Instruktioner för att konstruera en Concentric Reducer

In Hem
Advertisement

Instruktioner för att konstruera en Concentric Reducer


Ledningar och rör är ett vanligt inslag i amerikansk byggnad infrastruktur, typiskt som en del av värme-, ventilations- och avlopp. Stora kanaler, som behövs för att leverera stora volymer av luft in i en byggnad, uppdelad i flera, mindre delar som kan leverera endast ett fåtal rum. Ingenjörer som behöver delta i en del av ett system till ett annat anges ofta förminsknings att ansluta rör av olika storlekar. En reduktion, formad som en stympad kon, avsmalnar från en stor, eller större, i diameter till en mindre, eller mindre, diameter. En koncentrisk Reducer är symmetrisk kring sin centrumlinje.

Saker du behöver

 • Kalkylator

  Stora dragnings kompass

  Heavyweight ritpapper

  Linjal

  gradskiva

  sax

  Plåt eller plast

  permanent markör

  Skärverktyg

  Skyddsutrustning

  klämmor

  Svetsning eller hårdlödning utrustning eller plast lim

Kontrollera dimensionerna hos reduktions du vill göra. Använd någon måttenhet, så länge som alla dimensioner uttrycks i samma enhet. Skriv ner reduktions huvudämne diameter, dess mindre diameter och dess längd.

Subtrahera den mindre diameter från den större diametern, och dividera den större diametern av ditt svar. Notera det resulterande värdet. Till exempel, om huvuddiametern är 8 inches och den mindre diametern är 4 inches, det första svaret är 4 inches och det resulterande värdet är två.

Multiplicera det resulterande värdet av längden på reduceraren och spela in ditt svar, som är höjden av könen som bildas genom att förlänga den mindre änden av reduktion till en enda punkt. Till exempel, om det värde som du beräknas är två och längden på reduceraren är 6 inches, höjden på den förlängda könen är 12 inches.

Dela upp den större diametern av 2 och multiplicera svaret av sig själv. Multiplicera höjden på den förlängda könen av sig själv. Lägg ihop dessa två siffror, och beräkna kvadratroten av svaret. Anteckna resultatet. Till exempel, om huvuddiametern är 8 inches och höjden hos könen är 12 inches, de två siffror som är 16 och 144, respektive, och resultatet är 12,65 inches. Detta är den yttre radien av den cirkel som du behöver som ett mönster.

Dela den yttre radien av den större diameter och multiplicera svaret med mindre diameter. Anteckna resultatet, som är den inre radien av mönstret. Till exempel, om den yttre radien är 12,65 inches, är den större diametern 8 inches och den mindre diametern är 4 inches, den inre radien är 6,33 inches.

Ställ en ritning kompass till den yttre radie beräknas. Rita en cirkel på ett ark tjockt ritpapper. Ställ in kompassen till den inre radien och med hjälp av samma centrum som den första cirkeln, rita en andra cirkel. Du bör nu ha två koncentriska cirklar på papperet.

Multiplicera den större diametern med 180 och dividera svaret genom att den yttre radien. Anteckna resultat, vilket är den vinkel i grader som du kommer att använda för att slutföra mönstret. Till exempel, om huvuddiametern är 8 inches och den yttre radien är 12,65 inches, vinkeln är 114 grader.

Rita en radie från centrum till den yttre kanten av den större cirkeln. Använda en gradskiva för mätning av den beräknade vinkeln, med början från denna radie, och markera vinkeln på papperet. Rita en andra radie vid den markerade vinkel, från centrum till den yttre kanten av den större cirkeln. Till exempel, om den beräknade vinkeln är 114 grader, dra två radier med 114 grader mellan dem.

Mark eller skugga området mellan de två radier. Skär den inre cirkeln av papper och skär runt den yttre cirkeln. Du bör ha en ring av papper som finns kvar med båda linjerna på det. Klipp längs de två linjerna och hålla den markerade bit, som är mönstret för reducering.

Form mönstret försiktigt i form av reducering. Kontrollera att dimensionerna är korrekta. Lägg mönstret platt på en plåt eller plast, beroende på val av material. Rita runt utsidan av mönstret med en märkpenna. Ta mönstret.

Skär runt den markerade mönstret med hjälp av verktyg som är lämpliga för din valda materialet. Använd lämplig personlig skyddsutrustning när du skär. Ta bort alla vassa kanter från den skurna bit.

