Hur Tape kuperade öron

In Husdjur
Advertisement

Hur Tape kuperade öron


Om du har en hund som precis har fått sina öron beskurna eller funderar på att skaffa en ras som detta görs vanligtvis kommer den här artikeln att spara en hel del huvudvärk.

När vi fick vår första valp, Abbey, en röd Doberman, hennes öron beskäras och tejpade. Bandet jobb var den ursprungliga omslag görs av veterinär strax efter beskärning. Vi tog henne till veterinären för att ha bandage avlägsnas för första gången. Efter det var det upp till oss att ta reda på hur man underhåller öronen på en daglig basis. Vi provat många av de standardmetoder där ute, men detta var det bästa som vi hittade. Det var inte bara lättare för oss, det var bekvämare för Abbey och långt mindre smärtsam. Och vem vill tillfoga onödig smärta på sina nya små valpar?

Saker du behöver

Molefoam

kirurgiskt lim

Första sak att göra är att ha de ursprungliga bandage och stygn borttagna av en erfaren veterinär vid lämplig tidpunkt. Detta verkar enkelt, men om detta är din första hund med kuperade öron, ett ord av varning: se till att din veterinär har viss erfarenhet inom detta område. Efter fick vi Abbey, fann vi att mycket få veterinärer i vårt område hade någon kännedom om detta förfarande. I sanning, fick vi vår första veterinär av delpension att ta bort bandage eftersom ingen av de yngre veterinärerna kunde göra det, och vi hade fortfarande en grov upplevelse. Då vi hade turen att hitta en veterinär som ägde dobermann och var mer förtrogen med inte bara hand om beskurna öron, men rasen också. Jag rekommenderar starkt gör detta innan din valp anländer.

Du kanske inte vill vara i rummet när bandage tas bort om du har en svag mage. När öronen är beskurna, de sys längs kanterna och örat är fylld med packning. Någon form av stolpen införs för att hålla dem upprätt och sedan de tejpar fan av dem. Bandet bort sig är hjärtskärande, och det är verkligen fastnat på håret på Abbey öron. Det var fruktansvärt att titta på dem ta bort den och sedan packningen är fylld med blod och pus. Jag är ledsen om denna beskrivning är grafiskt, men upplever den aktuella händelsen är värre, och du bör veta vad du är i.

Efter detta blev klar, Abbey fick sin första kon, för att hålla henne borta från stygnen, men hennes öron måste åter tejpade inom en dag för att hålla dem från "falla".

Hur Tape kuperade öron


Ok, så nu har du gått igenom blodig delen, men det finns fortfarande en hel del arbete att göra. Du måste vara vaksam vid rengöring öronen som föreskrivs så infektionen inte ställa in, och efter att du och din hund har gått igenom allt som väsen, vill du inte att förlänga denna process genom att lämna öronen untaped, men samtidigt vill du din hund att vara bekväm. Vi försökte tejpa öronen med posten metod som oftast föreslagits, men vi fann det svårt att hitta band som inte skulle hålla sig till håret, och våra contraptions hålls som faller ut när hon spelade. Tack och lov hittade vi ett bättre sätt, och det är så enkelt att du kommer att skratta, särskilt om du redan har provat några av dessa andra metoder.

Du kommer antagligen behöva göra en resa till ett apotek som säljer kirurgiska förnödenheter för att köpa den kirurgiska lim. Vi hittade inte det på våra lokala apotek, men det är oftast en kirurgisk leverans inom gångavstånd från ditt lokala sjukhus. Jag är säker på att du kan hitta en i telefonboken också. Du behöver bara en behållare av kirurgiskt lim eftersom lite räcker långt, men få ett par förpackningar av molefoam. Molefoam kan troligen hittas i foten distributionsområde. Det är ungefär 1/4 "tjock, och är flexibel, men stel. Tills du gör det några gånger och se vilken storlek du behöver, föreslår jag att köpa den största storleken pad de erbjuder.

När du har dina leveranser, skär molefoam i en triangulär form med två långa ändar. Starta stor, kan du alltid trimma den. Ta bort eventuella inlägg eller bandage valpen kan ha så att hon är redo för detta förfarande och du kan mäta molefoam till hennes öra.

Vira de två långa ändarna av molefoam triangel tillsammans som du bildar ett rör med en spetsiga änden. Målet är att denna ände av röret att vila på den lilla knoppen i din hunds öra, rätt nära basen. Så justera diametern hos röret i enlighet därmed. Du vill inte göra det för litet eller det kommer inte att vara bra stöd för botten av örat, och uppenbarligen alltför stor kommer inte att passa. När du har rätt storlek räknat ut, klämma molefoam tillsammans och markera mätningen. Skär en andra bit molefoam att matcha första och göra samma sak för att passa den i örat. Mät varje öra för sig eftersom det kan finnas en skillnad mellan de två.

Hur Tape kuperade öron


När du är säker på att du har fått molefoam mätt på rätt sätt, limma ihop de två ändarna. Håll fast den tills limmet har härdat. Därefter se till att din hunds öron är rena och torra. Applicera kirurgiskt lim på insidan av örat på alla de områden som kommer att komma i kontakt med molefoam. Följ anvisningarna på flaskan. För vissa kan du behöva tillämpa lim på båda sidorna först. Efter lim appliceras, ställ molefoam konen i örat, vilar inne på den lilla knoppen jag nämnde tidigare. Sträcka örat (försiktigt!) Innan klibba den till molefoam så att det inte finns några rynkor. (Tänk utjämning en känslig bit av mjukpapper på kraftigare papper täckt av lim.)

