Hur ta hand om din Gulhuvad Amazon Parrot

In Husdjur
Advertisement

Hur ta hand om din Gulhuvad Amazon Parrot


Att hämta hem en gul-headed Amazon papegoja är ett beslut som inte bör tas på allvar. Papegojor har mycket långa livslängder, och denna art av Amazon har en livslängd på 60 till 80 år. Se till att du är redo för livslångt engagemang.

Med rätt skötsel, hantering och utbildning, gul-headed amasoner är underbara kamrater, som kan lära sig en mängd olika ord, fraser och tricks genom tålamod och belöna utbildning. Du ska aldrig välja en papegoja baserat på dess skönhet eller prata kapacitet, men om huruvida din personlighet.

Köpa en bur lämpad för en gul-headed Amazon. Din papegoja bör hållas i en bur minst 32 inches med 23 inches. Buren ska bestå av fyra millimeter barer och barer ska vara åtskilda en tum ifrån varandra. Se till att toppen av buren inte är högre än överdelen av huvudet.

Leta efter burar med tre skålhållare, som gör att du enkelt ge din fågel med utsäde, pellets och vatten, i stället för att behöva köpa och bifoga enskilda skålhållarna på insidan av buren. Inbyggda skål innehavare kan du ta bort skålen utan att öppna buren dörren. Ha alltid en skål i en skålhållare, även om skålen är tom eller upp och ner; detta kommer att hålla din papegoja från att skada sig själv.

Köpa tre eller fyra abborrar i olika storlekar, färger och material, och ställa upp dem i din Gulhuvad Amazon bur för att ge tillgång till skålar och leksaker. Det är bra för din papegoja att ha en mängd olika sittpinnar så det finns inte alltid press på samma del av sina fötter, vilket leder till obehag och kramper.

Vissa pinnar skall märkas i enlighet med storleken eller typen av papegoja de är lämpade för. Medelstora och stora sittpinnar är bäst för Yellow-headed amasoner. Du kan också köpa sittpinnar i enlighet med diametern. För en gul-headed Amazon, köpa pinnar 12:59-och en halv inches i diameter. För det mesta komfort, bör din papegoja fot linda två tredjedelar av vägen runt abborre.

Mata din Gulhuvad Amazon ett frö blandning formuleras för medelstora till stora papegojor. Kontrollera utsädet för att säkerställa att den har solros och safflorfrön, samt torkad frukt och grönsaker.

Erbjud din Gulhuvad Amazon pellet fågelmat, även i en skål separat från frö.

Ge din Gulhuvad Amazon med färskt vatten på en daglig basis. När du ändrar din papegoja vatten, tvätta och skölj skålen. Kontrollera skålen för att se till att inga såpvatten är kvar.

Ge din Gulhuvad Amazon en mängd färska frukter och grönsaker. Frukt och grönsaker är avgörande för att hålla din papegoja frisk, och ger mycket mer vitaminer och mineraler än fågel utsädesblandningar. Många fågelägare bort sina papegojor "fröblandningar när de erbjuder frukt och grönsaker för att uppmuntra sina papegojor att prova mer näringsrika livsmedel.

Prova några av följande livsmedel med Gulhuvad Amazon: äpplen, päron, persikor, meloner, jordgubbar, vindruvor, bananer, apelsiner, ananas, mango, blomkål, broccoli, potatis, sötpotatis, morötter, zucchini, brunt ris, hela vetenudlar, havregryn och naturell yoghurt.

Följande livsmedel är osäkra för din fågel och bör aldrig erbjudas: avokado, oliver, aubergine, rabarber, sparris, choklad, smör, mjölk, grädde, och livsmedel som innehåller alkohol, koffein, socker, salt, muskot, och gropar eller frön från någon frukt.

Köpa en mängd olika leksaker för din Gulhuvad Amazon, och alltid hålla tre eller fyra leksaker i sin bur för att lindra tristess. Tristess kan leda till dåliga vanor som fjäderplockning och skrikande. Parrot-leverans butiker har en mängd av säkra, giftfria leksaker för din Gulhuvad Amazon.

Tillbringa tid med din papegoja varje dag; en timme är perfekt, men åtminstone 30 minuter. Tid ut ur buren, umgås med människor, är avgörande för att hålla din Gulhuvad Amazon glad och skötsam.