Bilda det skurna materialstycke till formen av den reduktion, och klämma kanterna av sömmen tillsammans. Med användning av förfarandet som är mest lämpliga för din valda material, ansluta sig till kanterna genom svetsning, hårdlödning eller med hjälp av plast lim. Ta bort klämmorna när leden är ljudet.

Tips

Om du inte har en lämplig ritning kompass, binda ett snöre runt en penna och driva en häftstift genom strängen på önskad radie. Stift strängen till papperet och rita cirkeln genom att flytta pennan runt häftstift, hålla strängen spänd.

Om du vill gå med i sömmen av reduktions med nitar, dra en liten flik på kanten av den markerade mönstret innan du skär materialet. Detta ger en överlappning, som kan användas för nitning.

Se upp för vassa kanter när man arbetar med plåt. Alltid bära lämpliga handskar för att undvika nedskärningar.

Var mycket försiktig vid svetsning eller hårdlödning tunnplåt. Det är lätt att skada materialet genom applicering av för mycket värme. Överväga nitning skarven istället.

You may also read!

Instruktioner för att montera en Bassett Crib

Instruktioner för att montera en Bassett Crib

Consumer Product Safety Commission (CPSC) har utfärdat dussintals krubba påminner under de senaste åren; majoriteten innebär drop-side cribs. Bassett Furniture baby division säljer mer än ett dussin olika typer av spjälsängar i flera utföranden. Inge

Read More...
Instruktioner för att bygga en Teardrop Trailer

Instruktioner för att bygga en Teardrop Trailer

Många människor njuta av dropp campare eftersom de ger sova och äta boende samtidigt som man eliminerar behovet av att bogsera eller köra en större fritidsfordon. Den lilla storleken på sommarlägret - och dess aerodynamiska böjda front - gör det ekon

Read More...
Hur att konstruera och bygga en skärmad veranda

Hur att konstruera och bygga en skärmad veranda

Om du redan har en konkret uteplats eller däck på plats, är det relativt lätt att konstruera en skärmad veranda. Planeringsstadiet kommer att gå snabbare om du har en professionell plan, men du kan designa din egen om du har grundläggande byggkunskap

Read More...
Instruktioner för att göra en Rag Rug med en tandborste

Instruktioner för att göra en Rag Rug med en tandborste

Trasmattor är en snabb och relativt lätt hantverk att göra och de ser spektakulära. Trasmattor som används för att göras med gammaldags tandborstar, som hade ett hål i dem som höll tråden bitar. I slutet av en andra tandborste tjänade som en peta ver

Read More...
Hur man använder nyckeltal för att konstruera bokslut

Hur man använder nyckeltal för att konstruera bokslut

Förhållanden uttrycker relationer mellan två eller flera finansiella resultatposter. De är användbara i att jämföra ett företags finansiella resultat mot sitt eget rekord och mot branschgenomsnittet. Du kan använda nyckeltal för att konstruera några

Read More...
Växter används för att konstruera musikinstrument

Växter används för att konstruera musikinstrument

Konsten av instrumentmakare och träblås tillverkare börjar typiskt djupt i en skog. Även kalebasser och nötter naturligt i alla delar av världen används för att göra små hammar shakers, växterna som oftast används för att konstruera musikinstrument f

Read More...
Instruktioner för att göra en kyrka docka från en näsduk

Instruktioner för att göra en kyrka docka från en näsduk

Näsduk dockor har varit populära sedan det amerikanska inbördeskriget. Dessa charmiga dockor kom ut ur en tid då dagliga leveranser var knappa. Näsduk eller kyrka dockor är gjorda för hand från en näsduk, spetsar, lite band och fyllning. En kyrka doc

Read More...
Instruktioner för att göra en Canopy för en gungställning

Instruktioner för att göra en Canopy för en gungställning

Våren och sommaren är bästa sändningstid för utelek. Med varmare väder kommer risken för överexponering för solens ljusa strålar. Skydda dina barn när de leka på deras gungställning genom att konstruera en baldakin som ger svala skugga för sommaren s

Read More...
De enklaste Instruktioner för att göra trasmattor

De enklaste Instruktioner för att göra trasmattor

Trasmattor görs med remsor av tyg eller överblivna trasor. Om du har en massa gamla t-shirts, lakan, örngott eller andra tyger som ligger runt huset så har du allt material du behöver för att göra en trasmatta. Följ de enklaste instruktioner för att

Read More...