Håll örat tills limmet har satt, så ge din valp en behandling, du och hon är klar!

Hur Tape kuperade öron


Den kirurgiska lim kommer gradvis att avta, så återanvända vid behov.

Hur Tape kuperade öron


Om du försöker att besluta om eller inte att få din valp öron beskäras, gör vad du tycker är rätt. De säger kuperade öron stanna renare och är lättare att ta hand om, men vi tycker inte att det är sant. Vi har en miniatyrPinscher utan beskurna öron (som är rasstandarden) och finner vi hans öron är faktiskt renare än Abbey.

Lite åt sidan ... om du undrar vad en Doberman kommer att se ut utan beskurna öron, det finns massor av bilder på internet eftersom rasstandarden i Europa inte kräver beskärning.

Hur Tape kuperade öron


Tips

Det min verka som en bra idé att ge din hunds öron en paus för en stund, men gör det inte mer än 15-30 minuter, och bara när du ändrar förbandet som behövs. Detta är inte grym och ovanlig bestraffning, är detta ett gott omdöme. Ju mindre tid hundens öron floppa i vinden, till mindre total tid det tar för dem att stå. För vissa hundar kan vara så länge som sex månader, men Abbey öron gjordes på mindre än tre, och hon har super lång "show gröda".

Om du känner molefoam ensam är alltför diskett, tejpa öronen till varandra för stöd bara runt basen. Använd super avtagbar kirurgisk tejp och försöka hålla bandet till sig själv, att inte hundens hud eller hår. Detta kommer att ge det stöd som behövs runt basen som en "halo" för din lilla ängel. Se den första bilden av Abbey när hon först kom och notera bandage som löper över toppen av huvudet som referens.

Om du har några frågor eller funderingar alls, fråga din veterinär, eller hitta en kennelklubben för rasen. Ibland erfarna ägare av en viss ras kan vara mer kunnig än en veterinär beroende på frågorna.

You may also read!

Hur Tape Standard Schnauzer öron

Hur Tape Standard Schnauzer öron

Enligt American Kennel Club, kan rasen-schnauzer öron beskäras eller inte beskäras. När inte beskäras, öronen stå upp och sedan floppen över vid sina ändar. Medan en veterinär behöver göra själva skärning av en standard Schnauzer öron, det finns knep

Read More...
Hur Tape en Corgi öron

Hur Tape en Corgi öron

Om din corgi är 14 till 16 veckor gamla och öronen fortfarande hängande, kan du tejpa dem att träna dem att stå upprätt. Denna metod kommer inte irritera huden eller ryck pälsen och bör vara ganska bekväm för valpen. Använd flexibel, självhäftande ba

Read More...
Hur får dina öron Sänkt

Hur får dina öron Sänkt

"Få dina öron sänkte" är en vanlig slang term som används i det engelska språket för att få en frisyr. Någon kan säga, "Fick du dina öron sänkas?" eller "Jag fick mina öron sänkte igår." Termen härstammar från uppkomsten av e

Read More...
Hur Tape en Fungo Bat

Hur Tape en Fungo Bat

Fungo fladdermöss är en coach bästa vän. Tränare kasta bollar i luften för att själva och använda långa, tunna fungo bat att träffa dem för att sätta in praxis. Trä Fungo fladdermöss få så mycket användning som de tenderar att dela på kornen. Tejpnin

Read More...
Hur man rengör öron med mineralolja

Hur man rengör öron med mineralolja

Öronvax skyddar innerörat genom att fånga bakterier, damm och andra främmande partiklar innan de kan nå trumhinnan och orsaka skada. Även utan behandling, öronvax finner i allmänhet sin väg ut ur örat, där det faller ut på egen hand. Hos vissa person

Read More...
Hur Tape ett trasigt Pinky Toe

Hur Tape ett trasigt Pinky Toe

Bryta din minsta tå kan vara en mycket smärtsam upplevelse. Tyvärr, på grund av hur benen finns, finns det inte mycket din läkare kan göra för att fixa det annat än bandet upp. Därför kan du enkelt göra det själv. De flesta tå frakturer läker på egen

Read More...
Hur Tape Min lillfingret

Hur Tape Min lillfingret

Om du har skadat din lillfingret, kan du behöva slå in den i band eller binda det till en skena för att förhindra ytterligare skada. För en snabb lösning, kan du binda den skadade pinky till en oskadad ringfingret, en gemensam hemmabehandling även kä

Read More...
Hur Tape Lacrosse Sticks

Hur Tape Lacrosse Sticks

Lacrossespelare runt om i världen har utvecklat sina egna individuella tekniker för att tejpa sina klubbor. Det finns inget rätt eller fel sätt att bandet. Hur ett band beror mycket på komfort och användarvänlighet, så tekniker varierar typiskt från

Read More...
Hur man stoppar öron från Ring

Hur man stoppar öron från Ring

Någonsin lämna en konsert eller biograf med ringningar i öronen? Jaga och glömma hörselskydd? Bli av med det ringer i öronen snabbt och effektivt! Saker du behöver Dina händer Börja med att ansluta ena örat. Hålla ansluten under upp till en minut. Va

Read More...