Hitta en veterinär nära dig som specialiserat sig på papegojor. Det är alltid en bra idé att ha kontaktinformation till hands i händelse av en nödsituation. Du kanske också vill helt enkelt schemalägga en check-up för att säkerställa att din Gulhuvad Amazon är frisk.

Hitta en fågel-pist nära dig, och schemalägga regelbundna ving och spik-beslag. Försök inte att trimma dina Gulhuvad Amazon vingar eller spik själv.

Tips

Gul-headed amasoner, liksom andra papegojor, är mycket bullriga och mycket rörigt. De flesta flerbostadshus och hyresvärdar kommer inte att tillåta dig att ha en.

Gul-headed amasoner är också mycket dyra. Kostnaden för en ordentlig bur, sittpinnar, leksaker, och en lämplig diet, för att inte tala regelbunden veterinärvård och grooming, lägga upp över tid.

You may also read!

Hur man reda på hur mycket RAM-minne din Mac har

Hur man reda på hur mycket RAM-minne din Mac har

Inte säker på hur mycket minne (RAM) din Mac har? Ta reda på ett kick. Saker du behöver Macintosh-datorer Öppna Apple-menyn (klicka på den lilla äpple i det övre vänstra hörnet på skärmen), och välja antingen det här Macintosh eller Om den här datorn

Read More...
Hur man kan främja din webbplats gratis

Hur man kan främja din webbplats gratis

Nyckeln till online-verksamhet framgång är korrekt webbplats marknadsföring. De flesta nybörjare misslyckas i en online-verksamhet eftersom de tenderar att försumma eller betala mindre uppmärksamhet för att främja deras hemsida. Om din webbplats är p

Read More...
Hur ta hand om dina ögonfransar

Hur ta hand om dina ögonfransar

Liksom håret på toppen av huvudet, hår i dina ögonfransar vårdbehov förblir frodig och lång. Och precis som håret på toppen av huvudet, ögonfransar falla naturligt ut och ersätts av nya ögonfransar. Även topikala beredningar såsom Latisse är tillgäng

Read More...
Hur man kan minska din kropp tjock delen

Hur man kan minska din kropp tjock delen

Letar efter sätt att minska ditt kroppsfett procent och få en smalare kropp? Beläst på som jag ger dig tips och råd om hur man kan minska din kropp tjock delen. Saker du behöver Diet Näring Träning Hälsosamma vanor Gör det till en vana att dricka mer

Read More...
Hur man kan förbättra dina Clerical färdigheter

Hur man kan förbättra dina Clerical färdigheter

Kontors positioner involverar en mängd olika uppgifter som är viktiga för att hålla alla företag som kör på ett effektivt sätt. Detta inkluderar arkivering, upprätthålla noggranna register över utgifter, kommunikationer och en mängd andra uppgifter.

Read More...
Hur man kan förbättra din kreditvärdighet om du har otillräcklig kredithistorik

Hur man kan förbättra din kreditvärdighet om du har otillräcklig kredithistorik

Enligt MyFICO sträcker din FICO poäng från en låg på 300 till en hög av 850. Ju högre poäng, desto bättre. Om du har otillräcklig, eller begränsad, kredithistorik, måste du skapa nya handelsposter för att höja din poäng. Tyvärr kan traditionella lång

Read More...
Hur vet jag om din pojkvän är stolt över dig

Hur vet jag om din pojkvän är stolt över dig

Ibland kan en enkel, "Jag är stolt över dig" kan vara allt du behöver veta hur någon känner för dig. Andra tider kan dock denna kliché mening faller platt. Om du verkligen vill veta om din pojkvän är stolt över dig, ta in mer än bara run-of-the-

Read More...
Hur Ansökan Arbetslöshet påverkar din kredit

Hur Ansökan Arbetslöshet påverkar din kredit

Samla arbetslöshetsersättning inte direkt påverkar din kredit rapport eller din kredit värdering. Men kanske det faktum att du är arbetslös påverka din förmåga att få nya creditm eftersom din inkomst är begränsad och instabil negativt. Kontrollera di

Read More...
Hur du tar bort din Temporary Internet Files

Hur du tar bort din Temporary Internet Files

Radera tillfälliga Internet-filer är lika enkelt som besöker webbplatsen från vilken de kom. I denna artikel kommer jag förklara detta snabb process för ett antal olika webbläsare. Hur du tar bort din Temporary Internet Files Om du använder Internet

Read More...