuella endast om det finns ett problem. Att få en ersättning manual för din bil är

Read More...
Hur man tvättar en acne-benägen Face

Hur man tvättar en acne-benägen Face

Tvätta akne benägen hud kan vara nyckeln till att få oljiga T-zoner och problematiska porer under kontroll. Korrekt identifiera vilka typer av ansiktstvätt att använda, eller för att undvika, är ett bra första steg. Hur du tvättar ansiktet och hur of

Read More...
Hur att transportera en bil från stat till stat

Hur att transportera en bil från stat till stat

Om du inte vill köra din bil när du flyttar - eller helt enkelt vill leverera en bil till någon annan utan att få det där själv - Ni förmodligen undersöker hyra en bil mover som kommer att transportera en bil från land till ange. Ta hand om dessa vik

Read More...
Hur man tvättar en Överkast

Hur man tvättar en Överkast

Överkast och snutte göra några sovrum mysigt samt hålla oss varma under kalla nätter. Men när det blir dags att rengöra dem, taggarna säga nästan alltid att torka ren bara. Bra om överkast eller Hjälparen är att mycket dyrt material, det finns egentl

Read More...
Hur man köper en bil med Business Credit

Hur man köper en bil med Business Credit

Kommersiella krediter tillåter ett företag ägare att låna mot hans verksamhet snarare än hans eller hennes personliga kredit-fil. Även företag kredit eliminerar personligt ansvar från avtalet, som skyddar låntagarens personliga tillgångar. Du kan anv

Read More...
Hur får man en bil lån efter kapitel 7 eller 13 konkurs

Hur får man en bil lån efter kapitel 7 eller 13 konkurs

få en bil lån efter kapitel 7 eller 13 konkurs - Denna artikel kommer att visa dig hur du får en bil lån efter att lämna in en kapitel 7 eller 13 konkurs. Många amerikaner har tvingats att ansöka om konkurs. Vad många inte inser är att de flesta fort

Read More...
Hur man tvättar fotbollsskor

Hur man tvättar fotbollsskor

En fotbollsspelare behöver veta hur man tvättar sina fotbollsskor att förlänga livslängden på skorna och för att undvika skador. Hålla botten av skorna fria från skräp kommer att ge spelaren den korrekta mängden av dragkraft på fältet eller tonhöjd.

Read More...